Protez Tırnak Nedir? Ne Kadar Süre Kullanılır?

Protez tırnak günümüzde kadınların çok sık tercih ettiği ve tırnaklara zarif bir görüntü katan bir tırnak bakım yöntemidir. Tırnak yeme gibi problemler yaşayanların tercih ettiği bir işlemdir. Aynı zamanda protez tırnak, tırnak şeklinden ve dizaynından hoşlanmayan kişilerin de sıklıkla tercih ettiği bir bakımdır. Protez tırnak nedir? sorusunun kısa cevabı bu şekilde.

Protez tırnak işlemi kişinin kendi tırnağının üzerine yapılan, tırnağa daha estetik ve zarif bir görüntü kazandıran bir işlemdir. 2 çeşit protez tırnak yapma stili mevcuttur. Bunlardan biri tips diğeri ise jel sistemdir.

Protez Tırnak Kimlere Uygulanır?

Protez Tırnak
Protez Tırnak Nedir

Protez tırnak uygulaması tırnaklarından rahatsız olan, tırnak yeme gibi problemler yaşayan herkesin yaptırabileceği bir uygulamadır. Aynı zamanda tırnaklarını daha estetik bir görüntüye kavuşturmak isteyen herkese protez tırnak işlemi uygulanabilir.

Protez Tırnak Nasıl Yapılır?

Tips sistemi kullanılacaksa tipsler öncelikle tırnağa yapıştırılır. Jel sisteminde ise önce tırnak şablonu oluşturulur. Ardından tırnak törpülenir ve kalıcı oje sürülür.

Protez Tırnak Ne Kadar Kalıcı?

Yapıldığı an itibarıyla 3-4 hafta arasında kalıcılığı vardır. Protez tırnaklar yapıldıktan sonra kişi tırnaklara zarar verecek herhangi bir harekette bulunmamalıdır. 

Protez Tırnak Ne Kadar Süre Kullanılır?

Düzenli olarak bakımlara gidildiği takdirde kişinin istediği kadar kullanılabilir. Aynı zamanda tırnaklara dikkat edilirse de uzun süre kullanılır.

Protez Tırnak Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Protez tırnak sonrası bilinmesi gerekenler arasında kişinin tırnaklara sert bir darbe almamasını engellemesi gerekir. Tırnak çıkarılmak istenildiğinde mutlaka bilen bir kişiden yardım almak önemlidir.

Manikür Nedir? 

manikur
manikur

El tırnaklarına uygulanan bakım işlemine manikür denir. Ölü derilerin atılması ve estetik görünüm kazanılması için yapılan uygulamalar manikür işlemlerinin tamamıdır.

Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür işlemi için öncelikle eller Ilık suya konularak tırnak derilerinin yumuşaması sağlanır. Ardından manikür makası kullanılarak temizleme işlemi yapılır. Tırnaklar törpülenir, tırnak çevresindeki ölü deriler arındırılır ve ellere bakım yapılır.

Manikür Yaptırmak Sağlıklı mı?

Manikür işlemi özellikle ölü derilerin atılmasına yol açtığı için tırnakta oluşabilecek yara gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlar. Düzenli yapılan manikür tırnak ve el bakımı için oldukça sağlıklıdır.

Manikür Makası ile Temizleme İşlemleri Nelerdir?

Manikür makası ile tırnaklar ılık su ile yumuşatıldıktan sonra ölü derilerin kesilerek çıkarılması sağlanır. Protez tırnak işleminde kuru manikür kullanılır.

Nail Art Nedir?

Nail Art
Nail Art

Nail art işlemi, kalıcı oje sürülmesinden sonra ojenin üzerine yapılan figürlerdir. Yalnızca protez tırnakta değil manikür sonrası kalıcı oje sürülen tırnaklara da nail art yapılabilir.

Nail Art Nasıl Yapılır?

Bu işlem yapılırken oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Kalıcı oje üzerine belirli başlı aletler kullanılarak tırnağa şekil verilir. Bu şekil rastgele kişinin istediği herhangi bir şekil olabilir.

Nail Art Kimlere Uygulanır?

Kalıcı ojeyi yeterli olarak görmeyenler ve daha fazla estetik bir görünüm kazanmak isteyen herkese nailart uygulanabilir.

Nail Art Modelleri Nelerdir?

Nail art modelleri kişinin isteği doğrultusunda sınırsız şekilde üretilebilir. Örneğin kişi istediği bir harfi tırnağına yazdırabilir, çiçek ya da sevilen bir objenin resimleri çizilebilir, nokta ya da benek gibi figürler yapılabilir ya da taş gibi parıltılı süslemeler tırnağa yapıştırılabilir.

Nail Art Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nail art sonrası tırnakların değdiği yerler çok önemlidir. Nail art ince bir işlem olduğu için tırnağın yüzeyine alabileceği darbede bozulma yaşanabilir. Bu yüzden kalıcı oje üzerine yine kalıcı oje kullanılarak yapılan nail art işlemlerinde daha az bozulma görülür.

İlgili Bağlantılar

Kuaför Fiyatları

Özel Hastaneler

Check Up Nedir

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: