QR Menü Oluşturucu Nedir?

QR Menü oluşturucu, restoran menüleri için özel olarak tasarım yapabileceğiniz dijital bir platformdur. Bu platform sayesinde restoran ihtiyaçları ve müşteri deneyimini üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

QR Menü Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli

QR Menü Örneği
QR Menü Örneği

Bir QR Kod çözümünün sahip olduğu temel işlevlerin yanı sıra, QR menüsü belirli özellikler gerektirir. Bir QR Kod menü çözümü seçerken şunlara dikkat edin:

  1. Bir tüketici bir QR Kodunu taradığında, telefona indirmemelidir. Yanı uygulama kullanmaktan kaçının. Tüketici cep telefonuna uygulama indirmek istemeyebilir.
  2. Platform birden fazla PDF yükleme yeteneğine sahip olmalıdır. Bu, ekleme esnekliği sunar. 
  3. Kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeği menülerini aynı QR Koduna ekleyin.
  4. Dinamik olabilecekken neden statik kalalım! Dinamik bir QR Kodu, menüyü istediğiniz zaman değiştirebilmenizi sağlar, bu da hafta sonu menüsünün hafta içi menüden farklı olabileceği anlamına gelir.
  5. QR Kodu birden fazla dilden oluşmalıdır. Bu, varsayılan dili İngilizce olarak ayarlanmış bir telefon QR Kodunu taradığında, menünün İngilizce olarak görüntülendiği anlamına gelir.
  6. Bir bayiliğiniz varsa ölçeği destekleyen, yani tüm QR Kodlarını tek bir platform altında yönetme ve değişiklikleri geniş ölçekte kullanıma sunma becerisini destekleyen bir platform arayın.

Restoranınızın İçin En İyi QR Menü Deneyimi

QR Kodları yirmi yıllık bir geçmişe sahiptir, ancak fiziksel menülere alternatif olarak kullanımları son zamanlarda yaygın hale gelmiştir. QR Menülerin bu kadar yaygın olmasının nedenlerinden biri de, cep telefonu kameralarında yaşanan son gelişmelerdir. Cep telefonu ile QR Menü nasıl okutulur? başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Oluşturulmuş QR Menü
Oluşturulmuş QR Menü

Restoran menünüzün QR Kodlarının sorunsuz çalışmasını sağlamak için göz önünde bulundurmanız gereken 3 şey:

1. Eski Nesle QR Menü Taramada Yardımcı Olun

Yaşlı müşteriler genellikle karekod okutma işleminden çekinirler. Heyecan verici ve sorunsuz bir deneyim yaşamalarına yardımcı olmak için QR Menü üzerinde “nasıl taranır” talimatlarını yazdırdığınızdan emin olun.

QR Kodları, en eski müşterilerimiz dışında herkes arasında popülerdir.

Karekod Blog

2. QR Kod Menüleri Restoran Kimiliğini Temsil Edecek Şekilde Dizayn Edin.

QR Kodlarını markanızın bir uzantısı olarak sunun. Bu, yalnızca restoranınızın içindeki bağlantılı deneyimi göstermekle kalmaz, aynı zamanda müşterilere işletme profilinizi yakından tanımaları için fırsattır.

QR Menü üzerinden önemli bir marka etkisi bırakma için yapılması gerekenler

  1. Marka logosu ekleme.
  2. Müşteriye QR Kodu ile ne yapması gerektiğini ve tarandığında ne beklemesi gerektiğini söyleyen QR Kodunun etrafına bir harekete geçirici mesaj çerçevesi yerleştirmek.
  3. Markanızı temsil etmek için QR Kodlarınızın şeklini ve rengini değiştirme.

QR Menü Oluşturucu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ücretsiz QR kod nasıl oluşturulur?

Ücretsiz QR kod oluşturmak için Canva adlı web sitesini kullanabilirsiniz. Diğer ücretsiz QR kod oluşturucu siteler belli bir süre sonra (1 ay) ücretli hale gelebilmektedir. Bu durumda baskıya verilen karekod geçersiz olacak ya da ücret ödemek zorunda kalacaksınız.

QR kod nedir nasıl yapılır?

Karekod, kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun ismidir. Kare veya dikdörtgen şeklinde olan bu yapının genel adı ise Data Matrix’tir. Detaylı bilgi için karekod nedir? başlığınızı ziyaret edebilirsiniz.
QR kod oluşturmak için: Canva sitesi üzerinden Editör yan panelinde yer alan Daha fazla seçeneğine dokunun. Yeni bir şeyler oluştur kısmından QR Kodu seçeneğine tıklayın. QR kodunuzun açmasını istediğiniz sayfanın URL’sini girin.

QR kod nereden oluşturabilirim?

https://www.karekod.org/qr-kod-olusturucu/ adresinden ücretsiz olarak QR kod oluşturabilirsiniz.

QR Menü
QR Menü


QR Menü oluşturucu için ilgili bağlantıdan yardım alabilirsiniz.

QR Kod Oluşturucu

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: