QR Restoran Menü Nedir?

Restoran, cafe gibi alanlarda yiyecek ve içeceklerin listesinin yer aldığı menüler kullanılır. Daha teknolojik olması için menüler QR kod olarak karşımıza gelir. QR restoran menü seçenekleri dijitale uygun hale geldiğinde daha kolay seçim yapmak mümkündür. Çünkü servis elemanını beklemeye gerek olmadan menüye erişebilirsiniz. İstediğiniz süre zarfında menüyü inceleyerek karar verebilirsiniz.

QR Restoran Menü Nasıl Okutulur?

Restoran QR Menü
Restoran QR Menü

Hem kullanıcı odaklı olması hem de zamana ayak uydurması için Karekod şeklindeki menüler kullanılır. Restoran menülerini Android ve IOS işletim sistemlerine göre farklı şekillerde okutabilirsiniz. 

IOS işletim sistemi Apple cihazlarında çalışır. Apple telefona ya da tablete sahipseniz sadece kameranızı kullanarak Karekodu okutmanız mümkündür. Apple cihazınızdaki kamerayı açmadan önce internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekir. Daha sonra kameranızı Karekodu kapsayacak biçimde üzerine getirmelisiniz. Otomatik algılama sayesinde Karekoddaki menünün bağlantısına erişim sağlayabilirsiniz. 

Android işletim sistemine sahip cihazınız varsa Google Lens kullanarak QR restoran menü erişimi sağlayabilirsiniz. Cihazınızda Google Lens uygulaması varsa anında Karekodu okutabilirsiniz. Diğer bir şekilde Google uygulamasından ‘Güncellemeler’ kısmına gidip ekranın altında bulunan Google Lens butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan pencere sayesinde kameranızı kullanarak Karekodu okutabilirsiniz. Kameranızın Karekodu tam olarak kapsadığından emin olun. Karekod otomatik olarak algılandıktan sonra bağlantıya erişmiş olursunuz. Şifrelenmiş bilgiler varsa onları girdikten sonra menüyü görüntüleyebilirsiniz. 

Android cihazların kendilerinde de QR kod okuyucu bulunabilir. Bulunmadığı taktirde Google Play üzerinden karekod tarayıcı indirebilirsiniz. Karekodu taratabilmeniz ve bağlantıları görüntülemeniz için internetinizin açık olması önemlidir. İnternetiniz açıksa bağlantıları görüntülemeniz mümkün olur.

Menüler Karekod Kullanımı

Dijital platformlarda birbirinden farklı içerikler vardır. Karekodların içerdiği bağlantılarda da farklı tasarımlara rastlayabilirsiniz. Kodların içeriklerinde farklılıklar vardır. Sadece bir karenin içerisine sığan pek çok içeriği kolayca görüntüleyebilirsiniz. Her restoranın kendine ait menüsü olduğu için Karekodlar da onlara uygun biçimde hazırlanır. Böylece her mekanda çeşitli içeriklerle karşılaşırsınız. QR restoran menü sizler için kolaylık sağlar. Menüye daha hızlı erişerek istediğiniz sürede yiyecek ve içeceklerinize karar verebilirsiniz.

Menü için QR kod nasıl okutulur?

Android işletim sistemine sahip cihazınız varsa Google Lens kullanarak QR restoran menü erişimi sağlayabilirsiniz. Cihazınızda Google Lens uygulaması varsa anında Karekodu okutabilirsiniz. Diğer bir şekilde Google uygulamasından ‘Güncellemeler’ kısmına gidip ekranın altında bulunan Google Lens butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan pencere sayesinde kameranızı kullanarak Karekodu okutabilirsiniz.

QR menü ne kadar?

02.12.2022 tarihi itibarıyla QR Menü fiyatları Basic paket 1.450,00 TL ve profesyonel paket ise 2.500,00 TL’dir. QR Akıllı Menü kampanya kapsamında 2.250,00 TL’dir. Son gün 31 Aralık. Daha fazla detay için QR Menü Fiyatları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

QR Restoran Menü – Tel: 0531 468 30 52

QR Menü
QR Menü

İlginizi Çekebilir:

QR Menü nedir?

QR Kod Okuyucu

QR Kod Oluşturucu



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: