Proxynet – Private Proxy Sağlayıcısı: Özellikler ve Fiyatlar

Son zamanlarda modem ve mobil cihaların artmasından dolayı İnternet Servis Sağlayıcı firmaların IP sayısının kısıtlı olmasından dolayı ortalama 130 kişiye 1 IP adresi düşmekte ve telekomların NAT teknolojisi ile paylaştırılmaktadır.

Bu paylaşımlar eskiden problem olmuyordu fakat artık günümüzde weebsitelerinin almış olduğu IP limitlerinden dolayı kalabalık şehirlerde yaşayan insanlar Sahibinden, Trendyol, Twitter (X.com) gibi yoğun kullanılan websitelerine girerken aynı IP adresini birden fazla kişi paylaştığı için yavaşlık veya sayfa gezinme sayısına limitlendirme gibi durumlar ile karşılaşmaktadır. 

Kurumsal firmalar birden fazla ve kişiye özel IP adresi ihtiyaçlarını Proxynet gibi firmalardan karşılamakta iken aynı zamanda bireysel müşteriler de özel proxy kullanımına özen göstermeye başlamış durumdadır. 

Bilgilendirme

Proxynet: ISP, Residential, Mobil, Datacenter Proxy Sağlayıcısı

Proxynet Ürünleri
Hızlı & Güvenli Proxy Çözümleri

Proxynet; 2016 yılından beri hizmet veren legal bir proxy sağlayıcısıdır. Türkiye’nin ilk resmi proxy sağlayıcısı olan Proxynet bir çok IP türünde hizmet vermekte ve aynı zamanda gerçek zamanlı veri kazıma gibi hizmetler de sunmaktadır. 

Proxynet Ürünleri & Fiyatları

Proxynet.io oldukça geniş HTTPS/ SOCKS protokolünde ISP, Residential, Datacenter ve Mobil proxy ağına sahiptir. Bu proxy türleri desteklemesine göre IPv4 veya IPv6 olarak kullanılabilmektedir. 

ISP Proxy: Internet Servis Sağlayıcı proxyleri tamamen kendi evinizdeki modem IP adresleri gibi görünmekte olup, ISP olarak gözüktüğü için kullanılan website veya oyunlar tarafından herhangi bir engel olmamaktadır. ISP proxyler aynı zamanda verimerkezlerinde barındığı için son derece performanslıdır. Bazı websiteler veya oyunlar Datacenter IP adreslerini direkt olarak engelledikleri için ISP proxy bu yüzden çok sağlıklı bir IP türüdür. ISP proxy türü ister statik (sabit) isterde rotating (değişken) olarak kullanılabildiği için istenildiği zaman tıpkı modem reset gibi değiştirilerek kullanılabilir. Proxynet 120.000’den fazla ISP proxy barındırmakta olup, 8400’den fazla Subnet ile stabil bir hizmet sağlamaktadır. Ortalama 1$ gibi aylık fiyatlara ISP proxy satın alabilirsiniz. Bu fiyatlandırmanın adet miktarına göre değişebileceğini unutmayın.

Datacenter Proxy: Datacenter proxy servisi verimerkezlerinde barınan, yüksek performanslı IP türüdür. Datacenter proxyler, IP kontrolünün tam olmadığı web veya oyunlarda kullanılabilir. Proxynet’in Datacenter proxyleri gayet temiz ve yüksek skorlu olduğundan dolayı web tarafı testlerimizde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Ortalama 07$ gibi fiyatlandırma ile satılan Datacenter proxyler adet sayısına göre fiyatları değişebilmektedir. 

Residential Proxy: Residential proxy ev proxy anlamına gelmektedir. Tıpkı ISP proxy gibi ev ipisi olarak gözükmektedir fakat Residential proxyler gerçek kullanııcılardan kiralandıkları için adet sayısı olarak fazla ve her istekde değişmektedirler. Sabit kalması zor olan bu proxy türünü çok fazla IP ihtiyacı olan, veri kazıma vb işlemler yapan kullanıcılar tercih edebilecek olup GB fiyatlandırması ortalama 5$’dır. 

Mobil Proxy: Yaptığı ve hedef websitesi mobil odaklı olan müşteriler için olan bu proxy çözümü son derece sağlıklı bir IP türüdür. Kişiye özel mobil telefon tahsis edilen mobil proxy türünde istenildiği zaman IP adresi değiştirilerek kullanılabilir. Mobil proxy fiyatları GB bazlı veya aylık bazda olup aylık ortalama 70$ gibi bir fiyata denk gelmektedir. 

Proxynet Self-Servis Paneli

Proxynet
Self-Servis– Proxynet

Proxynet kullanıcı dostu self-servis paneli sayesinde kolayca sipariş oluşturabilir, proxylerinizi kontrol edebilirsiniz.

proxynet
Self-Servis – Proxynet

Proxynet’den proxy satın aldıktan sonra anlık olarak siparişinizi görüntüleyebilir ve birçok işlemi yönetebilirsiniz. 

Proxy Nedir? 

Proxy kısaca bir vekil sunucu anlamına gelmektedir. Sizin bilgisayarınız ile hedef website veya oyun arasında bir vekil sunucu görevi gören proxyler sizin asıl bilgisayar ipinizi gizleyerek güvenli bir şekilde karşı tarafa bağlanmanıza olanak sağlar. 

Bir proxy, kullanıcıların internet üzerindeki içeriklere erişirken kendi IP adreslerini gizleyerek anonim kalmasını sağlar. Private proxy ise sadece belirli kullanıcılar veya organizasyonlar tarafından kullanılabilen ve genellikle diğer kullanıcılarla paylaşılmayan özel bir proxy sunucusudur. Bu tür proxy’ler, kullanıcılara daha fazla güvenlik, hız ve istikrar sağlayarak özellikle çevrimiçi gizliliği koruma amacıyla tercih edilir.

Kişiye Özel/ Private Proxyler

Kişiye özel proxy yani kişiye özel IP olarak da adlandırabiliriz. Telekomların verdiği IP adresini yüzlerce kişi ile paylaşmak istemeyen, kullandığı website veya oyunda IP limiti olan kişiler için kişiye özel proxy bir gereksinimdir.

Bazı website veya oyunların IP limiti gibi engelleri bulunmakta ve standart bir modem kullanıcısı yüzlerce kişi ile aynı anda IP adresini paylaştığı için sorun yaşayabilmektedir, bu yüzden Proxynet gibi firmalardan kişiye özel proxy satın alarak güvenli bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Proxy başlıca hesap yönetimi için Instagram, Twitter, Pinterest, Google, Tiktok sosyal medya sitelerinde, fiyat ve rakip takibi için Trendyol, Amazon, Hepsiburada gibi e-ticaret sitelerinde, fiyat analizi yapmak için borsa sitelerinde ve online oyunlarda çoklu hesap yönetimi için kullanılmaktadır. Özellikle Knight Online Proxy ve Silkroad Online Proxy gibi online oyunlarda kullanıcılar tercih etmektedir. 

Proxynet.io ile ilgili Son Düşünceler

Proxynet dünya genelinde yüksek proxy maliyetlerine göre gayet uygun fiyatta hizmet veren yerli bir proxy sağlayıcısıdır. Özellikle Residential ve ISP proxy havuzlarının genişliği ile yurtdışı sağlayıcısına hiç ihtiyaç duymayacağınız gibi, isteğe göre veri analizi ve veri kazıma gibi scraping hizmetlerin de verdikleri için yazılım ihtiyaçlarınıza da çözüm üretmektedirler. 

Test ettiğimiz proxyler gayet stabil ve performanslı olup, 7/24 sorularınıza yanıt alabileceğiniz müşteri temsilcileri ile her zaman kısa sürede aklınıza takılan sorularda destek alabiliyorsunuz.

Mobil Proxy Datacenter – Proxynet

İlgili Bağlatılar;

VPN Nedir?

Backlink Paketleri

Backlink Nedir

Domain Fiyatları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: