Epik Sözlük Nedir?

Epik Sözlük, 26 Ocak 2023 tarihinde “katılımcı sosyal sözlük” sloganıyla yayın hayatına başladı. Epik Sözlük yarattığı sloganından da anlaşılacağı üzere bir çok insana ulaşmayı planlayarak, insanların sosyal ağ tadında sözlük deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Epik Sözlük Nedir
Anasayfa

Epik Sözlük

Türkiye’de sözlük formatı 1999 yılında hayatımıza girdiğinden beri insanlar sözlük sitelerinde gerek sağlık konularında gerekse bilgisel içerikleri araştırmak için Google’da aramalar yapıyor. Ekşi sözlüğün erişim engelinden sonra yeni bir alternatif olarak epik sözlük platformunu tanıtacağız. 26 ocak’ta yayın hayatına başlayan epik sözlük kısa bir süre içerisinde 1000 yazara ulaştı ve 15 bin entry, 3500 başlık içerik girildi.

Kısa zaman içerisinde hem Google Play hem de App Store platformlarında Android ve IOS sürümlerinde uygulamaları yayına girdi. Beta olan yayınlanan uygulamalar ilerleyen zamanlarda içeriği epik sözlük sesli odalar şeklinde bir güncellemeyle hayatımıza girmeyi planlıyor. Epik sözlük sesli odalar ile Clubhouse ve Twitter space tadında sözlük yazarlarının gündemi tartışabileceği bir ek özellik ile daha da popüler olacağını düşünüyoruz.

Bilgi, anket, haber, yaşam, dizi ve filmler ile beraber ilişki kanallarında yazarların bilgi dolu içerikler paylaştığı epik sözlük, çaylak sistemini yoğunluk sebebiyle aktif etmiş.

Epik Sözlük
Epik Sözlük
Epik Sözlük Nedir?

Başta ekşi sözlük olmak üzere uludağ sözlük gibi sitelerden sonra popülaritesine hız katacağına inandığımız epik sözlük platformunun içerisinde aynı zamanda ukde özelliği de var. Yazarlar bilgi sahibi olmadığı yada henüz doldurulmayan başlıklara ukde vererek diğer yazarların içerik girmesine vesile oluyorlar. Yazarlar ukde verilen başlıklarda içerik girdiğinde ukde veren kullanıcıya bildirim gidiyor ve hem bilgi sahibi olmak isteyen yazar bu içerikten yararlanıyor hem de okurlar tap taze sıcak bilgilere ulaşıyor.

Sözlük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İnternet sözlüğü nedir?

İnternet kültürüne özgü kelimelerin ve kısaltmaların açıklamalarının yer aldığı bir sözlük türüdür. İnternet Sözlüğü, internet kullanıcılarının anlaşılırlığı ve iletişim kolaylığı sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. İnternet Sözlüğü’nde, çevrimiçi ortamlarda sıkça kullanılan kelimelerin ve kısaltmaların yanı sıra, chat, e-posta, forum, blog, sosyal medya gibi çevrimiçi iletişim araçlarında kullanılan terimlerin anlamları ve kullanımı da yer almaktadır. İnternet Sözlüğü’nün birçok farklı versiyonu mevcuttur ve internet kullanıcıları arasında popülerdir.

Epik nedir?

“Epik” kelimesi, genellikle olağanüstü, kahramanlık, macera ve mitoloji gibi konuları ele alan uzun bir şiirsel anlatım tarzını ifade etmek için kullanılır. Antik Yunan edebiyatında “epik şiir” olarak tanımlanan bu tür, destansı öyküler, destanlar ve mitolojik hikayelerin anlatımında kullanılır. İngilizce’de “epic” kelimesi ayrıca çok büyük, muhteşem, görkemli ve heybetli anlamlarında da kullanılır.

Epik Sözlük Nedir? hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

İlgili Bağlantılar

Tanıtım Yazısı

Domain Fiyatları

Wise Nedir?

WeTransfer

Twitter TT

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: