Sporda Dijital İçerik Üretiminde Yeni Bir Soluk: Mari

Türkiye’de gelişen spor kültürü, günümüz dünyasının en revaçta meslek grubu olan dijital içerik üreticiliği ile tamamen organik bir bağ kurmuş durumda. Spor müsabakaları esnasındaki enstantaneler dijital olarak yazılı ve görsel basında, en az ana akım medya kadar önem arz eder hale geldi.

Dijital içerik üreticiliği, profesyonel basın ve yayın kuruluşlarında olduğu kadar kişisel medya platformlarında da yaygınlaştı. Gelişmekte olan spor kültürü ile birlikte kendi deneyimleriyle anlatan konukların da ağırlandığı spor programları oldukça ilgi görüyor. Özellikle videocast tadında geçen YouTube programları, güncel olarak “Sporda neler oluyor?” sorusuna hızlı cevap bulmak isteyenler için ideal.

Mari Youtube Kanalı
Mari Youtube Kanalı

Türkiye’de takım oyunlarında en başarılı branş olan kadın voleybolu yoluyla, gelişen spor kültürüne ekstra katkı sağlanıyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndan sonra Filenin Sultanları’nın yaşattığı 2023 Altın Yazı, Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonlukları’ndan beri artan voleybol kitlesiyle beraber spor medyasında üreticilik yapan kişi ve ajanslarda da belirgin bir artış olduğu gözleniyor.

Dünya’da güncel olarak birinci sırada olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’mız kadar, Türkiye’de oynanan kadın voleybol süper ligi de oldukça önemli bir konu. Artan kitle beraberinde Vodafone Sultanlar Ligi’ne gösterilen ilgi üreticilerin de birbirinden kaliteli işler yapmasını sağlıyor.

Yeni dönem sporda dijital içerik üreticiliğine; hem kendi sosyal medya platformlarında, hem de voleybol ve spor medya gruplarında devam eden Mari, sadece sporcuları değil, sporun bütün kademelerini inceleyerek tanıtmaya çalıştığı; “Sen Kimsin?” adlı programında, YouTube’da düzenli olarak yapıyor. ‘mariapadaam’ yeni bir kanal olsa da bunun öncesinde de Twitter Space’te voleybol camiasının önemli isimlerini konuk olarak almıştı.

Mari’yi diğer tüm sosyal medya platformlarından yine ‘mariapadaam’ ismini aratarak takip edebilirsiniz.

Bilgilendirme
Mari – Youtube Kanalı

YouTube ‘mariapadaam’ kanalında, “Ne oldu?” adlı programında spor dünyasında olup biteni ve güncel konuları konuşmayı hedefleyen Mari, “Fileloji” adlı programında da Spor Yazarı Fırat Topal ile birlikte Sultanlar Ligi, Avrupa Kupaları’nı, Avrupa liglerini ve ayrıca diğer turnuvaları da haftalık düzenli bir şekilde konuşuyor.

Siz de spor ile ilgili, voleybolla ise doğrudan ilgili bu kanalı takip etmek için tıklayınız.

İlgili Bağlantılar;

Gran Fondo 2024

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: