Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları Neye Göre Değişir?

Özel hastanelerde diş teli fiyatları ne kadar? Çağımızın problemlerinden biri olan diş bozuklukları gerek doğuştan gerekse de bir travma sonucu meydana gelebiliyor. Yaşanan bu problemleri de ortadan kaldırabilmek için ortodontik tedaviye gerek duyuluyor. Çünkü düzgün bir diş görünümü isteyen bireyler için bu tedaviler çok önemlidir. Peki, diş teli nedir? Diş teli fiyatları neye göre belirlenmektedir?

Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?

Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları
Diş Teli

Ortodontik tedaviler genellikle uzun solukludur. Bu sebeple de her hastanın tedavi süreci ve alacağı tedavi farklıdır. Haliyle bu etkenler de fiyatı belirleyen en temel unsurlardan olmaktadır. Tüm bunların yanında ülkemizde diş teli fiyatları “Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB)” her sene açıklamış olduğu asgari ücret tarifesi baz alınarak hesaplanmaktadır. 

Her yıl ortodonti diş teli fiyatları devlet hastaneleri ve özel hastaneler için ayrı ayrı belirlenir. Bu sebeple diş teli fiyatları ile ilgili net bir bilgi edilebilmek için  Mehmet eker Diş Kliniği ile görüşebilirsiniz. Alanında uzman ortodonti doktorları ile görüşerek en doğru fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz. Peki, özel hastanelerde diş teli fiyatları nasıl belirlenmektedir?

Öncelikle birden fazla diş teli tedavileri vardır. Haliyle de fiyatlar yapılacak olan tedaviye göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında fiyatı etkileyen diğer unsurlar ise şöyledir:

  • Braket ve diş teli malzemelerinin kalitesi ve özellikleri
  • Çarpıklık durumunun fazla ya da az olması
  • Dişlerin ayrık olması ve bu aralık miktarının fazlalığı
  • Diş etlerinin normalden daha çok görünmesi
  • Çenenin önde ya da geride olması
  • Damak ve çene darlığı gibi doğuştan gelen bozukluklar
  • Doktorun uzmanlık derecesi
  • Hastanenin veya kliniklerin hastalara sunmuş olduğu ayrıcalıklar özel hastanelerde diş teli fiyatları açısından önemlidir.

Özel hastanelerde diş teli fiyatları malzeme türüne göre de farklılık göstermektedir. Metal, şeffaf plak veya porselen braket tedavileri fiyatı etkileyen bir başka unsurlardır. Özel hastanelerde diş teli fiyatları hesaplanırken tek çene ya da çift çene diş teli durumu da işlemin fiyatını belirlemektedir. Eğer diş malzemelerini ucuzdan pahalıya doğru sıralamak gerekirse;

Metal diş teli
Porselen diş teli yani görünmez diş teli
Şeffaf plaklar
Diş Malzemeleri

Olarak sıralanabilir. Bunun yanında dişlerin çok ayrık olması da özel hastanelerde diş teli fiyatları durumunu etkilemektedir. Çünkü diş aralıkları ne kadar uzun ise tedavinin de o kadar uzaması olası bir durumdur. Haliyle bu durumda fiyatı doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple en iyi fiyat bilgisi ve tedavi süreci için Mehmet Eker Diş Kliniği ile görüşmek en doğru karar olacaktır.

Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları 2023 Özel Hastane Bilgisi

Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları
Diş Teli

Her özel hastane ve kliniği diş fiyatları birbirinden farklıdır. Hem hasta profili hem de yapılacak olan tedaviler diş teli fiyatlarını etkilemektedir. Öyle ki hastanın diş çapraşıklık durumu, ağız ve çene yapısı, kullanılacak malzemelerin kalitesi gibi etkenler diş teli fiyatlarını arttırmaktadır. Peki, 2023 yılında özel hastanelerde diş teli fiyatları ne kadardır?

Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları 2023 Yılında Ne Kadar?

Özel hastanelerde diş teli fiyatları bilgisine net bir şekilde ulaşmak pek doğru olmamaktadır. Çünkü her hastanın tedavi süresi birbirinden farklı olmaktadır. Öyle ki bazı hastalara diş teli tedavisinde belirlenen süre boyunca, diş implantı gibi işlemler uygulanabilirken bazı hastalara hiç uygulanmamaktadır. Haliyle bu durumda diş teli fiyatı tarifelerinin farklı olmasına yol açmaktadır.

Bunun yanında diş çapraşıklık problemi yaşayan hastaların dişleri zirkonyum kaplama gibi ek tedavilere ihtiyaç duyabilir. Haliyle bu durumda hastanın tedavi ücretinin artmasına sebebiyet verebilir. Eğer ki ortodontik bir problem yaşıyorsanız ve “ zirkonyum nedir” diye merak ediyorsanız Mehmet Eker Diş Kliniği ile görüşebilirsiniz. Böylece özel hastanelerde diş teli fiyatları bilgisini öğrenebilirsiniz. 

Böylece dişleriniz için en iyi uzun süreler beklemeden konforlu bir şekilde alma imkanı bulursunuz. Peki, tüm bu bilgiler düşünüldüğünde diş teli ne anlama gelmektedir? Özel hastanelerde diş teli fiyatları nasıldır?

Diş Teli Nedir?

Diş telleri, ortodonti alanında uzman diş hekimlerinin çapraşık dişlerin görünümünün iyileşmesi için kullandıkları yönteme denmektedir. Bunun yanında diş telleri uzun vadede ağız ve diş sağlığının korunmasına da yardımcı olmaktadır. Böylece yemek yeme fonksiyonları da daha rahat olmaktadır.

Doğuştan veya sonradan diş çapraşıklığı problemi ile uğraşıyorsanız bir diş hekimi ile görüşmek faydalı olacaktır. Hem daha sağlıklı ve güzel gülüşler hem de hayat konforu için ortodontik tedaviler çok önemlidir. Bu sebeple de tedavinin yapılacağı klinik ve hastanelerde büyük önem arz etmektedir. Peki, diş teli tedavisi kimlere uygulanır? Özel hastanelerde diş teli fiyatları nasıl belirlenir? 

Diş Teli Kimlere Yapılır?

Geçmiş dönemlerde ortodontik tedavilerin sadece çocuklarda uygulanabileceği görüşü yaygındı. Fakat son zamanlarda ortodontik tedavisi gören hastaların yaklaşık yüzde 30 yetişkin bireylerden oluşmaktadır. Bu sebeple ortodonti tedavisi her yaşta bireyde kolaylıkla uygulanmaktadır. Peki, özel hastanelerde diş teli fiyatları nasıl belirlenir?

Sağlıklı bir gülüş her yaşta önemlidir. Bu sebeple ortodonti alanında uzman bir diş hekimi tarafından yapılan muayene oldukça önemlidir. Çünkü ortodonti uzmanı yapacağı muayene sonrasında herhangi bir engel ile karşılaşmazsa her yaştan hastaya diş teli tedavisi uygulayabilir.

Sağlıklı olan dişler her yaşta istenilen şekilde hareket ettirilebileceğinden bu tarz tedavilerde yaş sınırı yoktur.

Bilgilendirme

Özel hastanelerde diş teli fiyatları yaşa göre belirlenir mi? Ortodonti tedavilerde herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu sebeple her hastaya diş teli tedavisi şartlar el verdiği sürece uygulanabilir. Fakat ileri yaşlardaki bireylerde tedavisi süreci genç bireylere göre daha uzun seyretmektedir. Haliyle bu durum özel hastanelerde diş teli fiyatları hususunu etkilemektedir.  Peki, 18 yaş üstü bireylerde diş teli ne kadardır?

18 Yaş Üstü Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

Özel hastanelerde diş teli fiyatları tıpkı zirkonyum kaplama uygulamasında olduğu gibi 18 yaş üstü bireylerde tedavi sürecine göre farklılık göstermektedir. Hastanın ağız ve çene yapısı, diş çapraşıklık durumu ya da diş eti problemleri gibi durumlar fiyatı etkilemektedir. Bu sebeple en iyi fiyat bilgisi için diş hekimine gitmek ve muayene olmak çok önemlidir.

Bunun yanında hastaya zirkonyum diş gibi uygulamalar yapılması da fiyatı etkileyen başka unsurlardan biridir. Peki, 18 yaş altı bireylerde diş teli fiyatları ne kadardır?

18 Yaş Altı Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

18 yaş altı bireylerin diş teli tedavileri daha uygun olmaktadır. SGK ile anlaşmalı olan kurumlarda işlem yaptırmak isteyen hastalar yetişkin bireylere göre daha uyguna tedavi olabilir. Fakat SGK’nın sadece metal destekli diş teli işlemlerini karşıladığını söylemekte fayda vardır. Bu sebeple özel hastanelerde diş teli fiyatları işlemlere göre farklılık gösterecektir.

Tüm bunların yanında 18 yaş altı diş teli fiyatları özel hastaneler ve kliniklere göre farklılık gösterecektir. Bu sebeple diş hekimiz ile önceden görüşüp bilgi almak daha iyi olacaktır. Peki, özel hastanelerde diş teli fiyatları ile ilgili merak edilen diğer konular nelerdir?

Sık Sorulan Sorular

Diş Teli Tedavisine Ne Zaman Başlanmalıdır?

Diş teli tedavisine genelde 5-6 yaşlarından itibaren başlanabiliyor. Fakat tam olarak hangi yaştan itibaren başlanabileceği kararını en iyi diş hekimleri vermektedir. Eğer çocuğunuz böyle bir probleme sahip ise Mehmet Eker Diş Kliniği ile görüşerek bilgi alabilir ve tedavi sürecine karar verebilirsiniz.

Diş Teli Tedavi Süreci Nasıldır?

Diş teli tedavisi uzun soluklu bir tedavi olarak bilinmektedir. Tellerin takılmasının ardından diş hekiminin tavsiyelerine uyulması tedavi süresini olumlu etkilemektedir. Genellikle yaş gruplarına bağlı olarak değişebilen bu süre 18-24 ay arasında değişebilmektedir. Bazı durumlarda bu süre 30 aya kadar uzayabilmektedir.

Şeffaf Diş Teli Ücretleri Ne Kadar?

Özel hastanelerde diş deli fiyatları yinezirkonyum diş uygulamasında olduğu gibi  uygulanacak prosedürlere göre farklılık gösterecektir. Bu sebeple şeffaf tellerin fiyatları da diğer uygulamalara göre daha farklıdır.

İlgili Bağlantılar

Tanıtım Yazısı

Tüp Mide Ameliyatı

Özel Hastane Doğum Ücretleri

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: