Dünyanın En Değerli 500 Markası

World Brand Lab, marka değerleme ve araştırma şirketi 2022 yılı ‘ Dünyanın en değerli 500 markası ‘ listesini açıkladı. 19 yıl üst üste yayınlanan liste, markaların dünyadaki etkisine göre değerlendiriliyor.

Marka etkisinin üç temel göstergesi olan pazar payı (Pazar Payı), marka sadakati (Marka Sadakati) ve küresel liderliğe (Küresel Liderlik) göre World Brand Lab, dünya çapında yaklaşık 15.000 tanınmış marka hakkında kapsamlı bir skor yaptı.

Dünyanın En Değerli İlk 10 Markası

Apple
Apple
  1. Apple
  2. Microsoft
  3. Google
  4. Amazon
  5. Walmart
  6. Toyota
  7. McDonald’s
  8. Mercedes-Benz
  9. Coca-Cola
  10. Tesla
Google
Google

Geçen yıl dördüncü sırada yer alan Apple (Apple) birinci sıraya sıçradı, Microsoft (Microsoft) Google’ı (Google) yenerek ikinci oldu.

Amerika Birleşik Devletleri ilk 500’ün 198’ini işgal ediyor ve marka gücünde ilk sırada yer alıyor. Fransa, Japonya, Çin ve Birleşik Krallık, dünya marka güçlerinin ikinci kampını oluşturuyor. Seçilmiş Çinli markaların sayısı (45) İngiltere’yi (35) geride bırakarak dördüncü sırayı korumaya devam etti.Bunlar arasında öne çıkan markalar arasında State Grid, Haier, China Resources, China Life, Wuliangye, Tsingtao Brewery, Chow yer alıyor. Tai Fook, Sinochem , Çin Güney Elektrik Şebekesi, Hengli, Xugong ve Beidahuang.

 Marka sayısı dağılımına göre, Amerika Birleşik Devletleri ilk 500 koltuğun 198’ini sahip ve nispeten büyük bir avantajla dünyanın en büyük marka gücü konumunda yer alıyor. Fransa, Japonya, Çin ve Birleşik Krallık 47 markaya sahip. 46, 45 ve 50 marka sırasıyla 35 markanın yer aldığı listede dünya marka güçleri 2. sırasında yer alıyor. Üçüncü sıradaki marka güçleri Almanya, İsviçre ve İtalya sırasıyla 28, 18 ve 15 marka seçildi. 

Avrupa ekonomisinin jeopolitik riskler ve enerji krizlerinden etkilenmesine rağmen ekonomik durgunluk ve toplumsal çalkantılar yaşamasına karşın, Avrupa ülkelerinin süper markalarının hala güçlü olduğu görülmektedir. Ekonomik kırılganlık ve değişkenlikteki önemli artıştan etkilenen çok uluslu markaların çoğu, gelişimlerini zorlaştıran birden fazla baskıyla karşı karşıya.

  1. Amazon (299.3 milyar dolar)
  2. Apple (297.5 milyar dolar)
  3. Google (281.4 milyar dolar)
  4. Microsoft (191.6 milyar dolar)
  5. Walmart (113.8 milyar dolar)
Dünyanın En İyi 500 Markası
World Brand Lab

Bu yılki “Dünyanın En Değerli 500 Markası” toplam 47 sektörü kapsıyor.

Karekod Blog

Listede otomobil ve aksamını geride bırakan toplam 36 marka ile yiyecek ve içecek birinci sırada yer alırken, listede ikinci sıraya gerileyen toplam 33 marka otomobil ve yedek parça yer alırken, ikinci sırada yer alan perakende sektörü oldu. Daha önce salgından ciddi şekilde etkilenen markanın iyileştiği listede 27 marka üçüncü sırada yer alırken, enerji ve medya sektörleri 26 markayla dördüncü sırada yer aldı. Giriş sayısı en yüksek olan diğer sektörler arasında İnternet (24), bankacılık (24) ve telekomünikasyon (22) bulunmaktadır.

En İyi Markalar Hakkında SSS

Dünyanın en etkili markası hangisi?

Geçen yıl dördüncü sırada yer alan Apple birinci sıraya sıçradı. Microsoft (Microsoft) Google’ı (Google) geçerek ikinci oldu.

Dünyanın en etkili ilk 10 markası hangileri?

Apple, Microsoft, Google, Amazon, Walmart, Toyota, McDonald’s, Mercedes-Benz, Coca-Cola ve Tesla’dır.

Dünyanın en iyi markası hangi marka?

World Brand Lab, marka değerleme ve araştırma şirketine göre ‘Dünyanın en etkili 500 markası’ arasında Apple birinci sıradadır.

Dünyanın En Değerli 500 Markası hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Diğer Konular

Twitter Giriş

PageSpeed

Ekşi Sözlük

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: