Yeşil Pasaport Avantajları Nelerdir?

En önemli ve ilk avantajı ise vize gibi uğraştıran ve meşakkatli olan işlemlere gerek kalmadan sadece tek pasaport ile çok fazla ülke görme imkanınızın olmasıdır. Neredeyse herkesin almak isteği ve hayalini kurduğu yeşil pasaport avantajları;  

  • Vize işlemleri ile uğraştırmadan aynı zamanda ise bazı ülkelerde geçerli olan kapıda veya online vize almanızı sağlayan yeşil pasaport diğer pasaportlara oranlara sizlere çok fazla ülkenin kapısının kolay bir şekilde açılmasını sağlıyor. Yeşil pasaport sizlere 160 ülkenin kapılarını açıyor ve kolay seyahat etme imkanı sunuyor. 
  • İnanılmaz zor ve meşakkatli olan vize almayı da kolaylaştırıyor öyle ki son dakika gidilmesi gereken yerler için bile sizlere kolya vize almayı sağlıyor.  
  • Bunlara ek olarak ise defter harcı dışında her hangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor. Yeşil pasaport almak için yalnızca  defter bedeli ödemeniz yeterli oluyor.

Kimler Yeşil Pasaporta Sahip Olabilir?

Yeşil Pasaport
Yeşil Pasaport

Sizlere her konuda avantaj sağlayan yeşil pasaportu kimler alabilir sorusu çok sık ve çok yaygın olarak sorulan merak edilen bir konudur. Peki kimler yeşil pasaport sahibi olabilir?  

  • Emekli sandığına bağlı olarak çalışan ve bu süreçte de emekli olan devlet memurları 
  • Eski TBMM üyeleri ve eski bakanlar 
  • Birinci kademede görev yapmış olan ve göre süreleri boyunca büyük şehir, ilçelerde çalışan eski belediye başkanları   
  • İhracat ile ilgilenen bazı iş adamları ve şirketler( belirli şartların tamamlanmış olması gerekir) 
  • Devlet bankası çalışanları   
  • 4603 sayılı iş kanununa uygun olarak çalışma sergileyen devlet memurları ve sözleşmeli olan devlet memurları   
  • Devlet sporcusu ünvanına sahip olan sporcular  
  • Devlet dairelerinde özelleştirme olmadan önce çalışmış olan veya belirli olan şartları yerine getirmiş olan çalışanlar 
  • Yeşil pasaport alma hakkına sahip olan kişilerin eşleri ve 25 yaşını aşmamış evli olmayan öğrenciliği de devam eden çocukları da yeşil pasaport alma hakkına sahiptirler.
Pasaportu Kimler Alabilir?

Yeşil Pasaport Teslimat Süresi

Yeşil pasaport için gerekli olan başvuruları yaptıktan, evraklı tamamladıktan ve defter bedeli ödemesi sağladıktan sonra yapacağınız tek şey yeşil kartın adresinize teslim edilmesini beklemektedir. Emniyet Müdürlüğü tarafından ise yeşil pasaport teslimatı 10 gün içerinde adresinize yapılmaktadır. Yeşil pasaport hakkında gerekli olan tüm bilgilere ve tüm yardımlara Whatsapp üzerinden ulaşım sağlayarak ulaşabilirsiniz. Yeşil pasaport avantajları ile sizlere her zaman kolay bir seyahat imkanı sağlamanın yanında iş seyahatlerinizi düzenlemenize de yardımcı olacaktır.

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: