Trafik Cezaları 2022 (Güncel Liste)

Yeni trafik cezaları, yeni zamlı listesi açıklandı. Geçtiğimiz sene ve şu ana bakılacak olur ise toplamda %36,2 oranında zam geldi. İşte güncel trafik cezaları:

Trafik Cezaları 2022

Trafik Cezası TürüÜcreti
Kırmızı ışıkta geçmek427 TL
Hız sınırını %10 – %30’a kadar aşmak427 TL
Hız sınırını %30 – %50’ye kadar aşmak888 TL
Hız Sınırını %50’den fazla aşmak1823 TL
Alkollu araç kullanmak (İlk yakalanma)1823 TL
Alkollu araç kullanmak (İkinci yakalanma)2286 TL
Engelliler için ayrılan yere park etmek392 TL
Emniyet kemeri kullanmamak196 TL
Seyir halinde cep telefonu kullanmak427 TL
Alkol testine itiraz etmek3836 TL
Muayenesiz araçla trafiğe çıkmak427 TL
Yasak olan yerde sollama yapmak427 TL
Şerit izleme ve şerit değiştirme kurallarına uymamak288 TL
Çakar veya siren kullanmak1823 TL
Ehliyetsiz araç kullanmak3674 TL
Drift atmak9125 TL
Uyuşturucu ve uyarıcı madde alarak araç kullanmak9410 TL
Yönetmeliğe aykırı niteliklerde plaka takmak750 TL
Aracı plakasız kullanmak2312 TL
Araca sahte plaka takmak9107 TL
Emniyet şeridini ihlal etmek1823 TL
Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak196 TL
Takip mesafesine uymamak196 TL
Plakanın okunur olmasını engelleyecek değişiklikler750 TL
Trafik Cezaları (Yeni)

Uyuşturucu kullanıp araç sürmenin cezası: 9.410 TL olmuştur.

Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Cezaları Zamlı
Trafik Cezaları Zamlı

Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız doğru sayfadasınız. Cezalarda artış meydana geldikçe; araç kullanıcıları eğer kesilmiş bir ceza var ise öğrenmek istiyor. Araç plakası ile EMG ve aynı zamanda e devlet üzerinden sorgulama işlemini yapmanız mümkündür.  Peki online bir şekilde ödeme yapılabilir mi? Evet; e devlet ve EMG resmi sitesine giriş yaptığınızda orada bulunan online ceza ödeme sekmesini tıklayarak, istenilen bilgileri girerek ödeme yapmanız mümkündür.

Hız limiti, park ihlali, trafik ışıklarını ihlal etme gibi sebeplerden her gün onlarca kişiye ceza yazılıyor.  Eğer bu cezalar plakaya kesilir ise bu durumda adrese ptt kapsamında tebligat geliyor. Aynı zamanda bu cezaları EMG ve e devlet üzerinden görüyorsunuz. Bazen sisteme hemen düşmeyebiliyor ve birkaç gün sonra tekrardan giriş yapmanız gerekiyor. Sorgulama yaptığınızda 1 senede plakanıza ait olan bütün cezaları da görebiliyorsunuz.  Trafik cezasını sorgulamak için bir başka yöntem daha mevcuttur. O da gelir idaresi başkanlığı sorgulamadır. Öncelikle aracınızın plakasını mesaj kısmına yazmanız gerekmektedir. Daha sonra boşluk bırakarak tescil ve tc kimlik numarasını yazıp 1189 a gönderim sağlamanız gerekmektedir.

Alkollü Araç Kullanma Cezası Nedir 2022?

Karayolları Trafik Kanunu’na göre test sonucu pozitif (alkollü) çıkan sürücüye 1.823 TL para cezası verilir ve aracı trafikten men edilir. Sürücü belgesine ise 6 aylığına el konulur.

Trafik Cezası Ödeme Nasıl Ödenir?

Can ve mal kaybını önlemek; olumsuzlukları en aza indirmek için trafikte mutlaka kurallara uyulması gerekir. Fakat bazen insanlar farkına varmadan trafik cezası ile karşı karşıya kalabilirler. Peki, böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında trafik cezası nasıl ödenir? İnternet üzerinden trafik cezası ödenir mi? plakanıza gelen trafik cezasını ptdden, ilgili banka şubelerinden ve aynı zamanda vergi dairesinden ödemeniz mümkündür. Aynı zamanda internetten ödeme seçeneğinizde vardır. İnternet üzerinden online bir şekilde ödeme yapmak istiyorsanız; internet bankacılığı, interasktif verdgi dairesi ve aynı zamanda e devlet üzerinden trafik cezası ödeme seçeneğine girerek, sizden istenilen bilgileri girip ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik Cezaları E Devlete Ne Zaman Düşer

Trafik Cezaları
Trafik Cezaları

Araç kullanan kişilere kural ihlalinden kaynaklı ceza kesilebilir. Ancak bazen de EDS ve MOBESE kameraları ile insanların kurala uymadığı anlaşılır ve sonradan ceza kesme işlemi uygulanır. Böyle bir durumda araç sahibinin haberi olmaz ve sonradan ceza kendisine ulaşır. Peki, trafik cezası e devlete ne zaman düşer?  Genellikle trafik cezası e devlete en erken 3 gün en geç ise 7 gün içerisinde düşer.  Aynı zamanda emniyet genel müdürlüğü sitesinden de takip işlemini gerçekleştirebilir ve aynı zamanda ödeme işlemlerini de yapabilirsiniz.

Trafik Cezası Olup Olmadığını Nasıl Öğrenirim

Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bu konu araç sürücüleri tarafından çok araştırılır. Plakanıza kayıtlı olan bir ceza var ise e devlet üzerinden ya da emniyet genel müdürlüğü sayfasından öğrenebilirsiniz. Sorgulama butonu vardır ve sorgulama butonundan 1 sene içerisinde araca yazılan cezaların hepsine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Plakadan Araç Ceza Sorgulama

Plakadan araç ceza sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle yapmanız gereken e devlete tc kimlik ve şifreniz ile giriş yapmak olacaktır.  Daha sonra ceza sorgulama sekmesine tıklamalı ve ardından aracınızın plakasını yazarak sorgulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Birkaç saniye içerisinde plakanıza ait olan cezalar ekrana çıkacaktır.

Trafik Cezaları Hangi Bankaya Ödenir?

İnternet bankacılığı üzerinden plakanıza gelmiş olan trafik cezasını ödemek mi istiyorsunuz?  Araç trafik cezası ödemek için anlaşmış olunan bankalar mevcuttur. Peki, bu bankalar hangileridir. Türkiye iş bankası, halk bank ve aynı zamanda Akbank üzerinden işlem yapabilirsiniz. Bu bankaların haricindeki bankalardan ne yazkki işlem yapmak mümkün olmamaktadır.

İndirimli Trafik Cezası Ödeme

Trafikte kuralları ihlal etmenizin ardından trafik cezaları ile karşılaşırsınız.  Her trafik cezası için farklı miktarlarda ödeme yapılmaktadır.  Fakat ödemeler ilk 15 gün içerisinde yapılır ise belirli bir miktar indirim uygulanır. Peki, bu indirim tutarı ne kadardır? Zamanında ödenen trafik cezalarına %25 oranında indirim yapılır. 15 günü aşar ise indirimsiz bir şekilde ödenmeniz gerekir.

Trafik Cezaları 2022 hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Diğer Bağlantılar

Alkol Fiyatları

Bira Fiyatları

Viski Fiyatları

Rakı Fiyatları

Ehliyet Fiyatları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

  • Kemer Takmama Para Cezaları Hem Doğaya Hemde Hukuka Uygun Değildir.Dağdan Düşen Insana Neden Ip Kullanmadın,Yada Neden Yürümedin Koştun Düştün Ve Kendini Yaraladın Yada kışın Kalın Çorap Giymedin Ayağın Dondu Kategorisine Girer Kafası Olan Anlar ampul ve beton kafalılar anlaz çünkü onlar bana göre uyşturucu müptelası

  • Trafik cezaları 2022 yılında beklediğimden daha az artmış. Drift yapmanın cezası en az 20bin olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: