Afet Sonrası Gönüllü Çalışmalar (Afet Platformu)

06.02.2023 tarihinde ülkenin birçok şehrinde yaşanan deprem afetlerini Afet Platformu çatısı altındaki STK’lar olarak takip ediyoruz. (instagram: afetplatformu) Afet Sonrası Gönüllü Çalışmalar:

Afetin ilk 72 saatinde tüm imkanlar ile arama-kurtarma çalışmaları yapılıyor. Şu an malzeme desteği ile ilgili organizasyon için erken. Ve bu tip gönderimler işleri zorlaştırabiliyor. Bu konudaki gelişmeleri platformun instagram hesabından takip edebilirsiniz. Saha çalışmasının koordinasyonunu sağlayabilmek için afet bölgelerinde gönüllü olarak sorumluluk üstlenebilecek arkadaşların bu formu doldurmalarını rica ediyoruz. Formu dolduran tüm Gönüllüler ile Toplum Gönüllüleri Vakfı Afet Koordinasyon Ekibi’ndeki gençler iletişime geçecek ve bilgilendirmeler paylaşacaklardır.

Herhangi bir şehirde yaşanan bir acil durum var ise kişinin ya da yakınlarının 112’i aramalarını rica ediyoruz. Ayrıca yapılacak duyuruları şu whatsapp duyuru grubuna dahil olarak takip edebilirsiniz. Grup sadece duyuruların paylaşılması amacıyla kullanılmaktadır.

Notlar:

  • 18 yaşının altındaki kişiler bu form aracılığı ile saha gerçekleştirilecek gönüllü çalışmalara katılım gösteremeyecektir.
  • Bu form aracılığı ile arama kurtarma çalışmalarında değil, insani yardım ve depo faaliyetleri alanında gönüllülük yapmak için bilgiler toplanmaktadır.

Form – Afet Sonrası Gönüllü Çalışmalar

Afet Haritası
Afet Haritası

Doldurduğunuz formlardan yola çıkarak şehirlere yakınlık durumunuza göre sizlerle iletişime geçeceğiz!

Olay henüz çok taze, bölgeden birçok bilgi geliyor. Bu bilgileri teyit etmemiz ve doğru bilgilerle harekete geçmemiz çok önemli. Plansız ve ani bir şekilde bölgeye gitmek bize de, bölgedekilere de yarar sağlamaz.Afet Platformu çatısı altındaki STK’lar olarak arama kurtarma çalışmalarında değil, insani yardım ve depo faaliyetleri alanında faaliyet yürüteceğiz.

Afet Platformu Hakkında

Ayni yardımların toplanacağı depolar henüz kuruluyor, depo bilgileri netleştiğinde sizlerle iletişime geçerek belirtilen gönüllü ihtiyacı dahilinde yönlendirmeleri sağlayacağız. Yakın şehirler öncelikli olmak üzere gelen başvuruları Afet Platformu ile koordineli bir şekilde burada ihtiyaç olan gönüllü sayısına uygun bir şekilde whatsapp grupları kurarak ekleyeceğiz. Gerekli bilgilendirmeler koordinasyon süreci ilerledikçe paylaşılmaya devam edecek.

Koordineli ve ekip olarak ilerleyen bir süreç olduğu için şimdilik beklemedeyiz, herkesi sağ duyuya ve sakin kalmaya davet etme konusunda desteğinizi rica ediyoruz.

Sosyal medya hesaplarımızdan gerçekleştirdiğimiz duyuları takipte kalın.

Afet Formu
Afet Formu

Duyuru! (06.02.2023 – 22:00)

Arkadaşlar,

Özelden çok fazla soru geliyor. Koordine olmakta zorlanıyoruz.

Hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Yarından itibaren gelecek gönüllü taleplerine yanıt verebileceğiz.

Afet Platformu olarak arama kurtarmada değil, yardım deposu konusunda faaliyet yürüttüğümüz için depoların kurulmasını bekliyoruz. Hiçbir şey net değilken bölgeye gitmek karışıklık yaratabilir.

Bizlerden sabırla haber beklemenizi rica ediyoruz. Doldurduğunuz formlara göre, şehirlerin ihtiyaçlarını gözeterek sizlerle iletişime geçeceğiz.

Her biriniz iyi ki varsınız…

Duyuru! (07.02.2023 – 10:30)

Şu an afet alanında ciddi temel ihtiyaçlar var. Kendi imkanlarınız ile oraya gittiğinizde barınmanız, yemekleriniz bile ekiplere yük getirecektir. Yollarda olan profesyonel arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre yardımlar dahi yolda kalabiliyor.

  1. Eğer bir irtibatınız eğitiminiz ve sertifikanız var ise AFAD ile iletişime geçebilirsiniz. Arama kurtarma kontağı için Afet Platformu olarak bizler yardımcı olamıyoruz. Bu arada kendisi hareket edecek arkadaşlarımız konaklama konusunda mutlaka önden planlama yapsınlar. Maalesef halen çadırlar yetersiz.
  2. Özelden çok fazla mesaj alıyoruz. 20Bin kişi tek tek bize özelden yazdığında gerçekten işlerimiz zorlaşıyor. Bölgeye ulaşım çok zor. Yola çıkmanız kötü hava koşulları da eklenince yolların tıkanmasına neden olabilir.
  3. Kendi çadırınızı alsanız dahi afet bölgesinde hava eksi 7-10 dereceleri buluyor. Vardığınız noktada destekten ziyade siz desteğe ihtiyaç duyar halde kalabilirsiniz. Koordinasyon ve ön hazırlıkları bunun için yapıyoruz.
  4. Afet bölgesine ulaşmaya çalışmanız tüm destek mekanizmalarını aksatabilir. İhtiyaç durumunda ve yeterli şartlar sağlandığında zaten yönlendirme yapacağız.

Duyuru! (07.02.2023 – 17:50)

Merhabalar,

Hatay’da yaşayan gönüllülerle depoya gitmek üzere bir ekip kuruldu. Adana, Antep, Maraş ve Adıyaman illerinde de depolar açıldı. Bu illerde olup formu dolduranlarla iletişime geçtik/geçiyoruz.

Yolların durumu ve şehirlere giriş çıkışların zorluğu nedeniyle öncelikli olarak bölgedeki gönüllüleri yönlendiriyoruz. Diğer iller için de iletişimleri sürdürüyoruz.

Hızlıca sizleri en hızlı aksiyon alacağınız bölgeye yönlendirmeye çalışacağız. Grubu takip etmeye devam edin.

Özelden yazılan mesajlar koordinasyonu çok yavaşlatıyor. Ayrıca yazmamanızı rica ediyoruz.

Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Duyuru (12.02.2023)

Adıyaman’da olan, konaklama sıkıntısı olmayan ve depoda gönüllü çalışmalara katılabilecek olanları yarından itibaren depoya yönlendireceğiz.

1)Ad Soyad
2)Bulunduğunuz ilçe/mahalle bilgisi
3)Aracınız var mı/kullanabiliyor musunuz ?

Lütfen sadece Adıyaman’da olanlar dönüş yapsın. ‼️

Başka şehirden yönlendirme yapamıyoruz. Büyük ve zor bir süreç, işbirliğinize ihtiyacımız var 🙏Teşekkürler..

osmaniye için güncel ihtiyaç listesi
Osmaniye için güncel ihtiyaç listesi (27.02.2023)
Hatay için güncel ihtiyaç listesi
Hatay için güncel ihtiyaç listesi (28.02.2023)

İlgili Bağlantılar

Deprem Çantası

Ahbap

Deprem Işığı

Oy ve Ötesi

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: