Elon Musk Twitter İlişkisi – 44 Milyar Dolar Kaç TL?

Elon Musk Twitter ilişkisi hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde milyarder iş adamı Elon Musk, Twitter’ın yüzde 9.2’sini satın alarak en büyük hissedarı olmuştu.

Yaşanılan son gelişme ile Elon Musk Twitter‘ın sahibi oldu.

Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

Günlerdir peşinde koştuğu, üzerine defalarca pazarlık yaptığı Twitter sonunda Elon Musk’ın oldu. 44 Milyar dolarlık bir anlaşmayı Twitter da onayladı.

Twitter, Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında şirketi satın aldığını doğruladı.

Twitter

44 Milyar Dolar Kaç TL?

44 Milyar doların şu an değeri 635.402.970.000,00 TL (24.04.2022 – 22:42 )

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2022 bütçesi: 118 milyar $ – 1.743.591.600.000,00 TL
Elon Musk‘ın Twitter’a ödeyeceği para: 44 milyar $ – 635.402.970.000,00 TL

Elon Musk Twitter’i İstiyor

Başarılı iş adamı Hisse başına 54.2 dolar teklifte bulundu. Musk Twitter’ın halka açık değil özel bir şirket olmasından yana.

“Twitter’a, dünya genelinde ifade özgürlüğü için bir platform olma potansiyeli sebebiyle yatırım yaptım. Bence ifade özgürlüğü işleyen bir demokrasi için toplumsal bir gerekliliktir. Ancak yatırım yaptığımdan bu yana firmanın şu anki haliyle bu amaca hizmet edemeyeceğini anladım. Twitter’ın özel bir şirkete dönüşmesi gerekiyor

Elon Musk

Elon Musk, normal değeri 32 Milyar dolar Twitter için 42 Milyar dolar teklifte bulundu. Fakat diğer Twitter ortakları bu konuda çekimser. Silikon vadisi kurumsal yapısı karşısında ters tepen bu teklif üzerine Elon Musk hisseleri için değerlendirme yapacağını açıkladı.

Twitter, ‘zehir hapı’ olarak adlandırılan sınırlı süreli hissedar hakları planıyla, Elon Musk’ın şirketi satın almasını engellemeyi amaçlıyor.

Pusholder

Twitter Hisseleri Artışa Geçti

twitter
twitter

Söz konusu haberin piyasaya sunulmasından sonra twitter hisselerinde büyük hareketlenmeler meydana geldi. Twitter hisseleri yüzde 10.7 yükseldi. Twitter’ın yüzde 9.2 sini alarak en büyük ortak haline gelen Musk’ın firmanın Yönetim Kurulunag katılacağı açıklanmıştı. Ancak Elon Musk bu karardan vazgeçmişti.

Elon Musk’a Dava Açıldı

Musk twitter’ın hisselerini geç aldığını duyurdu. Bu sebepten dolayı Twitter’ın eski hissedarları, şirketin hisselerinin satın alımında yasaları ihlal ettiği iddiasıyla Elon Musk’ı New York eyalet mahkemesinde şikayet etti.

Elon Musk Kimdir? 

Twitter’da 80 milyondan fazla takipçisi olan Elon Reeve Musk, 28 Haziran 1971 yılında dünyaya gelen amerikalı girişimcidir. Elon Musk aynı zamanda SpaceX şirketinin kurucusu, CEO’su. Tesla şirketinin CEO’su. Musk Forbes dergisinin Aralık 2016’da yayımladığı “Dünya’nın En Güçlü İnsanları” listesinde 25. sırada, 2019’da, yine Forbes’un yayımladığı “Dünya’nın En Yenilikçi İnsanları” listesinde ise ilk sırada yer aldı. 2021’in ocak ayın Elon Musk Jeff Bezosu geçerek dünyanın en zengin insanı olma ünvanını elde etti. 1999’da, Compaq’ın AltaVista birimi Zip2’yu 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolarlık hisse senedi vererek satın aldı. kaynak

Elon Musk Twitter ilişkisi hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

OR Kod okuyucu hakkında detaylı bilgi için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

Dipnot: Yeni Twitter video indir yazımızı ilgili linkten okuyabilirsiniz.

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: