Türk Hack Team

Siber dünyanın gölgedeki kahramanlarından biri olan Türk Hack Team, Türkiye’nin önde gelen hacker grupları arasında yer alıyor ve yurt içi ve yurt dışında birçok siber güvenlik olayına karışmasıyla tanınıyor. Bu yazıda, Türk Hack Team hakkında merak edilenleri ele alıyoruz.

TurkHackTeam

Hack, günümüz siber dünyasında çoğu insan tarafından bilinmeye başlamış olan bir kavram veya terim. Peki bu siber dünyada yaşanan siber savaşların, hack saldırılarını gerçekleştiren hackerların nasıl bu saldırıları gerçekleştirdiğini hatta Türk hackerların da olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Gelin hep beraber Türk Hacker Grubu aynı zamanda Türk’ün Siber Ordusu Olan Türkiye’nin En Büyük, En Aktif ve En Güçlü Grubu Dünyada da ilk 3’e girmeyi başaran ve en büyük 2. Hacker Grubu olan Türk Hack Team ile tanışalım.

Bilenler bilir zamanında çok büyük işlere imza attılar. Papanın kimlik bilgilerinin hacklenmesi, Rusya’nın aynı zamanda da Avrupa’nın En Büyük Bankasının günlerce erişime kapatılması, İsveç ve Danimarkaya Kur’an’ı Kerim’in yakılmasına karşılık siber savaş ilan etmesi, İsveçin ve Danimarkanın kritik alt yapılarına (banka, Telekom, internet, sağlık, eğitim, dernekler, askeri sistemler vs.) saldırı düzenlemeleri, bu siber savaş sonrası Türkiyeye gelen siber saldırıların artması bu artışa nazaran çoğu saldırıyı da engellemeleri gibi çok olaylar döndü, dönüyor ve dönmeye devam ediyor.

Türk Hack Team
TurkHackTeam – Ofis

Onlar isimsiz, bilinmeyen ve görünmeyen siber kahramanlar. Onları iyi tanıyıp iyi görmemiz ve iyi anlamamız lazım. Çünkü burada ülkemizin milli güvenliği söz konusu. Kritik saldırılar yapıyorlar ve gurur kaynağımız oluyorlar.

Türk Hack Team Operasyonları

Türk Hack Team bugüne kadar sayısız büyük operasyonlara imza attı. Bu operasyonların özellikle de son dönemdeki ve günümüzdeki siber harekatlara öncülük eden siber alemde Ghost Killer nickiyle tanınan Türk Hack Team’in Saldırı Timleri Liderine İsveç ve Danimarka olaylarını sorduk;

“İsveç ve Danimarka olaylarında bu iki ülke uyarıldı. Kur’an’ı Kerim sadece İslam dininde değil tüm dünyada kutsal kabul edilen dini bir kitaptır. Ancak maalesef büyük kin ve öfkeyle Türk Elçiliğimiz önünde yakıldı ve hem ülkemize hem de dinimize hakaretler edildi. Bizde buna karşılık olarak siber savaş ilan ettik. Bu savaş şu an bile devam etmekte ve etkileri gittikçe büyümektedir. İsveç ve Danimarkaya ait büyük ve yeni veriler ele geçirdik. Bunları forumumuzda yayımlıyoruz. Sitemizde ele geçirdiğimiz bu kritik verilere ulaşabilir, indirip inceleyebilirsiniz.”

Bu olaylarda Türk Hackerların müdahale etmesi ve pek çok İsveç ve Danimarkalı siteyi hacklemesi gerçekten gurur kaynağımız oldu.

Türk Hack Team geçmişte olduğu gibi günümüzde de kırmızı çizgimiz denilen atalarımıza, vatanımıza, dinimize, bayrağımıza, tarihimize hakaret edildiğinde her zaman gereken cevabı vermeye hazır ve nazırdır.

TürkHackTeam

Bu büyük Siber Orduya sizde katılmak için Türk Hack Team’in resmi web sitesi olan “turkhackteam.org” ziyaret edebilir, kayıt olabilirsiniz.

Türk Hack Team Operasyonları

Dipnot: Hacking hakkında detaylı bilgi almak için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

Hack Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Türk Hack Team kimdir ve ne yapar?

Türk Hack Team, Türkiye merkezli bir hacker grubudur. Grup, siber güvenlik olaylarını araştırmak ve duyurmak amacıyla çeşitli siber saldırılar gerçekleştirmektedir. Grubun amacı, Türkiye’nin siber güvenliğini artırmak ve uluslararası alanda Türkiye’nin sesini duyurmak olarak açıklanmaktadır.

Türk Hack Team’in geçmişi hakkında bilgi var mı?

Türk Hack Team’in kökenleri 1998 yılına kadar uzanmaktadır. O dönemde grup, daha çok web sitelerine deface (içerik değiştirme) saldırıları gerçekleştiriyordu. Ancak zaman içinde grup, daha sofistike tekniklerle siber saldırılar gerçekleştirmeye başladı.

Türk Hack Team’in hangi siber saldırıları gerçekleştirdiği biliniyor mu?

Türk Hack Team, çeşitli siber saldırılar gerçekleştirdiği bilinmektedir. Grubun en dikkat çeken saldırıları arasında, İsrail hükümetine yönelik saldırılar, Sony Pictures’a yönelik saldırı, CIA ve NATO gibi kurumlara yönelik saldırılar sayılabilir. Ancak grup, bu saldırıların tamamını üstlenmemiş ve bazılarına karşı da inkar etmiştir.

Türk Hack Team’in amacı nedir?

Türk Hack Team’in amacı, Türkiye’nin siber güvenliğini artırmak ve uluslararası alanda Türkiye’nin sesini duyurmak olarak açıklanmaktadır. Grup, siber güvenlik açıklarını araştırarak yetkili mercilere bildirmeyi de hedeflemektedir.

Türk Hack Team kimlerden oluşur?

Türk Hack Team’in kimlerden oluştuğu tam olarak bilinmemektedir. Grup üyeleri genellikle takma isimler kullanmakta ve anonim kalmayı tercih etmektedirler.

Türk Hack Team’in etik kodu nedir?

Siber saldırılar gerçekleştirmesine rağmen, etik kodlarına bağlı kalmaya çalıştıklarını iddia etmektedir. Grup, sadece hedeflerinin güvenlik açıkları olduğunu ve kişisel bilgi çalmayı veya hasar vermeyi amaçlamadıklarını belirtmektedir.

Türk Hack Team, siber güvenlik dünyasında nasıl bir itibara sahiptir?

Siber güvenlik dünyasında tartışmalı bir üne sahiptir. Bazıları grup üyelerinin, siber saldırılarının amacı ne olursa olsun, yasadışı faaliyetlerde bulunmalarını eleştirmekte ve gruba karşı olumsuz bakmaktadır. Ancak diğerleri, grup üyelerinin Türkiye’nin siber güvenliği konusundaki hassasiyetlerine ve açıkları tespit ederek yetkililere bildirmelerine saygı duymaktadır.

Tanıtım Yazısı

İlgili Bağlantılar

İçerik Hırsızlığı

Backlink Nedir

WeTransfer

Twitter TT

En İyi Antivirus Programı

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

  • Güzel konu olmuş teşekkür ederiz. Okuması keyifliydi. Türk’ün Siber Ordusu Türk Hack Team’e Selam Olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: