Clubhouse Nedir? Nasıl Üye Olunur?

Clubhouse son günlerin popüler uygulamaları arasında zirvede yerine alıyor. Teknoloji ve sosyal medya meraklarının yakından takip ettiği diğer paylaşım mecralarından farklı olarak sadece ses paylaşımı yapabildiğimiz Clubhouse uygulaması şu an Android ve iOS kullanıcıları indirebiliyor. Bu yazımızda Clubhouse nedir, nasıl kullanılır? Club House’a nasıl üye olunur ve davetiye zorunlu mu? sorularını cevaplayacağız.

Clubhouse Nedir?

Club House
Club House

2020 yılında yazılım geliştiricileri Alpha Exploration Co. firması tarafından tarafından, yalnızca davetiyeyle kullanılabilen, sesli sohbet içeren bir sosyal ağ uygulamasıdır. Kullanıcılar, konuşma odalarına katılarak diğer kullanıcılarla sesli olarak sohbet edebilirler.

Clubhouse, sadece iOS ve Android cihazlarda kullanılabilen bir sosyal medya uygulamasıdır. Kullanıcılar, canlı ve gerçek zamanlı olarak birbirleriyle sesli sohbet etmek için bir araya gelebilirler. Uygulama, herhangi bir metin veya video mesajına izin vermez, yalnızca canlı sesli sohbetlerden oluşur.

Kullanıcılar, belirli konulara, ilgi alanlarına veya endüstrilere odaklanan birçok “odada” katılabilirler. Oda sahipleri, başlıkları, konukları ve konuşma sırasını yönetebilirler. Kullanıcılar ayrıca, diğer kullanıcıların oluşturduğu “odaları” da keşfedebilirler ve bu odalara katılabilirler.

Clubhouse, özellikle profesyonel ağlar kurmak ve fikir alışverişinde bulunmak için kullanılır.

Uygulama, herhangi bir kişinin katılabileceği açık odaların yanı sıra, sadece belirli kullanıcılara açık özel odalar da içerir.

Karekod Blog

Club House Nasıl Üye Olunur?

Clubhouse Nedir? Nasıl Üye Olunur?
Clubhouse Nedir? Nasıl Üye Olunur?

Şu an için sadece iOS kullanıcılarına sunulan uygulamayı öncelikle cihazınıza indirmeniz gerekiyor.

Kullanıcı adı seçilip SMS yoluyla hesap doğrulaması yapıldıktan sonra Clubhouse, hesabınızı bekleme listesine alıyor.

Halihazırda uygulamayı üye olan bir kullanıcının davetiye göndermesi durumunda bekleme listesine girmeden üyelik işleminiz tamamlanıyor.
Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra ilginizi çeken farklı konu başlıklarındaki sohbet odalarına dinleyici ya da sesli etkileşim yoluyla konuşmacı olarak dahil olabilirsiniz.

Popülerliği günden güne artan uygulamanın Android cihazlar için de geliştirilmekte olduğunu belirtiliyor.

Clubhouse Nedir? Nasıl Kullanılır?

Clubhouse
Sesli Sohbet – Clubhouse

Clubhouse uygulaması moderatör ve dinleyici olarak iki farklı şekilde kullanılabiliyor. Öncelikle uygulamaya giriş yaptığınızda çoğu sosyal medya platformu ve uygulamasında olduğu gibi belirli ilgi alanları işaretlemesi yapıyorsunuz.

Eğer uygulamayı moderatör olarak kullanmak isterseniz kendinize bir oda oluşturuyorsunuz. Bu sayede tüm yetki sizde oluyor ve sohbeti, sohbete katılacak kişileri ve sohbetin gidişatını kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca sizi dinleyen kişileri de davetiye göndererek sohbetinize dahil edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra sohbete katılan arkadaşlarınızı da moderatör yapabiliyorsunuz.

Nasıl Kullanılır? Clubhouse

Clubhouse Hakkında Bilgi

Satıcı Alpha Exploration Co.
Boyut 61,6 MB
Kategori Sosyal Ağ
Uyumluluk : İOS 13.0 veya üstünü gerektirir. İPhone, iPad ve iPod touch ile uyumludur.
Dili: İngilize
Yaş sınırı: 17+ 
Seyrek / Hafif Düzeyde Küfür veya Kaba Mizah Seyrek / Hafif Cinsel İçerik ve Çıplaklık Sık / Yoğun Olgunluk / Müstehcen Temalar Seyrek / Hafif Alkol, Tütün veya Uyuşturucu Kullanımı veya Referanslar
Ücretlendirme: Bedava
Telif hakkı © 2020 Alpha Exploration Co., Inc.

Sıkça Sorulan Sorular

Clubhouse 2023
Sohbet Uygulaması – Clubhouse 2023
Clubhouse’un özellikleri nelerdir?

Clubhouse, kullanıcıların canlı sesli sohbetlerde bulunabilecekleri odalar sunar. Kullanıcılar belirli konulara, ilgi alanlarına veya endüstrilere odaklanan birçok odada bulunabilirler. Uygulama ayrıca, kullanıcılara diğer kullanıcıların oluşturduğu odalara katılma imkanı da verir.

Clubhouse kullanmak için gereksinimler nelerdir?

Clubhouse kullanmak için bir iOS ya da Android cihaza sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca, uygulamaya kaydolmanız ve davetiye almanız gerekiyor.

Clubhouse ücretsiz mi?

Evet, Clubhouse ücretsiz bir uygulamadır.

Clubhouse’ta ne tür konuşmalar yapılabilir?

Clubhouse’ta kullanıcılar herhangi bir konuda sesli sohbetler yapabilirler. Uygulama, özellikle profesyonel ağlar kurmak ve fikir alışverişinde bulunmak için kullanılır.

Clubhouse’un güvenliği nasıl sağlanıyor?

Clubhouse, uygulamanın kullanıcılarının özel verilerini korumak için çeşitli güvenlik önlemleri almaktadır. Kullanıcılar da kendi güvenliklerini sağlamak için özel odalara erişmek için davetli olmaları gerektiğini ve yalnızca güvenilir kişilerle sohbet etmeleri gerektiğini hatırlamalıdırlar.

Son günlerin popüler uygulaması TJK Mobil için bağlantıya gidebilirsiniz. Güvenilir sohbet programı arıyorsanız Signal tam size göre.

İlgili Bağlantılar

Domain Fiyatları

YouTube MP3

Hosting Fiyatları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: