Kopi Luwak – Dünyanın En Pahalı Kahvesi

Dünyanın en pahalı kahvesi Kopi Luwak nasıl üretilir?

Sevgili günlük,

Kahvemi yudumlarken seninle konuşmak ne kadar hoş. Bak sana kahve demişken, seni ne de güzel meyve çekirdeklerini kavurup öğütmüşler. Milattan öncelere dayanan geçmişin ve bir çoban tarafından bulunmak.. Ne hikaye ama..

İlk kez dondurularak saklanan besin olman ve en pahalı, en havalı halininse kedi dışkısından olması. Bu olay aslında çok garibime gitmişti ama yine de denemek istemezdim. Üretildiği şey yüzünden de değil elbette.  

Kopi Luwak
Dünyanın en pahalı kahvesi

Kopi Luwak Nedir?

Kahve anlamına Sumatra Adası ve çevresinde yaşayan, misk kedilerinin Kopi Luwakla yakından ilişkisi var. Bu kedilere Paradoxurus deniyor. Kedilerin beslenme alanlarında kahve ağaçları var ve kahve çekirdekleri de kedilerin besinleri arasında yer alıyor. Misk kedileri kahve çekirdeklerini bütün olarak yutarak besleniyorlar. Midelerindeki enzimler sayesinde kahve çekirdekleri fermante oluyor  ve kediler bu çekirdekleri dışkı yoluyla atıyor. Bu noktada “Bir dakika doğru mu tahmin ediyorum?” demiştim.  Evet doğru, kedilerin dışkılarından kahve çekirdekleri ayıklanıyor ve dezenfekte edildikten sonra kavruluyor. Pişmeye hazır hale getiriliyor. Bu kahvenin kilosu yaklaşık 350-500 dolar civarında satışa çıkıyor çünkü yılda sadece 200-250 kilo üretiliyor. Çoğunlukla Sumatra, Java ve Bali’de üretimi gerçekleşiyor. Kahvenin 1 fincanı kafelerde 30 eurodan alıcı buluyor. İnanılmaz değil mi ?

Kopi Luwak
Kopi Luwak

Tadı mı? Deneyenlerden bildiğimiz kadarıyla Türk kahvesi gibi telveli bir yapıya sahip ve tadı çikolataya benziyor. Üstelik içimi de oldukça yumuşak. Yumuşaklığının sebebi ise luwakların midesindeki asit.

Gelelim işin üzücü kısmına. Her güzel şeyin trajik bir yanı var elbette. Açıkçası ben hiç şaşırmadım.Kahvenin üretimi için, misk kedileri doğal ortamlarından alınarak kafeslerde yaşamaya mahkum ediliyor  ve sadece kahve çekirdekleriyle besleniyorlar. Doğal ortamından koparılan luwaklar zamanla avcılık özelliklerini kaybediyorlar. Yaşlanınca veya verimi düşünce de doğal ortamlarına salınan hayvanlar adapte olamıyor ve birkaç ay içerisinde maalesef ölüyorlar.

Siz karar verin lütfen, değer mii değmez mi ?

Babayyyyy

nkollak

Luwak kahvesi kaç lira?

Kopi Luwak kahvesinin fiyatı 6.500,00 TL ile 10.000,00 TL arasında değişmekte. Dünyanın en pahalı kahvesi ünvanın hakkını veriyor.

Luwak kahvesi haram mı?

Kopi Luwak kahvesi haram değildir. İslam Hukuku Bölümü Başkanı Umar Shihab, kedi dışkısından toplanan ‘Kopi Luwak’ kahvesinin helal olduğunu açıkladı.

Kopi Luwak tadı nasıl?

Kopi Luwak tadı; deneyenlerden bildiğimiz kadarıyla Türk kahvesi gibi telveli bir yapıya sahip ve tadı çikolataya benziyor. Üstelik içimi de oldukça yumuşak. Yumuşaklığının sebebi ise Luwakların midesindeki asit.

Dünyanın En Pahalı Kahvesi Hangisi? konusu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz. Starbucks fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz. Sürdürebilir moda anlayışı

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: