QR Menü Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Son günlerin gözde dijital dönüşümü QR Menü nedir? Nerelerde kullanılır? Avantajları nelerdir?

Restoranlardaki fiziksel menü kitapçıklarının dijital haline QR Menü denir. Cep telefonu kamera bölümü açılarak QR Kod okutulur ve restoran menüsüne erişim sağlanır. Bu temassız işlem sayesinde kullanıcı hijyenik bir ortamda istediği siparişi verir.

Enflasyon kaynaklı fiyatların genel seviyesinin sürekli değişmesi sonucu artan baskı maliyetlerini önlemek için ideal çözüm QR Kod menülerdir.

Karekod, tıpkı bir marketlerde görebileceğiniz barkod sistemi ile aynı mantıkta çalışır.

Bir müşteri akıllı telefonunda taradığında, otomatik olarak kod okunur, menü bilgilerini içeren web sitesine veya uygulamaya yönlendirilir. Müşterileriniz sadece menüyü görmekle kalmaz, aynı zamanda cep telefonlarında sipariş etmek ve ödeme yapmak istedikleri ürünleri seçebilirler.

Neden bir restoranda QR Kod Menü kullanmalısınız?

Oluşturulmuş QR Menü
Oluşturulmuş QR Menü

Bir restoranda QR kod menüsü kullanımı sosyal mesafe kurallarınına uyum sağlamanın yanı sıra birçok özelliğine sahiptir. İşte oldukça yararlı olduğunu düşündüğümüz 10 neden.

1. Müşteriler arasında menü paylaşımını ortadan kaldırın

Elbette şu anda bir restoranda bir QR kod menü kullanmanın en büyük avantajı, müşterilerin yemek yerken dokunmak zorunda oldukları menü kitapçıklarının ortadan kalkması ve daha hijyenik bir ortam oluşturmasıdır.

2. QR Menü sayesinde Baskı maliyetlerinden tasarruf edin

Birçok restoranda menü düzenli olarak değişir. Şef yeni bir ürün sunduğunda veya fiyat değişikliği yapılması durumunda, basılı sürümünü güncellemek her seferinde yüksek maliyete neden olur. Bunun yerine, bir QR kod menüsü ile değişiklikler, ihtiyaç duyulduğunda ve herhangi bir ek maliyet olmaksızın dijital olarak yapılabilir.

3. Personelin müşterilerle temasını azaltın

Yaşanılan son gelişmelerden sonra müşteriler arasında fiziksel etkileşimlerini en aza indirildi. Bir restoran sahibi/işleticisi olarak, QR kod menüsü ile personeliniz ve müşterileriniz arasındaki temasın azalmasını sağlayabilirsiniz.

4. QR Menü ile sipariş değerlerini artırın

Tüketiciler dijital olarak sipariş verdiklerinde daha fazla harcama yaptıkları gözlemlenmiştir. Aslında, operasyonlarınıza entegre edilmiş çevrimiçi sipariş ile ortalama sipariş değerinizi %30’a kadar artırabilirsiniz .

5. Masa devrini hızlandırın

Bir restoran yöneticisi için en büyük zorluklardan biri, olabildiğince çok müşteriye hizmet vermektir.

Müşterileriniz sipariş vermek için bir garsonun dikkatini çekmek yerine, oturur oturmaz hemen QR kod menüsünü tarayabilirler. Oturmadan önce sipariş vermelerine bile izin vermek isteyebilirsiniz. Bu, işleri büyük ölçüde hızlandırır. Müşteriler ayrıca yemek sırasında ek ürünler sipariş etmek isteyebilir. Yine aynı QR kod üzerinden eklemek istedikleri ürünleri seçebilir, siparişlerini anında revize edebilirler.

6. Menüdeki ürünlerinizi kolayca ve sık sık güncelleyin

Mutfakta bir ürün bittiğinde, mevcut menünüzü varolan ürünlere göre revize edebilirsiniz. Dijital bir menü ile, en zahmetle güne hazır olun.

7. Daha iyi menü tasarımı

Güçlü kullanıcı deneyimi ön planda tutularak dijital bir menü oluşturabilir, böylece en popüler ürünleri öne çıkarabilir, sipariş değerini artırabilir ve dönüşüm oranlarını optimize edebilirsiniz.

8. Yiyecek görselleriyle müşterilerinizi baştan çıkarın

Basılı menülerde alan sınırlıdır, bu nedenle genellikle yiyecek resimlerinin bulunmamasının nedeni budur. Ancak müşteriler gözleriyle karar verir. Ağız sulandıran burgerlerinizin tüm süslemeleriyle birlikte harika bir fotoğrafı, insanların dikkatini çekecek ve sipariş vermeleri için onları ikna edecektir. Dijital bir menü ile istediğiniz kadar menü öğesi içeren görseller ekleyebilirsiniz.

9. Daha iyi müşteri deneyimi

Genel olarak, müşterileriniz restoranınızda daha keyifli ve rahatlatıcı bir müşteri deneyimi yaşayacaktır. QR kod menü, sipariş vermenin hızlı ve kolay bir yoludur. Kendileri manuel olarak aramak zorunda kalmadan web sitenizdeki veya uygulamanızdaki menüyü ziyaret edebilirler.

QR kod menü ile müşterilerin sipariş deneyimini kontrol edebilirsiniz. Temassız menü üzerine yakın zamanda yapılan bir araştırma, yiyecek ve içecek siparişi vermek için dijital araçları kullanan pub müdavimlerinin büyük çoğunluğunun (%80) bunları uzun vadede kullanmaya devam etmek istediğini gösteriyor.

10. QR Menü ile sosyal medyada marka bilinirliği arttırın

Müşteriler cep telefonları aracılığıyla çevrimiçi menünüze göz atarken, sosyal medyada yemeğiniz veya markanız hakkında paylaşımda bulunabilirler.

QR Menü sahibi olmak için 0531 468 30 52 nolu telefonu arayabilir, karekod.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Karekod Blog

QR Menü Nedir? başlıklı yazı hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

QR Menü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

QR Menü
QR Menü
QR kod ile menü nasıl bakılır?

Cep telefonu kamera bölümü açılarak, QR Kod okutulur ve restoran menüsüne erişim sağlanır. Bu temassız işlem sayesinde kullanıcı hijyenik bir ortamda istediği siparişi verir. Kare kod, tıpkı bir marketlerde görebileceğiniz barkod sistemi ile aynı mantıkta çalışır.
Bir müşteri akıllı telefonunda taradığında, otomatik olarak kod okunur, menü bilgilerini içeren web sitesine veya uygulamaya yönlendirilir.

QR menü ne kadar?

QR Kod menü fiyatı ortalama 1.500,00 TL – 2.500,00 TL arasındadır. Menüye ekleyeceğiniz ek özelliklere göre fiyat farklılık gösterir.

Karekod okutma hakkında detaylı bilgili için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

Yeni QR Kod oluşturucu hakkında detaylar için bağlantıyı kontrol ediniz.

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: