Pembe Kuvars Taşı: Aşk, Sevgi ve Denge Taşı

Pembe kuvars taşı vermiş olduğu enerji ileaşk ve sevgi taşı olarak anılır. Pembe kuvars taşı faydaları ve özellikleri ile en çok dikkat çeken taşlar arasında yer almaktadır. Doğada işlenmemiş şekliyle bulunan bu doğal taş işlenerek yüzük, kolye ve yüzük formatına girer ve şık aksesuarlar oluşturur.

Pembe kuvars taşı aynı zamanda meditasyon sırasında sıklıkla kullanılan bir taştır. Mutluluk, sevgi, aşk gibi duyguları canlandıran bu taşın enerjisinden faydalanılır. Bu taşın enerjisinden faydalanmak isteyen herkes faydalanabilir. Peki pembe kuvars taşın özellikleri, faydaları ve etkileri nelerdir? İşte cevapları 

Pembe Kuvars Taşı Genel Özellikleri Nelerdir?

Pembe Kuvars Tasi
Pembe Kuvars Tasi

Genel özellikleri itibariyle mutluluk, aşk, huzur taşı olarak bilinen pembe kuvars taşı birçok hastalığa iyi gelen bir taştır. Ayrıca enerji olarak oldukça yüksek olan bu taş pembe kuvars 925 ayar gümüş kolye formatıyla kalp çakranızın açılmasında oldukça etkili olacaktır. 

Uyumlu Çakralar
Kalp Çakrası
Taş Sertlik Derecesi 
7
Yönetici Gezegeni Venüs
ElementlerToprak 
Renkleri Pembe 
Pembe Kuvars Taşı

Pembe Kuvars Taşı Anlamı Nedir?

Pembe kuvars taşı ismini uçuk pembe renginden ve Yunanca Hyalos cam kelimesinden almıştır. Antik Yunanda bu taş barış ve huzuru sağlamak için kullanılmıştır. Antik Mısır’da ise yaşlanma belirtilerini silmek için kullanılan bu taş günümüzde hala aynı etkilerle kullanılmaktadır.

Pembe Kuvars Taşı Ne İçin Kullanılır?

Pembe Kuvars Taşı
Pembe Kuvars Taşı

Pembe kuvars taşı faydalarısaymakla bitmez fakat bunları belli başlı sıralamak gerekirse birçok hastalığa iyi geldiğini söylemek mümkün.

  • Aşk ve sevgi taşı olan pembe kuvars taşı koşulsuz sevgiyi temsil eder. İkili ilişkilerde sevgiyi ve sadakati arttırır. 
  • Sevgiyi en çok kendinize karşı hissetmenizi sağlar. Kişi kendine karşı sevgi ve özgüven beslemeye başlar. Bu sayede dostluk, barışçı tavırları artmaya başlar ve çevresi tarafından da sevilen biri olmaya başlar.
  • Duyguları ve hisleri arındırır. Kalbinizi her zaman ferahlatan ve şifa veren hislerle doldurur.
  • Sakinleştirici ve güven verici yönü ağır basan bir taştır. Bu sayede depresyon olasılığını azaltır ve pembe kuvars taşı ile kişinin olumsuz düşüncelerden arınması sağlanır. 
  • Olumsuzluklar gider ve sevgi dolu olursunuz.
  • Kişinin kendine güveni arttığı için daha affedici ve daha barış dolu olmaya başlar.
  • Pembe kuvars taşı dişil enerjiyi arttırır. Evliliklerde cinsel dürtüleri arttırır. Ve dişil enerji sayesinde daha çok ikili ilişkilerde karşılıklı beğeni duygusunu arttırır.
  • Kalp çakrası ile uyumlu olması karşılıksız ve koşulsuz sevgiyi arttırır. Böylelikle mutluluk hormonu da salgılanmış olur.
  • Özellikle stresli günlerde bu taşın enerjisini kullanabilirsiniz.

Pembe Kuvars Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Pembe kuvarsın ruhsal iyileştirmelerin yanı sıra birçok fiziksel hastalığa da iyi geldiğini söylemek mümkündür. Fiziksel hastalıklara iyi gelmesi bu taşın sıklıkla tercih edilme sebepleri arasındadır. 

  • Akciğerler, vücut ısısı ve böbrek rahatsızlıkları konusunda oldukça iyileştirici etkileri vardır.
  • Baş ağrısı çeken kişilerin pembe kuvars taşı sayesinde bu ağrılarının hafiflediğini söylemek mümkündür.
  • Kan dolaşımına iyi gelir ve kan hastalıklarında iyileştirici etkiye sahiptir.
  • Çevrede bulunan negatif enerjiyi dağıtarak ortama pozitif enerji verir.
  • Zihnin konsantrasyon sorununu ortadan kaldırır.
  • Astım hastalarına iyi gelir. 
  • Görme bozukluğu çeken kişiler pembe kuvars kullanırlar. Bu taşın görme yetisi üzerinde etkisi yüksektir.
  • Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir. 

Gerçek Pembe Kuvars Taşı Nasıl Anlaşılır?

Pembe Kuvars Taşı

Doğal taşların ve pembe kuvars taşı gerçeklik testi yöntemleri oldukça maliyetli olduğu için en önerilen şey öncelikle bilinen ve güvenilir satıcılardan almanızdır. Bunun dışında birçok insan pembe kuvars taşının orjinallik testini ısıyla veya suda bekleterek yaptıklarını bildirmişlerdir. Bu yöntem taşlarınızın kimyasını bozabilir aman dikkat.

Bu yöntemlerin dışında en güvenilir yöntem taşın MOHS ölçeğinde sertliğine bakılmasıdır. Böylece taşın sertlik derecesine ulaşabilir buradan orijinal olup olmadığına bakabilirsiniz.

Bilgilendirme

Pembe Kuvars Taşı Nasıl Arındırılır?

Doğal taşlar ve özellikle pembe kuvars taşı bulunduğu ortamın negatif enerjisini çektiği için zamanla arındırılma ihtiyaçları olur. Bu arındırmadan sonra taşınız eski enerjisine kavuşur. Her taşın arındırma yöntemi farklıdır. Özellikle pembe kuvars 925 ayar gümüş bileklik ürününüzü bu temizleme yöntemlerini belirli aralıklarla düzenli şekilde yapmanız önerilir.

  • Suda temizleme: akan su taşınızın tüm enerjisini yerine getirmesine yardımcı olacaktır. Enerjisinin köreldiğine inandığınız taşınızı yaklaşık 1 dakika kadar akan suyun altında arındırın.
  • Tütsü ile arındırma: tütsü ile doğal taş arındırma yöntemi oldukça fazla kullanılan bir yöntemdir. Adaçayı gibi tütsü yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Adaçayı özellikle negatif enerjiyi uzaklaştıran bir yöntem olarak bilinir. Odada bulunan camları açıp tütsünüzü yakmaya başlayın. Bir süre yandıktan sonra söndürün ve dumanı ile taşınızın enerjisinin temizlenmesine izin verin.
  • Prinç ile arındırma yöntemi: taşınızı prince yatırmak negatif enerjilerden arındıran bir yöntemdir. Özellikle esmer princin taşı daha çok aktif ettiği söylenebilir. Bir tabağınızı prinç ile doldurun, taşınızı bu prinç dolu kaseye gömün ve 1 gün burada bekletin. Daha sonrasında bu princi kullanmayın.

Pembe Kuvars Taşı Nasıl Aktif Edilir?

Taşınızı aktifleştirmeden önce mutlaka niyetinizi belirlemeniz gerekmektedir. Pembe kuvars taşı özellikle kalp çakrası ile bağlantılı olduğundan bu taşın enerjisi yeni ilişkilere başlama da veya ikili ilişkileri düzeltmede kullanılır.

Belirli bir niyete yönelik aktifleştirmek için niyetinizi önce içinizden veya yüksek sesle söyleyin. Bunu meditasyon yaparken de kullanmak oldukça önemlidir. Diğer bir yöntem ise taşınızı başka doğal taşlar ile aktive etmektir. En az 12 doğal taşın ortasına pembe kuvars taşınızı yerleştirin ve taşınızı aktive etmesini bekleyin. 

Pembe Kuvars Taşı Hangi Çakra ile Bağlantılıdır? 

Pembe kuvars özellikle kalp çakrası ile bağlantılıdır. Kalp çakralarının aktif olması oldukça önemlidir. İkili ilişkilerde yaşanan problemler, gerçek aşkı bulamama gibi sorunlar genellikle kalp çakrasının tıkanıklığı ile alakalıdır. Belirtilen arındırma ve temizleme yöntemleri ile taşınızı arındırıp aktifleştirebilirsiniz. 

SSS

Pembe Kuvars 925 ayar gümüş küpe, ve diğer kuvars takılar hakkında en çok merak edilen soruların cevapları sonrası bir taştan beklediğiniz enerjiyi maksimum düzeyde alabilirsiniz.

Pembe Kuvars Taşı Hangi Burç?

Pembe kuvars özellikle terazi burcunun taşıdır. Terazi dışında boğa burcunun taşı olduğu da söylenmektedir.

Uyurken Doğal Taş Takılır mı?

Uyurken enerji veren taşlar dışında sakinleştirici etkisi olan taşların kullanılması daha rahat uykuya dalmanızı ve sağlıklı bir uyku çekmenizi sağlar.

Doğal Taş ile Duş Alınır mı?

Akan suyun taşı arındırma etkisi göz önüne alınırsa duş alırken doğal taş kullanımının herhangi bir zararı yoktur. 

En Fazla Kaç Doğal Taş Beraber Takılır?

Aynı anda en fazla 3 taşın kullanımı uygundur.

İlgili Bağlantılar

Tarot Falı

Kokulu Mum Fiyatları

Demir Fiyatları

Yoga Kursu Fiyatları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: