Valorant Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası Çözümü

Son dönemlerin en popüler oyunları arasında yer alan Valorant bazı oyuncuları bu oyun senin işletim sisteminde çıkmadı hatası ile yoruyor. Pek çok farklı sebebe bağlı olduğu için hiç şüphesiz bu sorunun tek bir çözümü de bulunmuyor. Haliyle sizin için bu sorunun tüm cevaplarına göz atalım.

Öncelikle bu konuda Riot Games’ten bir açıklama yapılmadığını ve çözümü çoğunlukla oyuncuların kendilerinin bulduğunu belirtelim. Valorant’ın bu hatası ne yazık ki, birden fazla sebebe bağlı olduğu için aralıklarla karşınıza çıkabilir.

32 Bit Hataları

Valorant 32 Bit Hatası
Valorant 32 Bit Hatası

İlk olarak şunu belirtmekte fayda var: Sizin için belirttiğimiz çözümlerin hiç biri 32 Bit için geçerli değil. Eğer 32 Bitlik bir işletim sistemi kullanıyorsanız boşuna bu çözümlerle vakit kaybetmeyin. Oyun sadece 64 bitlik sistemlerde çalışmaktadır.

Peki ama bunu nasıl öğrenebilirsiniz?

İlk olarak Bilgisayar ikonuna sağ tıklayarak özellikler seçeneğini ziyaret edin. Karşınıza çıkan ekranda işletim sisteminizin 32 mi yoksa 64 bit mi olduğunu görürsünüz. Pek çok oyun üreticisinde olduğu gibi Riot Games’te 32 bitlik sistemleri desteklemeyen oyunlar piyasaya sürmektedir.

Valorant Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası Çözümü

Enter’a Basmayı Unutmayın

Bu spesifik çözümün, pek çok kişinin çözümü olduğundan dolayı belirtmek istedik. Aşağıdaki detaylı seçenekleri denemek yerine bu son derece basit adımdan destek alarak giriş yapabilirsiniz. Üstelik sadece:

Kullanıcı adı ve parolanızı girdikten sonra enter tuşuna basın!

Evet; mantıksız geliyor olabilir. Yalnız internette pek çok kullanıcı bu yöntemi kullanarak girdiklerini belirtmiş. Hatta bu çözümün videolu uygulamaları bile var! İsterseniz onlara da göz atabilirsiniz. Sizin probleminiz bununla çözülmediyse endişe etmeyin! Başka yöntemlerde var.

Exit Vanguard Çözümü

Valorant bu oyun senin işletim sisteminde çıkmadı hatası çözümü söz konusu olduğunda enter seçeneği dışında en kullanışlı yöntemlerden biri de istemcinin kapatılmasıdır. Aynı zamanda yorumlara göz attığımızda son derece kullanışlı olduğunu da belirtmek istiyoruz. Bu işlem için Riot Vanguard’ın tamamen kapatılması gerekiyor. İşte işlem basamakları:

İlk olarak görev çubuğunda bulunan yukarı işaretine tıklayalım. Bulmakta zorluk çekenler için masaüstünde sağ alt köşede bulunduğunun altını çizelim. Sonraki aşamada ise Vanguard programına sağ tıklayarak çıkış yapalım.

Valorant
Valorant

Bununla çözümümüz elbette ki bitmedi. Sonraki aşamada ise, bilgisayarımızı açıp – kapatalım. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayalım burası çok önemli! Bilgisayarı iki kez açıp kapatıp, vanguard uygulamasını da aynı şekilde iki kez açıp kapatmamız gerekmektedir.

İkinci kez bilgisayarımız açıldığında ise riot işlemcisini açarak oyuna giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Karekod Blog

Hatalarda Başa Dönüyoruz

2023 yılında ne yazık ki yıllar öncesinin çözüm bulma yöntemini hala kullanmaya devam ediyoruz. O yöntem ne mi? Silip baştan kurmak evet saçma ve yorucu geliyor farkındayız. Ama algoritma yapısı gereği dosya kaynaklı hataları ortadan kaldırmanın en mantıklı yolu bu olarak görülüyor.

Diğer yöntemleri uygulayıp sonuç bulamamanız durumunda oyunu komple silerek baştan yüklemeyi deneyebilirsiniz. Çünkü Riot Games bu soruna net bir çözüm bulmadan ne yazık ki yapılacak en kesin yöntemlerden bir tanesi bu.

Bazı Spesifik Valorant Hataları

Valorant
Valorant

Rapor edilen ve çözüm olarak belirtilen bazı başka hatalarda bulunuyor. Hiç şüphesiz bu hatalar kullanıcıların kullandığı bazı ekstra uygulama ya da programlardan kaynaklanabilmektedir. Yine de benzer sorun yaşayanlar varsa diye burada altını çizmekte fayda görüyoruz.

İlk olarak işletim sistemini mobil cihaz olarak gösteren bazı uygulama ya da eklentilerin Valorant’ın sabit çalışmasını engellediğini biliyoruz. Eğer tarayıcınızı eklenti veya programlarla müdahale ederek çalışmasını gölgeliyor ya da değiştiriyorsanız Valorant çalışmayabilir.

Bunun dışında bir diğer hata ise Valorant’ın yüklü olduğu sabit diskin çok fazla dolu olmasıdır. Yine çok fazla rapor edilmese de sabit diskte birkaç GB’lık yer boşalttıktan sonra son derece hızlı ve stabil kullanımın devam ettiğine dair bazı bilgilendirmeler yer almaktadır.

Sistem Güncellemesi

Valorant Oyun
Valorant Oyun

Bir diğer farklı hata ise sistem güncellemesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle kopya Windows işletim sistemi kullanılmasında – güvenlik duvarının inaktif olmasında ya da sistemsel bazı problemler söz konusu olduğunda da oyun başlarken sorun yaşanabilmektedir. Bu sorunu ortadan kaldırmak konusunda başkaca çözüm bulamadıysanız işletim sisteminize de bir göz atmayı deneyebilirsiniz.

İlk Seferden İtibaren Kendini Gösteren Sorunlar

Bu problemi iki farklı başlık altında incelemek daha doğru olacaktır. İlki hiç şüphesiz daha öncesinde bu sorunun yaşanıp yaşanmadığıdır. Eğer daha öncesinde Valorant kaynaklı olarak bu sorun kendini göstermişse işletim sistemi ya da belki de donanımsal bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.

Ya da ilk kez oynacağınız da bu hatayla karşılaştıysanız bu sefer de doğrudan oyun dosyaları ile ilgili bir sorunun ortaya çıkmış olması da muhtemel olabilir. Çünkü bu hatanın genellikle oyunu çok oynayan kişilerde ortaya çıktığını biliyoruz.

Uzun lafın kısası görüldüğü üzere bu sorun pek çok farklı çözüme sahiptir. Yine de tüm bu çözümleri denemiş olmanıza rağmen çare bulamadıysanız Riot Games ile iletişime geçmekten başka çareniz kalmamış demektir.

İlgili Bağlantılar;

Valorant İndir

Steam Oyun Fiyatları

Poki Oyun

1001 Oyun

ChatGPT Fiyatı

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: