En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması “Signal”

Son günlerde yaşanan gelişmelerden sonra akıllardaki tek soru en güvenli mesajlaşma uygulaması Signal mi?
Facebook, internet üzerinden mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı 19 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almıştı. Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg satın almayı duyurduğu açıklamada WhatsApp’ın sunduğu hizmetleri “çok değerli” olarak tanımladı. İşte bu “çok değerli” tanımlamasının altından yatan tek şey kişisel verileriniz ve onların işleniş şekilleri.

Signal Logo - En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması
Signal Logo

Dünyaca ünlü Forbes dergisi de WhatsApp’ın metaveri (metadata – üst veri) topladığına dikkat çekiyor. Forbes, WhatsApp’ın böylelikle kiminle mesajlaştığınız, kimi tanıdığınız, ne zaman ve hangi sıklıkla konuştuğunuz gibi verileri paylaştığını aktarıyor. Forbes’a konuşan sanal güvenlik şirketi Cyjax’ın baş bilgi güvenliği görevlisi Ian Thornton-Trump, “Metaveri de sizin verilerinizle ilgili bir veri. Verinin kendisi kadar güçlü olabilir” diyor. Forbes’a yazdığı makalede siber güvenlik uzmanı Zak Doffman, “Eğer telefonunuzun numarası ya da cihazınızın kimliği sayesinde sizi çeşitli uygulamalarla eşleştirebilirsem, sizin metaverinizi de diğer bildiğim her şeye bağlayabilirim” vurgusunu yapıyor. Doffman, metaverinin gri bir alan olduğunu ve mesajlaşma platformlarında yapılan her aktivite ile bu verinin değerinin yükseldiğini aktarıyor.

Facebook, WhatsApp’ı satın almasının ardından 2017 ve 2018 yıllarında WhatsApp’ın kurucuları Brian Acton ve Jan Koum sırayla şirketi terk etmişti.

Karekod Blog

Acton, birkaç ay sonra Signal Vakfı‘nı kurdu. Kurum, açık kaynaklı Signal Protokolü’nü oluşturdu.

En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması “Signal” Nedir?

Signal Messenger - En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması
Signal Messenger

Güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır. Signal, mesajlaşma ve arama yapmak için kullanılabilecek bir uygulamadır ve kullanıcılarının gizliliğini korumayı hedefler.

Açık kaynak kodlu bir uygulama olduğu için, uygulamanın nasıl çalıştığına dair ayrıntılı bilgiye erişilebilir. Bu da uygulamanın güvenliğini artırır ve üçüncü taraf saldırılarına karşı savunmasını güçlendirir.

Signal, end-to-end şifreleme kullanır, bu da kullanıcıların mesajlarının yalnızca gönderici ve alıcı tarafından görülebileceği anlamına gelir. Signal, kullanıcılara herhangi bir kişisel bilgi toplamadan ve reklamlar göstermeden mesajlaşma yapma imkanı sunar.

Popüler mesajlaşma uygulamalarının çoğuna benzer şekilde, tekli ve grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü arama gibi özellikler sunar. Signal, ayrıca kullanıcıların mesajlarını otomatik olarak silmelerini sağlayan bir özellik de sunar.

Sonuç olarak, Signal, güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır ve kullanıcıların gizliliğini koruma konusunda son derece önemlidir.

Özellikleri

  • Open Whisper Systems tarafından üretilen Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulamasıdır.
  • Kurucuları Brian Acton ve Jan Koum’dur.
  • Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir.
  • İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası veya grup mesajları göndermek için kullanılır.
  • Masaüstü kullanıcılarına da hitap eder.
  • Signal yazılımı ve sunucuları tamamen özgür ve açık kaynaklıdır.
  • MMS ve SMS ücretleriyle uğraşmak zorunda kalmadan dünyanın her yerindeki kullanıcılara metin, video, ses, belge ya da fotoğraflardan oluşan mesajları sorunsuz gönderebilirsiniz.
  • Dünyanın öbür ucundaki arkadaşınızla sorunsuz bir şekilde görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz.
  • Hem mesajlar hem çağrılar uçtan uca şifrelendiği için iletişiminizin güvenliğinden emin olabilirsiniz.
  • Uygulamanın kendisi sizin mesajlarınıza ya da çağrılarınıza ulaşamaz.
  • Signal kullanmak için herhangi bir PIN kodu edinmeye ya da kimlik bilgisi sağlamanıza gerek yok.
  • Uygulamadaki mesajlar sizin belirlediğiniz bir zaman diliminde kendi kendini yok edebiliyor.
Elon Musk’a WhatsApp’ı Sildiren Uygulama Hakkında Video

Signal Nasıl Kullanılır?

Open Whisper Systems’a ait Signal yazılımı ücretsiz ve herkese açık bir kaynaktır. Apple’ın iOS’u ve Android için şifreli telefon görüşmesi ve yazılı mesajlaşma hizmeti sunuyor. Open Whispers Yazılımın orijinal ses şifrelemesi, Zimmermann Gerçek Zamanlı Aktarma İletişim Protokolü’ne (Zimmermann Real-time Transport Protocol-ZRTP) dayalı. ZRTP’nin, canlı telefon görüşmesinin dinlenmesi anlamına gelen ‘araya giren adam saldırılarına’ (Man-in-the-middle-attack-MiTM) karşı güvenli olduğu belirtiliyor.

Signal uygulamasını GooglePlay Store ve Apple Store ‘dan indirebilirsiniz.

En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması Signal – Avantajları

Signal, anlık iletişim için dünyanın her tarafından ücretsiz olarak kullanıyor. Yüksek netliğe sahip iletiler gönderin ve alın, sesli ve görüntülü aramalarda yer alın, bağlı kalmanıza yardımcı olacak genişleyen yeni özellikleri keşfedin. Signal’in gelişmiş gizlilik koruma teknolojisi her zaman açıktır, böylelikle önem verdiğiniz anıları sizin için önemli olan insanlarla paylaşmaya odaklanabilirsiniz.

En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması
Signal Görüntülü Konuşma
  • İstediğinizi söyleyin – Teknoloji harikası uçtan uca şifreleme (açık kaynaklı Signal Protocol) sohbetlerinizi güvenli tutar. Gizlilik isteğe bağlı bir kip değil, Signal’in çalışma şeklidir. Her ileti, her arama, her zaman.
  • Hızlanın – Yavaş bir bağlantıda bile mesajlar hızlı ve güvenli bir şekilde gönderilir. Signal olabildiğince sıkıntılı ortamlarda çalışmak için optimize edildi.
  • Özgür hissedin – Signal tamamen bağımsız, kar amacı gütmeyen kuruluştur. Yazılımın geliştirilmesi sizin gibi kullanıcılar tarafından desteklenmektedir. Reklam yok. Takip yok. Şaka yok.
  • Kendiniz olun – Arkadaşlarınızla güvenli bir şekilde iletişim kurmak için mevcut telefon numaranızı ve rehberinizi kullanabilirsiniz.
  • Konuşun – İster şehrin öbür ucunda ister okyanus ötesinde olsun, Signal’in gelişmiş ses ve görüntü kalitesi arkadaşlarınızı ve ailenizi size daha yakın hissettirecektir.
  • Gölgelerde fısıldayın – Işığı görmeye dayanamıyorsanız karanlık temaya geçiş yapın.
  • Tanıdık gelsin – Her kişiye farklı uyarı seçin, veya sesleri tamamen kapatın. Simon ve Garfunkel’in 1964 yılında hakkında popüler bir şarkı yazdığı sessizliğin sesini, istediğiniz zaman bildirim sesi ayarını “Hiçbiri” seçerek deneyimleyebilirsiniz.
  • Bunu çek – Gönderilen fotoğraflarınız üzerinde çizim, kırpma, döndürme gibi işlemleri yapmak için dahili görüntü düzenleyiciyi kullanın. 1,000 kelimeye bedel fotoğrafınıza daha da fazlasını ekleyebileceğiniz yazı yazma aracı bile var.

Tüm kullanıcılara açık kaynak koduna: https://github.com/signalapp adresinden ulaşabilirsiniz.

En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması SSS

En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması
En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması
Signal nedir ve nasıl çalışır?

Güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır. End-to-end şifreleme kullanarak kullanıcıların mesajlarının yalnızca gönderici ve alıcı tarafından görülebilmesini sağlar. Signal, tekli ve grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü arama gibi özellikler sunar.

Signal ne kadar güvenli?

Güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır. End-to-end şifreleme kullanarak kullanıcıların mesajlarının yalnızca gönderici ve alıcı tarafından görülebilmesini sağlar. Signal, açık kaynak kodlu bir uygulama olduğu için, uygulamanın nasıl çalıştığına dair ayrıntılı bilgiye erişilebilir. Bu da uygulamanın güvenliğini artırır ve üçüncü taraf saldırılarına karşı savunmasını güçlendirir.

Signal, hangi platformlarda kullanılabilir?

Android, iOS, Windows, Mac OS ve Linux gibi birçok platformda kullanılabilir.

Signal ücretsiz mi?

Evet, Signal tamamen ücretsizdir.

Signal, reklam gösteriyor mu?

Hayır, Signal kullanıcıların mesajlaşma yapmasına ve arama yapmasına olanak tanırken, herhangi bir reklam göstermez ve kullanıcıların kişisel bilgilerini toplamaz.

Signal, hangi dilleri destekliyor?

Signal, birçok farklı dili destekler. Kullanıcılar uygulama ayarlarından tercih ettikleri dili seçebilirler.

Windows Masaüstü için Signal indir

Signal uygulamasını masaüstü bilgisayarlarınızda da kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken çok basit: https://signal.org/tr/download/ adresinden uygulamayı indirin ve kurun.

Unutmayın! Signal masaüstü uygulamalarını kullanabilmek için, öncelikle Signal uygulamasının telefonunuzda yüklü olması gereklidir.

Telefon için Signal indir

Andorid için Signal uygulaması indir: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.securesms

iPhone ve iPad için Signal uygulaması indir: https://apps.apple.com/us/app/signal-private-messenger/id874139669

Pek sizce en güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?

İlgili Bağlantılar

Domain Fiyatları

Hosting Fiyatları

Kriptoloji

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: