Pinterest Video Nasıl İndirilir?

Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olmayı başaran Pinterest, her geçen gün binlerce kişi tarafından keşfediliyor. Hem ülkemizde hem de yabancı ülkelerde son derece popüler olan bu uygulama fotoğraf ve video paylaşımına olanak sağlıyor. Ev dekorasyonu, moda, sinema, müzik ve onlarca kategoride içerik paylaşımı yapmayı mümkün kılan bu uygulama sayesinde izlediğiniz videoları da indirebilirsiniz. Pinterest video nasıl indirilir sorusu çoğu kullanıcının aklına gelen bir sorudur. Bu sorunun çözümü ise oldukça kolaydır.

Uygulayacağınız birkaç yöntem ve kullanacağınız birkaç site sayesinde Pinterest üzerinde izlediğiniz videoları saniyeler içerisinde indirebilirsiniz. 

Karekod Blog

Pinterest Nedir?

Pinterest, daha çok fotoğraf paylaşımının ağırlıklı olduğu bir sosyal medya platformudur. Dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan bu uygulama sayesinde farklı kategorilere ait paylaşımlar yapmanız mümkündür. Pinterest kelimesi İngilizce kökenli olup pin ve interest kelimelerinin birleşmesi ile ortaya çıkmıştır. Anlamı ise ilgi alanınıza uygun olan görsel ve videolarınızın sizlere gösteriliyor olmasıdır.

Pinterest
Pinterest

Pinterest fotoğraf ve video paylaşımına olanak sağlayan bir sitedir. Beğendiğiniz pinleri kaydederek sonradan görüntüleyebilirsiniz. Pinterest fotoğraf indirme ve video indirme işlemlerini de gerçekleştirmeniz mümkündür. Fotoğrafları uygulamayı kullanarak telefon ya da bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Fakat videoları indirmek için ekstra bir site ya da uygulama kullanmanız gerekir. 

Pinterest Video İndirme Nasıl Yapılır?

Fotoğraf ve video paylaşımının çok fazla olduğu Pinterest üzerinden hem fotoğraf hem de video işlemlerinizi yapabilirsiniz. Pinterest video işlemleri için farklı bir yöntem kullanmanız gerekirken fotoğrafları indirmek için herhangi bir uygulamaya ya da siteye ihtiyacınız yoktur. İsterseniz fotoğrafları pin olarak kaydedebilir isterseniz de görüntüyü indirerek telefonunuzda saklayabilirsiniz. Pinterest video nasıl indirilir sorusunun cevabı için ise izlemeniz gereken birkaç adım bulunuyor. İşte izlemeniz gereken adımlar:

Pinterest Video İndirme
Pinterest Video İndirme
  1. İlk olarak Google Chrome, Mozilla, Opera ya da Microsoft Edge tarayıcılarından herhangi bir tanesini açın.
  2. Pinterest hesabınıza giriş yapın ve indirmek istediğiniz videonun olduğu Pin sayfasını açın.
  3. Sayfayı açtıktan sonra indirmek istediğiniz sayfa karşınıza çıkacaktır. Burada videonun üzerine gelip sağ tık yapın ve İncele seçeneğine tıklayın. 
  4. İncele seçeneğine tıkladıktan sonra tarayıcınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Burada “Video Poster” yazan bir kod satırı göreceksiniz. Kod satırının yanında bir adet ok işareti bulunur. Bu işarete tıklayın ve kodları açın.
  5. Karşınıza çıkan kod sayfasında type=”video/m5p9” ve type=”video/mp4” yazan bir kod bloğu göreceksiniz. Bu seçenekler arasında “video/mp4” olan kısım indirmek istediğiniz videonun bağlantısını verir. 
  6. “video/mp4” şeklinde çıkan bağlantıya tıklayın ve yeni sekmede açılmasını sağlayın.
  7. Yeni sekmede açılan videonun alt kısmında indirme butonu olduğunu göreceksiniz. Bu butona tıklayarak videonun indirme işlemini başlatabilirsiniz. 

Bütün bu adımları izledikten sonra Pinterest üzerinde gördüğünüz bütün videoları indirebilirsiniz. Hangi kategori olduğunun bir önemi yoktur. 

Pinterest Videolarını Bilgisayara İndirmek Mümkün Mü?

İzlediğiniz videoların tamamını bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Pinterest video download işlemi için üçüncü bir uygulama ya da site kullanmanız gerekir. Çünkü doğrudan uygulama ya da pinterest web sitesini kullanarak indirmeniz mümkün değildir. 

Pinterest video nasıl indirilir sorusunun cevabı ise oldukça kolaydır. Yazımızın devamında paylaşacağımız web siteleri ve video indirme uygulamaları sayesinde ister bilgisayarınıza isterseniz de akıllı cihazlarınıza videoları indirebilirsiniz. Pinterest’ten indirdiğiniz videoları farklı platformlarda paylaşarak arkadaşlarınızın görmesini de sağlayabilirsiniz.

Pinterest Video İndirmek İçin Kullanılan Uygulamalar Nelerdir?

aTube Catcher
aTube Catcher

Pinterest uygulaması sayesinde izlediğiniz videoları indirmek tamamen ücretsizdir. Bunu herhangi bir uygulama kullanmadan yapabileceğiniz gibi program kullanarak da indirebilirsiniz. Programsız video indirme seçenekleri ile birkaç dakika içerisinde güvenli bir şekilde istediğiniz bütün Pinterest videolarını indirmeniz mümkündür. Eğer program kullanmak istiyorum derseniz de birkaç güvenilir program yer almaktadır. Pinterest video indirici olarak kullanabileceğiniz programlar ve bazı web sitelerini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • aTube Catcher
  • Savey
  • AVD İndirme Yöneticisi
  • Kastor Downloader
  • CamStudio
  • VidMate

Bu programlar sayesinde Pinterest videolarının linklerini kopyalayarak saniyeler içerisinde indirme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak Catch Tube olarak bilinen programı da kullanabilirsiniz. 

Catch Tube hemen hemen bütün sosyal medya platformları üzerinde bulunan videoları indirmenize olanak sağlayan bir sitedir. Bu siteyi ücretsiz olarak kullanıp Pinterest videolarını da saniyeler içerisinde indirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise videonun linkini kopyalayıp Catch Tube üzerinde bulunan arama çubuğuna yapıştırmak olacaktır. Ardından indirme butonuna tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz. 

Pinterest Uygulaması Neden Bu Kadar Popüler?

Son yıllarda dünya üzerindeki insanların birbiri ile etkileşim kurdukları yerler sosyal medya platformlarıdır. Facebook, Instagram ve Twitter başta olmak üzere diğer uygulamalar da farklı alanlarda insanları bir araya getirerek keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Pinterest, diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak hemen hemen her konuda fotoğraf ve video bulabileceğiniz, oldukça güçlü bir sosyal medya aracıdır. 

Ev dekorasyonundan saç kesim şekillerine, moda trendlerinden kitap alıntılarına, dizi ve filmlerden duvar kağıtlarına kadar onlarca farklı kategoride binlerce fotoğraf ve video bulmanız mümkündür. Sizin beğeni ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak karşınıza çıkan pinleri kaydederek arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Pinterest’te Pin Yükleme Stratejileri

SSS

Pinterest’te Video Paylaşımı Yapılabilir Mi?

Pinterest fotoğraf paylaşımı yapılmasına olanak sağladığı gibi video paylaşımına da olanak sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde video paylaşımı yapabilirsiniz. 

Pinterest Videolarını Nasıl İndirebilirim?

Pinterest videolarını indirmek oldukça kolaydır. Bunun için yazımızın üst kısmında paylaştığımız ücretsiz web sitelerini kullanabilir ya da Pinterest video indirme adımlarını takip ederek istediğiniz videoyu anında indirebilirsiniz.

Pinterest Ücretli Mi?

Pinterest diğer sosyal medya platformları gibi tamamen ücretsiz bir uygulamadır.

İlgili Bağlantılar;

Instagram Video İndir

Twitter Video İndir

TikTok Video İndir

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: