QR Kod Trendleri

Son güncel QR Kod trendleri neler? QR kodların pazarlama sürdürülebilirliği girişimleri için önemi ve moda markalarının QR Kod ile ilişkisi nedir?

QR Kod İle Sürdürülebilir Bir Gelecek

QR kod sistemi ilk olarak 1994 yılında bir Toyota yan kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi. Üretim sürecinde araçları ve parçaları izlemek için daha doğru bir yola ihtiyaçları vardı. Bunu başarmak için kanji, kana ve alfasayısal karakterleri kodlayabilen bir tür barkod geliştirdiler. Basit görünseler de, QR kodlar çok sayıda veri depolayabilir.

Günümüzde tüketiciler, satın aldıkları ürünler konusunda çevreye daha duyarlı markaları tercih etmeye başladı. Konu ülkemizde pek yaygın olmasa da yakın bir gelecekte çevre duyarlılığının katlanarak artacağı tahmin edilmekte.

IBM’in raporlarına göre, tüketicilerin %57’si olumsuz çevresel etkilerin azaltılmasına yardımcı olmak için satın alma alışkanlıklarını değiştirmekte istekli.

IBM

Markalar, ürünlerini sürdürülebilir bir şekilde pazarlama çabalarının bir parçası olarak, döngüsel bir ekonomiye nasıl katkıda bulunduklarını anlatmak için ambalaj ve giysi etiketlerine QR Kodlar kullanıyor. Kutu üzerindeki QR Kodlar, kullanılan geri dönüştürülebilir malzemelerin ayrıntılarının paylaşılmasını ve ambalajın nasıl yeniden kullanılacağına ilişkin bilgiler içermekte.

Supply Chain Digital’in makalesine göre, tüketicilerin %60’ı operasyonları hakkında şeffaf olan markalara değer veriyor.

Moda markaları, hammaddeden üretime, üretimden dağıtıma kadar, giysilerinin yaşam döngüsü hakkında ayrıntılı bilgi paylaşımı yapmak için QR Kod kullanımını benimsedi.

Nike Karekod

Nike QR Kod
Nike QR Kod – (Nike Refurbished)

Nike, karbon ayak izini azaltma girişiminin bir parçası olarak yenileme programını (Nike Refurbished) tanıttı. Program, tüketicilerin ayakkabılarından memnun kalmadıkları takdirde satın alma tarihinden itibaren 60 günlük bir süre içinde ayakkabılarını iade etmelerini sağlıyor. 

Bu ayakkabılar daha sonra denetlenir ve mümkün olduğunca yeni bir duruma getirilerek yenilenir. Bu ayakkabılar mağazaya geri yerleştirildiğinde, ayakkabı tipine ve kondisyon derecesine göre fiyatlandırılır. 

Markanın ayakkabı kutusunda, markanın yenileme programı hakkında daha fazla bilgi ile birlikte, içindeki ayakkabının türü ve durumu hakkında tüketicileri eğiten bir QR Kodu bulunur.

Karekod Hakkında Diğer Yazılar

QR Kod Okuyucu

QR Menü Nasıl Okutulur?

QR Kod Nedir?

QR Kod Teknolojisi ile Desteklenen Envanter Takip Sistemi başlıklı konumuz ilginizi çekebilir.

QR Kod Oluşturucu

QR Kod Trendleri hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: