Ekşi Sözlük Nedir? Ne Zaman Kurulmuştur?

Türkiye’de yaygın olarak kullanılan bir internet sözlüğüdür. Kullanıcılarının kendi anlamlarını ve görüşlerini belirtmek için bir platform olarak hizmet vermektedir. Türkiye’nin en eski ve popüler internet sitelerinden biridir. Ekşi Sözlük, 1999 yılında kurulmuş ve o zamandan beri kullanıcıların çeşitli konularda görüşlerini paylaşabilecekleri bir platform olmuştur.

Türkiye’de popüler bir internet sitesi olmasının yanı sıra, dünya çapında da tanınmaktadır.

Karekod Blog
Ekşi Sözlük Logo
Logo

“Ekşi” kelimesi “ekşi”, “Sözlük” ise “sözlük” anlamına gelir. Aslında markanın (ya da şirket diyelim) adı sourtimes.org’dur.

Web sitesinde biri sol çerçeve olmak üzere 3 farklı alan bulunmaktadır. Sourtimes.org isimli web sitesinin bir parçası olarak oluşturulmuştur.

Sol çerçeve kronolojik sıraya sahiptir ve bir konu altında bir metin girildiği sürece sol çerçevenin en üstüne çıkar. Kendini yenilemez, son yazılanları görmek için sayfayı yenilemeniz gerekir. İkinci ve ana alan tanımlama alanıdır. Konuya bağlı olarak, bir terim, cümle, soru, deyim, görüş vb. hakkında bir ila binlerce tanım görebilirsiniz.

50 karakterle sınırlı bir konu, herhangi bir şey olabilir.

Karekod Blog
Ekşi Sözlük
Banner

En üstteki alan, site hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olan işlev konsoludur. Örneğin “Şukela” rastgele bir konudaki en yüksek puanlı girişi, “asl” ise site hakkında sıkça sorulan soruları getiriyor.

Eksisoz – Ekşi Sözlük

Ekisoz, (ekşi söz) kullanıcı katkısı üzerine inşa edilmiş Web siteleri konseptine dayanan ortak bir hiper metin “sözlüğü”dür. Aslında tam anlamıyla bir sözlük değildir; kullanıcıların doğru bilgi yazmaları gerekmez. Şu anda 400.000’den fazla kayıtlı kullanıcısı ile Türkiye’deki en büyük çevrimiçi topluluklardan biridir. Yazar sayısı yaklaşık 54.000’dir.

eksisozluk.com adresi Similarweb verilerine göre Türkiye’de en çok ziyaret edilen 11. sitedir.

Karekod Blog
Ekşi Sözlük Eski Logo
Ekşi – Eski Logo

Eksi Sözlük, çevrimiçi bir kamusal alan olarak, binlerce kişi tarafından bilimsel konulardan günlük yaşam konularına kadar çeşitli konularda bilgi paylaşımı için kullanıldığı gibi, tartışmalı siyasi içeriklerin iletilmesi ve kişisel görüşlerin paylaşıldığı sanal bir sosyo-politik topluluk olarak da kullanılmaktadır.

Sedat Kapanoğlu Kimdir?

Sedat Kapanoğlu
Sedat Kapanoğlu

1999 yılında kurulan eksisozluk.com web sitesinin mimarıdır. 21 Aralık 1976, Eskişehir doğumludur. Sedat Kapanoğlu’nın liderliğinde, Türkiye’nin en etkili sosyal platformlarından biri ve en çok ziyaret edilen ilk 5 web sitesi arasına girdi. Geliştirme, satış ve iş ekiplerinin yanı sıra platform kullanıcılarından oluşan ekipler oluşturuldu. Mobil web de dahil olmak üzere küçük bir geliştirme ekibiyle on yıllık platformu yeni teknolojilerle modernize etti. Platform ölçeklenebilirliğini artırdı. Alternatif gelir kaynakları yarattı. Dahili multimedya. Gelişen sosyal medya dinamiklerini benimsemiştir. Birden fazla yardım kampanyası organize etti ve destekledi.

2015 Yılında sözlük yönetiminden ayrılan Sedat Kapanoğlu, ABD’ye yerleşmiştir.

Sözlük Hikayesi
Sözlük sahibi kim?

21 Aralık 1976, Eskişehir doğumlu Sedat Kapanoğlu

Sedat Kapanoğlu’nun takma adı nedir?

Ekşi sözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu’nun takma adı SSG‘dir. Açılımı: Sedat Software Group’tur.

En komik ekşi sözlük entry hangisidir?

Sözlük yazarları tarafından “nöbetçi eczane arayan emre belözoğlu’ndan kaçmak” en komik ekşi entry olarak gösterilmektedir.

Starbucks kahve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak olabilir ya da Twitter giriş seçeneğinden yararlanabilirsiniz.

Ekşi Sözlük Neden Kapatıldı

Ekşi Sözlük Kapandı Mı

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: