TikTok’a Nasıl Metin Eklenir ve Bunu Neden Yapmalısınız?

Kabul edelim. TikTok bağımlılık yapıyor. TikTok kullanıcıları uygulamada ayda ortalama 850 dakikadan fazla zaman geçiriyor ve bu sayı yalnızca artıyor. TikTok’un algoritması da herkesin bildiği gibi spesifiktir ve videolarını hedef kitlelerinin önüne çıkarmak isteyen markalar ve küçük işletmeler için bir müthiş bir platformdur TikTok’a metin ekleyebildiğiniz için bu kısa videolara çok sayıda değerli içerik sığdırırsınız. 

Herkes sesi açmaz: TikTok videolarının yüzde 50’sinden fazlası sessiz izleniyor. Birçok TikTok kullanıcısı içeriği işte, okulda veya işe giderken tüketir. Diğerleri müzik dinliyor olabilecekleri için sessiz izliyorlar. Videolarınıza metin ekleyerek, bu kullanıcıları barındırabileceksiniz.

Anlamayı arttırır: Metin ve altyazılar, takipçilerinizin içeriğinizi daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Araştırmalar, altyazılı videoların takip edilmesinin çok daha kolay olduğunu ve daha yüksek bir izlenme oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu, özellikle içeriğinizi TikTok’ta tanıtmak istiyorsanız önemlidir.

Herkes İngilizce bilmez: TikTok videoları, farklı dilleri konuşan farklı milletlerden farklı bir kitle tarafından beğeniliyor. İçeriğinizi belirli bir demografiye hedeflemek istiyorsanız, bunu yapmanın en iyi yolu onların dilinde metin ve altyazı eklemektir.

Artan erişim ve etkileşim: Metin ve altyazı kullanan TikTok içerik oluşturucuları, kullanmayanlara göre yüzde 25’e kadar daha yüksek erişime sahiptir. Videoları daha fazla izleniyor, daha sık paylaşılıyor, daha fazla beğeni ve yorum alıyor ve daha fazla takipçi alıyor.

TikTok’unuza Neden Metin Eklemelisiniz?

TikTok’a nasıl metin koyacağınızı öğrenmek, içeriğinizi herkes için eğlenceli kılmakla kalmaz, aynı zamanda videonuzu bir sonraki seviyeye taşıyan güçlü bir hikaye anlatım aracı olarak da kullanılabilir.

TikTok uygulamasını mobil cihazınızda başlatın. Kullanmak istediğiniz videoyu çektikten veya seçtikten sonra, videonuza doğrudan metin eklemek için şu adımları sırasıyla izleyin:

TikTok Metin Ekleme İşlemi - TikTok'a Nasıl Metin Eklenir
TikTok’a Nasıl Metin Eklenir
  1. TikTok sizi video düzenleme menüsüne götürdüğünde, ekranın altındaki Metin simgesine (Aa) dokunun.
  2. Videonuza yerleştirmek istediğiniz metni yazın.
  3. Renkli noktalardan birine dokunarak tercih ettiğiniz rengi seçin.
  4. Renk simgelerinin hemen üzerinde, yazı tipi adlarından herhangi birine dokunarak tercih ettiğiniz yazı tipini seçin. Örneğin, italik bir metin için el Yazısı seçeneğini belirleyebilirsiniz.
  5. Metninizi sola, sağa veya ortaya hizalamak için yazı tipi seçeneklerinin hemen solundaki metin hizalama çubuklarına dokunun.
  6. Metninize farklı stiller eklemek için bu çubuğun solunda A ile gösterilen vurgulanmış simgeye dokunun. Örneğin, metninizi kalınlaştırmak veya bir kutuda görünmesini sağlamak için bu seçeneği kullanabilirsiniz. Mevcut seçenekleri görmek için bu simgeye dokunun.
  7. Metni yazmayı ve tasarlamayı bitirdikten sonra Bitti’ye dokunun.
  8. Ardından metnin konumunu ekranınızda sürükleyerek manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
  9. Yükleme menüsüne gitmek için İleri’ye dokunun.

Bu adımları tekrarlayarak ve her bir metin parçasını ayrı bir öğe veya çıkartma olarak ele alarak TikTok videonuza birden fazla metin parçası ekleyebilir veya birden çok kelime koyabilirsiniz.

Bu aşamayı tamamladığınızda, altyazılarınızı ve etiketlerinizi ekleyebilir ve TikTok videonuzu yayınlayabilir veya taslaklarınıza kaydedebilirsiniz.

TikTok’a Nasıl Metin Eklenir

TikTok’ta Metin Nasıl Düzenlenir

Memnun kalmazsanız videonuzdaki metni de düzenleyebilirsiniz. Ancak videoyu yükledikten sonra bunu yapamayacağınızı unutmayın.

TikTok videonuzdaki metni düzenlemek için aşağıdaki adımları kullanın:

  1. İlgili metne dokunun. TikTok, metni bir kutu ile vurgulayacaktır. Açılan seçeneklerden Düzenle’yi seçin.
  2. Ardından, videonuza metin ekleme adımlarını tekrarlayarak metninizi tercih ettiğiniz zevke göre yeniden yapın.
  3. Düzenlemelerinizi yapmayı bitirdiğinizde Bitti’yi seçin.

TikTok Video Metninin Süresini Ayarlayın ve Metni Kaybolan Bir Şekilde Ayarlayın 

İşleri biraz daha yaratıcı hale getirmek için metnin videonuzda ne kadar süreyle görünmesini istediğinizi ayarlayabilir ve videonuz oynatılırken metnin kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Videonuzda metnin görünmeye başlamasını istediğiniz noktayı bile belirleyebilirsiniz.

Bir TikTok videosunda kelimelerin ne kadar süreyle görünmesini istediğinizi ayarlamak için aşağıdaki adımları kullanın:

TikTok'a Metin Girmek
TikTok’a Metin Girmek
  1. İlgili metne dokunun.
  2. Karşınıza çıkan seçeneklerden Süreyi ayarla’yı seçin.
  3. Metninizin süresini istediğiniz gibi ayarlamak için sonraki menünün altındaki kaydırıcıyı sola veya sağa sürükleyin.
  4. Metnin videoda nasıl görüneceğini önizlemek için zaman kaydırıcısının üzerindeki oynat düğmesine dokunun.
  5. İşiniz bittiğinde, ekranın sağ alt köşesindeki onay işareti simgesine dokunun.
  6. Süre seçeneğiyle, insanlar videonuzu oynattığında metninizin ne zaman gelip kaybolacağını kontrol edebilirsiniz.

TikTok Videonuzda Metni Konuşmaya Dönüştürün

TikTok’un metinden sese özelliğini kullanmak isterseniz videonuza yazdığınız kelimeleri konuşmaya da dönüştürebilirsiniz.

Bunu yapmak için TikTok video metnini konuşmaya dönüştürün:

  1. Yazılı metne dokunun.
  2. Metin-konuşma’yı seçin. Bu, orijinal metni kaldırmadan TikTok videonuza yazdığınız tüm kelimeleri sese dönüştürür.

TikTok Videolarınızı Daha İlginç Hale Getirin

TikTok’ta kısa ve dinamik videolar yayınlamak daha büyük bir kitleyi çekebilir. Videolarınıza duyarlı metin eklemek de içeriğinize biraz çeşitlilik katmak için göz önünde bulundurabileceğiniz şeylerden biridir.

Ancak, onu kullanma nedeninize bağlı olarak, TikTok’ta yaratıcı olmanın başka birçok yolu vardır. Ve artık TikTok’tan memnun değilseniz, bunun yerine deneyebileceğiniz başka alternatifler de var.

İçeriğinizi daha erişilebilir hale getirin

Erişilebilirlik bazen dijital alanlarda gözden kaçabilir, ancak TikTok’unuzu hedef kitlenizdeki herkes için daha erişebilir hale getirmek önemlidir. Kendi metinlerinizi oluşturmak ve videonuzda oynatılan sesi özetlemek için metin ekleme yöntemini kullanın.

Videolarınızın altında yazdıklarınızda, videonun içeriğini açıklamanınız sağır veya işitme güçlüğü çekenlerin videolarınızdan keyif almasına yardımcı olur ve ayrıca öğrenme güçlüğü veya dikkat eksikliği olan kişilerin video içeriğinizi kolayca anlamasına yardımcı olur.

TikTok’ta Metin Kullanmanın 3 Faydası

TikTok Ayarları
TikTok Ayarları

TikTok’larınızda metin kullanmanın önemli olmasının birçok nedeni var. Bu aracın içeriğinizi nasıl etkileyebileceğini anlamanıza yardımcı olmak için 3 avantajı paylaştık.

Daha Fazla Kitleye Erişebilme İmkanı

TikTok videolarında metin kullanmak çok kapsayıcı bir yoldur. TikTok video altyazıları eklemek yalnızca sesi kapatmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda işitme sorunu olan kişilere de yardımcı olur. Dijital dünyanın erişilebilirliği özellikle görme ve işitme sorunu olanlar için önemlidir.

Bu, daha kapsayıcı ve çekici bir TikTok profili oluşturmanın basit ve etkili bir yoludur.

Daha Fazla Dikkat Çekebilirsiniz

Birçok izleyici aslında videoları sesiz izliyor, bu nedenle TikTok’ta metin kullanmak izleyicilerin dikkatini çekmenin harika bir yoludur.

Daha Yüksek Görüntüleme ve Etkileşim

Metin, gözleri yakalamanın ve izleyicileri videonuzun tamamını izlemeye yönlendirmenin harika bir yoludur! Bağlam ve hatta gizem sağlayan bir metin eklediğinizde, hedef kitlenizin ilgisini çekeceksiniz.

İzleyiciler TikTok profilinizi ziyaret ettiğinde, tüm TikTok video küçük resimlerinizi görecekler. Videonun ne hakkında olduğunu görürlerse, videoya basma olasılıkları daha yüksek olabilir.

Etkileşimi teşvik etmek için metin kullanmanın bir başka yolu da izleyicilerinize bir sürpriz için videonun sonuna kadar beklemelerini söylemektir onları sonuna kadar izlemeleri için merak uyandırın!

Tamamlanma oranı ve tekrar görüntüleme, içeriğinizin TikTok’ta iyi performans gösterdiğinin büyük bir göstergesidir ve doğru yapıldığında Keşfet veya sizin için sayfasında bir yer edinebilir.

Deneyin ve kitleniz için nasıl çalıştığını görün. Metinli videonun ne kadar etkili olduğundan emin değilseniz, TikTok analizinizi kontrol edin.

Artık TikTok metin düzenleyicide uzmansınız ve bir sonraki videoda bu metin işlevini bir uzman gibi kullanabilirsiniz!

İpucu: TikTok’dan Para Nasıl Çekilir ve TikTok Takipçi Kasma Yöntemi

TikTok Yazıları ile İçeriğim Daha Erişilebilir Hale Gelir Mi?

Erişilebilirlik bazen dijital alanlarda gözden kaçabilir, ancak TikTok’unuzu hedef kitlenizdeki herkes için daha erişebilir hale getirmek önemlidir. Kendi metinlerinizi oluşturmak ve videonuzda oynatılan sesi özetlemek için metin ekleme yöntemini kullanın.

Videolarınızın altında yazdıklarınızda, videonun içeriğini açıklamanınız sağır veya işitme güçlüğü çekenlerin videolarınızdan keyif almasına yardımcı olur ve ayrıca öğrenme güçlüğü veya dikkat eksikliği olan kişilerin video içeriğinizi kolayca anlamasına yardımcı olur.

TikTok’a Nasıl Metin Eklenir SSS

Daha fazla kullanıcıya nasıl ulaşabilirim?

Her platformda olduğu gibi TikTok’ta da ne kadar fazla takipçi, ne kadar fazla izlenme yaşanırsa kazancınız ve popülerliğiniz o kadar artacaktır. Bu sebeple daha fazla kullanıcıya ulaşmak elzemdir. Bunun için de içeriklerinizi kesinlikle dikkatle seçin. Gündemi yakalamaya çalışın. 

Paylaşımlarda nelere dikkat edilmeli?

Hitap ettiğiniz kesimi iyi tanıyın. Buna bağlı olarak da içerikleri oluştururken kitlenizi iyi analiz edin. Irkçı, ayrımcı ve cinsiyetçi ifadelerden kaçının. Gündem eleştirisi yaparken kişileri işaret etmeye özen gösterin. 

TikTok’unuza neden metin eklersiniz?

TikTok’a nasıl metin koyacağınızı öğrenmek, içeriğinizi herkes için eğlenceli kılmakla kalmaz, aynı zamanda videonuzu bir sonraki seviyeye taşıyan güçlü bir hikaye anlatım aracı olarak da kullanılabilir.

TikTok videolarımda yazı kullanırsam daha fazla dikkat çeker miyim?

Birçok izleyici aslında videoyu sesiz izliyor, bu nedenle TikTok’ta metin kullanmak izleyicilerin dikkatini çekmenin harika bir yoludur.

TikTok videolarımda yazıyı videoyu çekerken ekleyebilir miyim?

Hayır, videonuzu bitirdikten sonra yazılarını ayarlayabilirsiniz.

İlgili Bağlantılar;

TikTok Video İndir

TikTok Hediye Puanları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: