Twitter Giriş (Tweet, Retweet, TT Nedir?, Twitter Arama)

Twitter, kullanıcıların tweet olarak bilinen kısa gönderiler yayınladığı ücretsiz bir sosyal ağ sitesidir.
Bu tweetler metin, video, fotoğraf veya bağlantı içerebilir.

Twitter Giriş

Twitter’a erişmek için, kullanıcıların Twitter.com uygulamasını veya web sitesini kullanmak için bir internet bağlantısına veya akıllı telefona ihtiyacı vardır.

Kayıtlı kullanıcıların tweet’leri kısa mesajlarla göndermeleri, paylaşmaları, beğenmeleri ve yanıtlamaları için bir mikroblog hizmetidir – blog ve anlık mesajlaşmanın bir kombinasyonu.

Kayıtlı olmayan kullanıcılar sadece tweet’leri okuyabilir.

Karekod Blog
tweet
tweet

İnsanlar, markalardan en son güncellemeleri ve promosyonları takip etmek için Twitter’ı kullanıyor. Bunun dışında arkadaşlarla iletişim, iş liderlerini, politikacılar ve ünlüleri de takip etmek mümkün. Ayrıca haberler ve olaylar hakkında en güncel bilgiye en hızlı ulaşma şeklidir.

Tweetler gerçek zamanlı olarak takipçilere iletilebildiğinden, acemi kullanıcıya anlık mesaj (IM) gibi görünebilirler. Ancak, kullanıcı uygulamayı kapattığında kaybolan IM’lerin aksine, tweet’ler Twitter web sitesinde de yayınlanır. Kalıcı, aranabilir ve geneldirler. Ayrıca tweetleri yalnızca takipçilerin okuyabilmesi için koruma seçeneği de vardır.

Twitter Giriş (Twitter Kaydol)

twitter giriş
Tweet

Twitter Giriş için aşağıdaki adımları izleyin.

  • twitter.com/signup adresine gidin.
  • Kaydol düğmesini tıklayın.
  • Bir Hesabınızı oluşturun açılır kutusu görünecek ve kayıt deneyimimiz boyunca size rehberlik edilecektir. Adınız ve telefon numaranız veya e-posta adresiniz gibi bilgileri girmeniz istenecektir.
  • Kaydolurken bir e-posta adresi verdiyseniz, e-posta adresinizi doğrulayabilmemiz için size hemen talimatları içeren bir e-posta göndereceğiz.
  • Kaydolurken bir telefon numarası verdiyseniz, numaranızı doğrulayabilmemiz için size hemen bir kod içeren bir kısa mesaj göndereceğiz.
  • Bilgilerinizi girdikten sonra İleri’ye tıklayın.
  • Deneyiminizi özelleştirin açılır kutusunda, Web’de Twitter içeriğini nerede gördüğünüzü izlemek isteyip istemediğinizi kontrol edin ve İleri’yi tıklayın.
  • Yeni hesabınız için ayarları nasıl özelleştireceğinizi öğrenin.

Twitter’a Nasıl Girebilirim?

  1. İnternet tarayıcınızı açın ve www.twitter.com adresine gidin.
  2. Ana sayfada “Kaydol” veya “Giriş Yap” düğmelerinden birini seçin.
  3. “Kaydol” düğmesini seçerseniz, kişisel bilgilerinizi ve bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekecektir. “Giriş Yap” düğmesini seçerseniz, zaten bir hesabınız varsa kullanıcı adınız veya e-posta adresiniz ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.
  4. Hesabınızı oluşturduktan veya giriş yaptıktan sonra, Twitter’ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Tweet atabilir, takip edebilir, takipçi kazanabilir ve diğer kullanıcılarla etkileşim kurabilirsiniz.

İpucu: Twitter QR kod oluşturucu için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

Tweet Nedir?

Twitter Telefon
Twitter Telefon

Tweet, Twitter’da bir gönderidir. Bir tweet yazma eylemi tweeting veya twittering olarak adlandırılır. Tweetler, boşluklar dahil en fazla 140 karakter uzunluğunda olabilir ve URL’leri ve hashtag’leri içerebilir. 140 karakterlik sınır, kısa mesaj servisinin (SMS) gerektirdiği 160 karakterlik sınırdan gelir. (Twitter, diğer 20 karakteri kullanıcı adları için ayırdı.)

RT (Retweet) Nedir?

Başka bir kullanıcının mesajını ya da oluşturduğu içeriğin paylaşarak kendi Twitter hesabında yayınlama işlemine Retweet denir. Kısacası; Twitter dünyasında “paylaş” sözcüğünün eşiti “retweet“tir.

Mention Nedir?

Mention, gönderinizin herhangi bir yerinde başka bir kişinin kullanıcı adını içeren bir Tweettir. Bu mesajları ve tüm yanıtlarınızı bildirim sekmelerine uyarı olarak düşer. Tweetinize birden fazla kullanıcı adı eklerseniz, bu kişilerin tümü Tweetinizi Bildirimler sekmesinde görür. Türkçe karşılığı bahsetmek.

Twitter TT Nedir?

Twitter’da diğerlerinden daha fazla bahsedilen bir kelime, kelime öbeği veya konunun “trend konu” veya sadece “trend” olduğu söylenir. Trend olan konular, kullanıcıların ortak çabalarıyla veya insanları belirli bir konu hakkında konuşmaya teşvik eden bir olay nedeniyle popüler hale gelir.

Trend konular, Twitter’ın ve kullanıcılarının dünyada neler olduğunu ve insanların bu konudaki görüşlerinin neler olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Twitter Gündemdekiler
Twitter Gündemdekiler

Örnek TT Listesi:

SıraTT EtiketiTweet Sayısı
1DijitalSandık10K tweet
2#ilkTurdaBitiyor32K tweet
3#SeçimeDoğruEk55BinAtama155.2K tweet
4#SiparisAtamaAli152.8K tweet
5#abuklama10K tweet
6Biliniyo10K tweet
7#solcukadınlargüzeldir10K tweet
8Akit10K tweet
9Fransa’da10.7K tweet
10Ethem Karahan10K tweet
11Ryan Kent10K tweet
12Yurt44.5K tweet
13Burç10K tweet
14Teyze10K tweet
15Akkuyu Nükleer Santrali54.8K tweet
16Kuveyt Türk10K tweet
17Bekir33.7K tweet
18Erzurum27.9K tweet
19AşktanVazgeçme AbSun10K tweet
20İnegöl10K tweet
21Şampanya10K tweet
22Bruno Peres10K tweet
Örnek TT Listesi

Twitter TT (Trend Topic) listesi, Twitter kullanıcılarının en çok konuştuğu konuların sıralandığı bir listedir. Bu konular genellikle bir hashtag veya anahtar kelime etiketiyle belirlenir ve Twitter algoritması tarafından otomatik olarak belirlenir.

Twitter TT listesi, belirli bir bölgede veya ülkede en çok konuşulan konulara göre değişebilir. Twitter algoritması, belirli bir bölgedeki kullanıcıların etkileşimlerini, tweetleri, beğenileri, retweetleri ve hashtagleri takip eder. Eğer bir konu bölgedeki kullanıcılar tarafından çok konuşuluyorsa, o konu TT listesinde yükselir.

Twitter Arama (Tw Arama)

Twitter Arama
Twitter Arama

Twitter’da aramayı kullanmanın birçok yolu vardır. Kendinizden, arkadaşlarınızdan, yerel işletmelerden ve tanınmış eğlence sanatçılarından küresel siyasi liderlere kadar herkesten Tweetler bulabilirsiniz. Konu anahtar kelimelerini veya hashtag’lerini arayarak, son dakika haberleri veya kişisel ilgi alanlarıyla ilgili devam eden konuşmaları takip edebilirsiniz.
Güvenli arama modu aracılığıyla arama sonuçlarınızda gördükleriniz üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlıyoruz. Bu filtreler, sessize aldığınız veya engellediğiniz hesaplarla birlikte hassas olabilecek içeriği arama sonuçlarınızdan hariç tutar.
İstediğiniz zaman kapatma veya yeniden açma seçeneğiniz vardır (talimatlar aşağıda özetlenmiştir). Web’de hesabınızda oturum açtığınızda, aramayı kullanmak, iOS veya Android uygulamaları için Twitter aracılığıyla kullanmaktan biraz farklıdır. Her ikisi için de talimatları aşağıda bulabilirsiniz.

Twitter Arama Nasıl Yapılır?

Twitter
Twitter

Masaüstü için Twitter’dan arama yapma adımları:

  • 1. Adım
    Arama sorgunuzu sayfanın üst kısmındaki arama kutusuna girin.
  • 2. Adım
    Sonuçlarınız Tweetler, fotoğraflar, hesaplar ve daha fazlasının bir kombinasyonunu gösterecek.
  • 3. Adım
    En İyi, En Son, Kişiler, Fotoğraflar veya Videolar’ı (arama sonuçlarınızın en üstünde bulunur) tıklayarak sonuçlarınızı filtreleyin.
  • 4. Adım
    Takip ettiğiniz herkesten veya Kişilerden ve Her Yerden veya Yakınınızdan gelen sonuçlarınızı filtrelemek için Arama filtreleri seçeneklerini tıklayın. Ek olarak, farklı bir dil seçebilir veya Gelişmiş arama yapabilirsiniz.
  • 5. Adım
    Daha fazla seçenek için arama sonuçları sayfasının sağ tarafındaki daha fazla simgesine tıklayın:
  • 6. Adım
    Arama sonuçlarınızı filtrelemek üzere güvenli aramayı devre dışı bırakmak (veya yeniden etkinleştirmek) için Arama ayarlarını tıklayın.
  • 7. Adım
    Güvenli arama ayarları, Hassas içeriği gizle ve Engellenen ve sessize alınan hesapları kaldır içerir. Her iki ayarı da devre dışı bırakmak için kutunun işaretini kaldırın, istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz. Not: Bu ayarın etkinleşmesi birkaç dakika sürebilir.
  • 8. Adım
    Arama teriminizi kaydetmek için Bu aramayı kaydet’e tıklayın.

    9. Adım
    Bir web sitesi için bir arama widget’ı oluşturmak için Bu aramayı göm’e tıklayın. Geliştirici belgelerimizde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Ellon Musk Twitter Haberleri

Elon Musk Twitter
Elon Musk Twitter

Elon Musk, sosyal medya şirketini spam ve sahte hesaplarda talep ettiği verileri sağlamayarak birleşme anlaşmasını ihlal etmekle açıkça suçlayarak Pazartesi günü Twitter’ı (TWTR) satın alma işlemi için fesih hakkını saklı tutuğunu açıkladı.

Twitter’ın hukuk, politika ve güven başkanı Vijaya Gadde’ye yazdığı bir mektupta Musk, Twitter’ın anlaşmada belirtildiği gibi “aktif olarak direndiğini ve bilgi haklarına engel olduğunu” iddia etti. Elon Musk’ın avkutı; “Bu, Twitter’ın birleşme sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir şekilde ihlalidir ve Bay Musk, işlemi tamamlamama ve birleşme sözleşmesini feshetme hakkı da dahil olmak üzere bundan kaynaklanan tüm hakları saklı tutar.”

İşin kıssadan hissesi Elon Musk, Twitter botlarının gerçek sayısını öğrenmek istiyor.

28.10.2022 tarihi itibarıyla Twitter resmen Elon Musk tarafından satın alındı.

Konuyla ilgili olarak Elon Musk Twitter İlişkisi başlıklı bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Yeni özellik: Twitter’a yeni gelecek özellikle birlikte beğendiğiniz ya da paylaştığınız bir tweet ‘yalan’ çıkarsa bildirim gönderilecek.

Twitter’da En Çok Takipçisi Olan Ünlüler

  • Cem Yılmaz Takipçi Sayısı: 16.200.000
  • Ata Demirer Takipçi Sayısı: +7.000.000
  • Okan Bayulgen Takipçi Sayısı: 7.000.000
  • Demet Akalın Kurt Takipçi Sayısı: 6.493.862
  • Sıla Gençoğlu Takipçi Sayısı: 5.703.843
  • Acun Ilıcalı  Takipçi Sayısı: 4.728.020
  • Levent Üzümcü Takipçi Sayısı: 4.587.183
  • Gülben Ergen Takipçi Sayısı: 4.426.438
  • Yılmaz Erdoğan Takipçi Sayısı: 4.321.981
  • Hülya Avşar Takipçi Sayısı: 4.301.682
  • Mustafa Ceceli Takipçi Sayısı: 4.262.979
  • Ahmet Kural Takipçi Sayısı: 4.232.333
  • Murat Boz Takipçi Sayısı: 3.968.805
  • Hande Yener Takipçi Sayısı: 3.685.064
  • Yalın Takipçi Sayısı: 3.445.031
  • Tarkan  Takipçi Sayısı: 3.433.301
  • Emre Aydın Takipçi Sayısı: 3.271.843
  • Sertab Erener Takipçi Sayısı: 3.110.480
  • Mehmet Ali Alabora Takipçi Sayısı: 2.909.034
  • Murat Dalkılıç Takipçi Sayısı: 2.895.070
  • Nil Karaibrahimgil Takipçi Sayısı: 2.852.062

Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama
Twitter App
Twitter nasıl kullanılır?

Twitter kullanmak oldukça basittir. Kullanıcılar, bir hesap oluşturarak, tweetler yazarak veya başkalarının tweetlerini okuyarak veya beğenerek, takipçileriyle iletişim kurabilirler.

Twitter’da bir hesap nasıl oluşturulur?

Twitter’da bir hesap oluşturmak için, öncelikle bir e-posta adresi veya telefon numarası kullanarak bir hesap oluşturma sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Ardından, bir kullanıcı adı ve şifre seçmeniz ve hesabınızı doğrulamanız gerekecektir.

Twitter’da takipçiler ne anlama gelir?

Twitter’da, kullanıcılar diğer hesapları takip edebilirler. Bu, takip edilen hesapların tweetlerini görmelerine izin verir. Takipçiler ise, kullanıcının tweetlerini takip eden diğer Twitter kullanıcılarıdır.

Twitter’da trendler ne anlama gelir?

Twitter’da trendler, belirli bir konuda en çok tweet atan hesapların veya tweetlerin listesidir. Bu, o konuda popüler olan veya önemli olan şeyleri takip etmek için kullanılabilir.

Twitter’da bir tweet nasıl silinir?

Twitter’da bir tweeti silmek için, tweetin altındaki üç noktalı menüye tıklamanız ve ardından “Sil” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Twitter’da bir hesap nasıl dondurulur veya silinir?

Twitter’da bir hesap dondurmak veya silmek için, hesap ayarlarınızda “Hesap” bölümüne giderek “Hesabı Dondur” veya “Hesabı Sil” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Twitter Plus Özellikleri

İpucu: Yeni Twitter video indirGoogle Çevirie-Devlet yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Disney Plus

Ekşi sözlük nedir?

ChatGTP nedir?

PageSpeed

Web Site Performans Analizi

VPN Nedir?

TJK Mobil

Yandex Çeviri

DDoS Nedir?

Twitter Mavi Tik Ücreti



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: