Ziraat Bankası Kredileri

İhtiyaç sahibi olup da uygun faizli kredi arayan pek çok insan bulunur. Çeşitli bankaların müşterilerine sunmuş olduğu farklı kredi alanları da mevcuttur. Bu bankalardan biri olan Ziraat Bankası ihtiyaç sahibi müşterilere düşük faiz oranlı krediler sunar. Ziraat Bankası Kredileri; bireysel ihtiyaç kredisi, konut kredisi ya da esnaf kredisi gibi farklı kredilerden yararlanılabilmesi mümkündür. Bu süreçte kredi talebinde bulunmayı düşünen kişilerin almak istedikleri kredi koşullarını sağlıyor olması da önemlidir. Banka tarafından belirtilen kredi koşullarının sağlanması ile istenilen kredi alınabilir. 

Hem nakdi hem de gayri nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine sunulan kredi çeşitleri bankalara göre değişiklik gösterir. Ziraat bankası kredileri incelendiğinde ise birçok farklı alanda kredi fırsatı tanındığı görülür. Uygun faiz oranlarıyla birlikte Ziraat bankası müşterisi olan kişiler bankanın kredilerinden faydalanabilirler. Belirtilen faiz oranlarına bağlı olarak Ziraat Bankası’nda bulunan kredilere başvuru online şekilde de yapılabilir. Krediler ayrıca kısa vadeli, orta vadeli ya da uzun vadeli olarak nitelendirilir. Kısa vadeli kredilerde banka verdiği kredinin belirlenen süreç içerisinde, ortalama bir yıl içerisinde ödemeler tamamlanır. Orta vadeli krediler 10 yıla kadar uzarken uzun vadeli krediler ise 10 yıldan daha uzun dönem ödemeleri kapsar.

Tüm bu kredilerden hangisinden yararlanılmak istenildiğine karar verildiğinde banka ile iletişime geçmek yeterlidir.

Karekod Blog

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi

kredi
kredi

Her türlü ihtiyaç için kullanılabilecek kredi türlerinin başında ihtiyaç kredisi gelir. Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi dilediğiniz bireysel ihtiyaçlarınız için değerlendirebileceğiniz bir kredi türüdür. Bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanı için tercih edebileceğiniz bu krediler 36 aya kadar vade olanağı ile sunulur. Bankanın tüketici kredisine başvuru yaparak düşük faizli ihtiyaç kredisi için ödeme seçenekleri belirlenir. 

Düşük faizlere sahip olan ihtiyaç kredisi ödemesi müşterinin dilediği herhangi bir ödeme türü üzerinden gerçekleştirilebilir. Esnek bir yapıda olması açısından da bankanın bireysel ihtiyaç kredisi ihtiyaç sahiplerinin kısa vadede yararlanabileceği türdendir. 50.000 TL’ye kadar olacak kredilerde 36 aya kadar vade imkanı tanınır. 100.000 TL’ye kadar talep edilen ihtiyaç kredilerinde 24 ay ve daha yüksek meblağlarda talep edilen kredilerde de 12 aya kadar vade imkanı tanınır. Şahsi olarak ya da maddi şekilde teminat alımı banka tarafından şart koyulan içeriklerden biridir. Ayrıca bireysel ihtiyaç kredisi kullanan müşteriler için hayat sigortası ürünü de sunulur. Bireysel ihtiyaç kredisi için bankanın şubelerine gidilebilir ya da online web adresi üzerinden de talep oluşturulabilir. Kısa bir süre içerisinde banka yetkilileri tarafından ihtiyaç sahibi olan müşteriye dönüş sağlanır. 

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Konut Kredisi - Ziraat Bankası Kredileri
Konut Kredisi – Ziraat Bankası Kredileri

Herhangi bir ev, gayrimenkul ya da işletme sahibi olmak isteyen kişiler tarafından konut kredisi tercih edilir. Alınacak olan konut için ihtiyaç sahipleri bankadan düşük faizli konut kredisi talebinde bulunur. Ziraat Bankası konut kredisi 120 aya kadar vade imkanı tanıyan bir özelliğe sahiptir. Bugünün evini yarına bırakma sloganı ile hareket eden bankada müşteriler için düşük faizli konut kredisi sunulur. Ekspertiz değeri 500.000 TL ve altında olan konutlarda ekspertiz değerinin %90’ına kadar kredi verilir. 500.000 TL’nin üzerinde olan konutlarda ise ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi verilmesi mümkündür. Maksimum 120 aya kadar vade olanağı da sunulan konut kredisi için banka yetkilileri ile irtibata geçmek yeterlidir. 

Kredi için alınmak istenilen gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Banka tarafından gerekli görüldüğü takdirde ek teminat da talep edilebilir. Bireysel konut kredisinden faydalanan müşteriler için banka ayrıca hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası ürünlerini de sunar. Sunulan konut kredisinden yararlanılabilmesi için banka müşterilerden bazı belgeler talep eder. Bu belgelerin tamamlanması ve başvurunun yapılması halinde kısa sürede kredi başvurusu sonuçlanır. Talep edilen vade süresinin ardından kredinin taksitlendirildiği şekilde ödemelerine başlanır. 

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi

Taşıt kredileri için Ziraat Bankası müşterilerine 48 aya kadar vade olanağını sunar. Böylelikle taşıt sahibi olan kişiler taşıt kredisi ödemelerine 48 ay sonrasında da başlayabilirler. 0 kilometre ya da ikinci bir araba olması fark etmeden bankanın sunmuş olduğu düşük faizli taşıt kredisi için başvuruda bulunmak mümkündür. 0 kilometre arabalar ya da en fazla 5 yaşını doldurmuş olan taşıtlar için Ziraat Bankası taşıt kredisinden yararlanılabilir. Daha yaşlı taşıtlar veya arabalar için taşıt kredisi talebi reddedilir. Müşteri ruhsatında hususi olarak kaydedilmesi koşulu ile hafif ticari araçların alımını finanse etmek amacıyla krediden yararlanılabilir. Pick – up, minibüs ya da kamyonet satın almak için başvurulacak kredilerde bu koşul doğrultusunda hareket edilmesi önemlidir. 

Banka tarafından araç rehni işlemi gerçekleştirilir. Bunun başlıca nedeni ise müşterinin alacağı taşıt kredisinin teminatı şeklinde belirtilir. Gerekli görüldüğü takdirde ek teminat isteneceği de belirtilenler arasında yer alır. Ayrıca taşıt kredisi alan müşterilerin kredilerini ödememeleri halinde araç rehni geçerliliğini sürdürür. Bununla birlikte Ziraat Bankası bünyesinde alınan taşıt kredileri için banka müşterilerine hayat sigortası ve kasko ürünlerini de sunar. 

Ziraat Bankası Esnaf Kredisi

Esnafa destek amacıyla verilen Ziraat Bankası düşük faizli esnaf kredisi çeşitlilik gösterir. Birçok farklı alanda esnaflık yapan banka müşterileri bu krediden yararlanabilirler. Genel olarak banka tarafından sunulan esnaf kredisi çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Rotatif Kredi
  • İskonto Kredisi
  • Gün İçi Kredisi
  • Nakit Yönetimi Kredisi
  • Taksitli Krediler
  • Döviz Kredileri
  • Döviz Kredisi
  • Spot Krediler
  • Kredili Mevduat Hesabı (KMH)
  • Yatırım, İhracat ve İşletme Harcamaları Destek Paketi

Belirtmiş olduğumuz esnaf kredisi kategorisine giren alanlarda kredi başvurusunda bulunmak mümkündür. Esnaf kredileri için belirtilen vade süreleri değişiklik gösterir. Bunun nedeni ise işletmelere ve esnaflara göre değişen kredi meblağlarıdır. Ortalama olarak 6 aydan 60 aya kadar vade fırsatı bankanın esnaf kredisi için sunulan olanaklardan biridir. 

Ziraat bankası ayrıca nefes kredisi olarak da adlandırılan ve esnaflara tanınan bir kredi içeriğine de sahiptir. Zorlu bir süreçte maddi kayıp yaşamış olan esnaflar için belirli koşullar kapsamında esnaf nefes kredisi sunulur. Bunun yanı sıra yolcu taşımacılığı yapmakta olan esnaflar için de plaka kredisi olanakları bulunur. Minibüs, ticari taksi ya da dolmuş sahiplerine özel olarak plaka kredisi alınması mümkündür. Banka tarafından belirtilmiş olan kredi koşulları sağlandığında başvuru sürecine geçiş yapılabilir. 

Kredi Kartı

Kredi Kartı - Ziraat Bankası Kredileri
Kredi Kartı

Ziraat Bankası bünyesinde üç farklı niteliğe sahip olan kredi kartı bulundurur. Bunlar;

  • Bankkart 
  • Bankkart Gold
  • Bankkart Platinum 

Belirtilen kartlar için Ziraat bankası kredi kartı başvurusu işleminin gerçekleştirilmesi yeterlidir. Hem banka kartı hem de kredi kartının tek bir kartta buluştuğu Ziraat Bankası kredi kartları oldukça kullanışlıdır. Aynı zamanda kredi kartı başvurusu için banka online işlemler üzerinden de hizmet sunar. Böylelikle herhangi bir şubeye gitmeye ihtiyaç duymadan kredi kartı başvurusunda bulunulması mümkündür. Başvurusu kabul edilen müşterilerin belirttiği adrese kredi kartı gönderimi sağlanır. 

Günün her anında nakit avans çekme olanağı sunan kredi kartında ayrıca yapılan alışverişlerle birlikte puan da verilir. Temassız ödeme alternatifi de olan Ziraat Bankası kredi kartı için belirlenen limit belirtilerek başvuru süreci gerçekleştirilebilir.

Ziraat Bankası Kredileri

İlgili Bağlantılar

En Yüksek Faiz Veren Banka

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

1,20 Faizli Konut Kredisi Geri Ödemesi

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: