QR Kodların Kullanım Alanları

İnsanlar artık mobil cihazlarını her zamankinden daha fazla kullanıyor. Bu da her türlü bilgiye kolay erişim anlamına gelmektedir. Veriye erişimde son dönemde trend olan konulardan biri de QR kodlardır. Peki QR kodların kullanım alanları nelerdir?

QR Kod Kullanım Alanları

Karekodlar mobil cihazlar tarafından okunabilir ve anlaşılabilir. Bu kodlar reklam panolarında, dergilerde, web sayfalarında ve diğer pazarlama malzemelerinde kullanılabilir. QR kodları, ürün veya hizmet hakkında kolayca daha fazla bilgi sağlayabilir. QR kodları geniş bir kullanım alanına sahiptir. Şöyle örneklendirebiliriz.

karekod
Karekod

1- Web Sitesine Yönlendirme

Bir QR kodunun taranması, bir kayıt sayfasına veya herhangi bir açılış sayfasına/web sitesine yönlendirebilir. Bu, web sitesine erişme ve gezinme sürecinden geçme zorluğunu ortadan kaldırır. Tek yapmanız gereken, müşterilerinizin gitmesini istediğiniz URL’yi içeren bir QR kodu oluşturmak.

2- Telefon Görüşmesi

Stand veya tanıtım yerleriniz için karekod kullanabilirsiniz. İlgilenen iş ortakları, yalnızca kodu tarayabilir ve telefon numaranız gibi iş bilgilerinize kolayca erişebilir. Doğrudan telefon numaralarını içeren QR kodları oluşturabilirsiniz. Müşterileriniz QR kodunu taradıklarında sizi doğrudan arayabilirler.

3- SMS gönderme

QR kodunu okuduktan sonra SMS gönderebilirsiniz. QR kodunu okuduktan sonra telefonunuz sizi mesaj gönderme ekranına götürecektir. Böylece kolayca SMS gönderebilirsiniz.

4- Posta Gönderme

QR kodunu okuduktan sonra e-posta gönderebilirsiniz. QR kodunu okuduktan sonra telefonunuz sizi e-posta gönderme ekranına götürecektir. İstediğiniz e-posta konusunu ve içeriğini oluşturabilirsiniz. Böylece kullanıcılar e-posta gönderme işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirler.

5- Uygulama İndirme

QR kodunu taradığınızda sizi uygulamanın indirme sayfasına yönlendirecek ve indirme işlemini başlatacaktır. Angry Birds gibi popüler uygulamalar, pazarlama kampanyaları için bu amaçla QR kodlarını kullanır.

6- Lokasyon Gönderme (QR Kod Kullanım Alanları)

QR kodların kullanım alanları
QR kodların kullanım alanları

Web sitenizi ziyaret eden biri ofisinizi ziyaret etmek isterse telefonunu çıkarıp web sitenizdeki QR kodunu tarayabilir. İşletme adresini çevrimiçi haritalarda manuel olarak aramak yerine, QR kodu size işletme konumunuz için belirli yönler verebilir.

7- Sosyal Medya Yönlendirmesi

Ziyaretçilerinizi QR kod ile sosyal medya hesabınıza yönlendirebilirsiniz. Böylece sosyal medya hesaplarınızın büyümesine katkıda bulunabilirsiniz.

8. Karekod ile E-Satış

Muhtemelen QR kodlarını kullanmanın en popüler yolu genellikle indirimler ve promosyonlardır.

Restoran, Pub, kahve dükkanları ve otellere kadar her işletmeye uygun, tüm akıllı cep telefonları ve tabletlerle uyumlu dijital menüye ulaşmak için QAR Akıllı Menü Sistemleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Karekod.org

QR Kod Kullanım Alanları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

QR kod süresi var mı?

Birçok internet sitesi QR kodları ücretsiz ve süresiz verir. Abonelik sistemi ile çalışan sitelerin demo süresi 30 gündür.

QR kod ile ödeme güvenli mi?

Bankamatikte kullandığımız QR kodlar gibi, ödeme sistemlerinde kullanılan kodların %99’u güvenlidir.

QR Menü hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

İşletmeniz için QR Kod Oluşturucu kullanabilirsiniz.

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: