Dijital Menü Nedir?

Günümüzde pek çok alanda dijitalleşme gerçekleşiyor. Kafe, restoran, pastane gibi yiyecek ve içecek satışlarının yapıldığı yerlerdeki menüler de çağa ayak uyduruyor. Dijital Menü, telefonunuzu ya da tabletinizi kullanarak yiyecekler ve içecekler arasından seçim yapmanızı sağlayan dijital araçtır. Karekod menüler sayesinde çalışanlarla iletişime geçmeden, daha hijyenik koşullarda ve hızlı biçimde isteklerinizi tercih edebilirsiniz. 

QR okuyucular ile menüleriniz üzerinde düzenlemeler yapmanız mümkündür. Bulut sistemini kullanarak menülerde değişiklik yapabilir ve kampanya oluşturabilirsiniz.

Dijital Menü
Dijital Menü

Karekodları, telefon ya da tabletlere okutarak menülere erişebilirsiniz. Sahip olduğunuz cihazın Apple ya da Android olması kullanım şeklinizi belirleyen bir faktördür. 

Eğer ki cihazınız IOS işletim sistemine sahipse yapmanız gereken tek şey kamerayı kullanarak QR kodu okutmanızdır. Apple ürünleri IOS işletim sistemine sahiptir. 

  • Telefonunuzun ya da tabletinizin kamerasını açın. 
  • Kameranızı QR kod üzerine getirin. İnternetinizin açık olduğundan emin olun. 
  • Kamera Karekodu algılayacak ve ilgili QR Menü bağlantısına erişmenizi sağlayacaktır. 

Android işletim sistemlerinde Google Lens kullanmanız, karekodları okutmanızı sağlar. Google Lens’e erişim sağlamanız için uygulamaya sahip olmanız gerekir. Bunun için;

  • Google üzerinden ‘Güncellemeler’ kısmına gelin. Daha sonra ekranın altında yer alan Google Lens simgesine tıklayın. Kameranızı QR kodun olduğu noktayı tamamıyla görecek biçimde ayarlayın. Google Lens, karekodu algılama özelliğine sahiptir. Otomatik algılama gerçekleştikten sonra karekodun üzerinde renkli nokta belirecektir. Bağlantıyı veya şifreli diğer bilgileri ekranın altında açılır pencerede görüntülemek için noktaya dokunun. 

Yine Android işletim sistemlerinde Google Play üzerinden QR kod okuyucu uygulamaları bularak kullanabilirsiniz.

QR Kod Menü Hakkında

Karekodlar günlük yaşamın pek çok alanında bulunur. Bu teknolojiler sayesinde daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz. Çok çeşitli alanlarda Karekodların kullanılması sistemlerin kolaylaşmasını sağlar. Yemek yiyebileceğiniz mekanlarda Dijital Menü kullanması, servis çalışanını beklemeden daha hızlı karar vermenize olanak tanır. Aynı zamanda bu menüleri dijital alanlarda görüntüleyebilir, kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. 

Karekodları okutabilmeniz ve içeriğini görüntüleyebilmeniz için internet erişiminizin olması şarttır. Kendi hücresel verinizi ya da bulunduğunuz mekanın internetini kullanabilirsiniz.

QR Menü

Sıkça Sorulan Sorular

Dijital menü nasıl kullanılır?

Telefonunuzun ya da tabletinizin kamerasını açın. Kameranızı QR kod üzerine getirin. İnternetinizin açık olduğundan emin olun. Kamera Karekodu algılayacak ve ilgili Dijital Menü bağlantısına erişmenizi sağlayacaktır.

Menü tasarımı nasıl yapılır?

Müşterilerin anlayabileceği kelimelerin kullanılması gerekmektedir. Menüde kullanılan tüm terimler mümkün olduğunca doğru olmalıdır. Açıklayıcı sözcükleri kullanmak müşterilerin yiyecek hakkında zihinsel imajlar oluşmasına ve satışların artmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle tanımlayıcı olmak gerekmektedir. Müşterilerin daha iyi anlayabilmeleri için tanımlamalar menüdeki öğeleri destekleyici olmalıdır. Yiyecek maddelerine değer ve lezzet katan özel malzemelerin tanımlanması gerekmektedir. Daha fazla detay için Menü Tasarımı konusunu ziyaret edebilirsiniz.

QAR Akıllı Menü – Tel: 0531 468 30 52

QR Menü
QR Menü

Kampanya 31 Aralık tarihine kadar geçerlidir.

Karekod Blog

İlginizi Çekebilir

QR Restoran Menü

QR Menü Okutma

QR Kod Oluşturucu



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: