iPhone 15 Sorunları: Apple Beklentiyi Boşa mı Çıkardı?

Apple, yakın tarihte çıkardığı iPhone 15 ile kullanıcıları heyecanlandırdı. Sizde telefonu biraz incelediğinizde gerçekten etkileyici özellikleriyle geldiğini görebilirsiniz. iPhone 15 serisinin her ne kadar özellikleri iyi olsa da başı beladan kurtulmuyor! Nitekim kullanıcıların geri bildirimlerine bakacak olursak pek çok şikayetin geldiği görülmektedir. Her geçen gün telefonla alakalı çıkan sorunlara henüz kesin bir çözüm bulunulmuş gibi görünmüyor. Bu makalede, iPhone 15 sorunları hakkında bilgilendirme teknik incelemelerde bulunacağız.

iPhone Sıcakları Sorunu
iPhone 15 Sorunları – Sıcakları Sorunu

Gerek yüksek sıcaklık, gerekse hoparlör sorunu gibi hadiseler kullanıcıların direkt müşteri hizmetlerine ulaşmasına neden olmaktadır. Halihazırda Apple, bu tarz sorunlar karşısında direkt cihaz değişimiyle müşterilerini memnun etmekteydi. Ancak görünen o ki yeni cihazlarda da sorunların devam ettiği görülmektedir.

Şikayetlerin bitmesi için Apple firmasından bir açıklama bekleniyor.

Karekod Blog

iPhone 15 Sorunları Nelerdir?

iPhone 15 modelini alanlar bir sorun oluştuğunda bunu direkt sosyal medya üzerinden belirtmektedir. Bu sayede telefonu satın alacak kişilerin bilgi sahibi olması mümkün oluyor.

iPhone 15 Pro Max Isınma Sorunu

iPhone 15 Pro Max kullanıcılarının bazıları yüksek sıcaklık problemi yaşamaktadır. Öyle ki kullanıcılar birkaç dakika telefonu kullanmaya başladıklarında bile rahatsız edecek kadar ekranın ısındığını söylemektedir. Hatta bununla alakalı testlerin görüntüleri bile sosyal medyaya düşmüş durumdadır. Bir Reddit kullanıcısına göre telefonun sıcaklığının tam olarak 42 dereceye ulaşmıştır. Bunun için sıcaklık ölçeri kullanan kişinin bu sorun karşısında çok şaşırdığı da görülmektedir. 

Isınma sorununun giderilmesi için telefonu sıfırlamak veya kapatıp açmanın hiçbir yararı olmadığı da aktarılmıştır. Bu konuda Apple ekiplerinin müdahalesi gerekmektedir. Isınma probleminin neden kaynaklandığını tahmin eden bazı kişiler de vardır. Müdahalenin yanı sıra en baştan tasarım hatasına dikkat çekilmektedir. Buna göre titanyum çerçevenin kullanılması bir hata. Çünkü ısı dağıtımının homojen olarak dağıtılmaması sorunun kaynağı olarak görülüyor.

iPhone 15 Hoparlör Problemi

iPhone 15 Sorunları
iPhone 15 Sorunları

Kullanıcıların telefonu satın almasıyla birlikte tüm deneyimlerini aktarması alacak olan kişilere ışık tutuyor. iPhone 15 ile alakalı olumlu deneyimler olsa da bazı olumsuz deneyimlerin paylaşıldığı da görülmektedir. Örnek olarak telefonla alakalı atılan bir iddia arasında hoparlörlerin cızırtı çıkardığıdır. Bu durumun zaman zaman çınlama sesiyle de birleştiği söylenmektedir. Üstelik daha önemlisi yüksek seviyelerde müzik dinlerken ses kalitesinin çok kötü olduğunu söyleyenler vardır.

Müzik dinleyememek veya ses sorununun ortaya çıkması elbette önemli bir problemdir. Apple ise bu durumu anlamış olacak ki gelen destek taleplerine karşın müşterilerine ürün değişimi önermektedir. Üstelik değişimler tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Fakat bu durum kullanıcıların sürekli telefon değiştirmesine neden olacağı için olumsuz bir deneyim yaşanmasına neden olmaktadır. 

iPhone 15 Wifi Bağlantısı Problemi

Yepyeni çıkan bir cep telefonunun bu kadar basit problemlerinin olması bir hayli can sıkıcı. Bu durum sosyal medyada da yankılanırken Apple, çözüm bulmak için çabalıyor. Yeni çıkan sorunlardan birisi de Wifi bağlantısıdır. Geçtiğimiz günlerde yeni çıkan iOS 17 ile birlikte bazı sorunlar oluşmaya başladı. Özellikle iPhone 15 kullananlar Wifi bağlantısının hızından tam randıman alamamaktadır. Yani internette gezinirken internet sorunundan dolayı içeriklerin yüklenmediği bile görülebilmektedir.

Bazı kullanıcılar bu problemi Wifi bağlantısını açıp kapatarak çözdüklerini belirtse de henüz kesin çözümü bu değildir. Bu problemin giderek artmasından dolayı artık Apple firması da ürün değişimleri yapılmaktadır. Diğer önemli sorunlarda olduğu gibi Apple sorunlu telefonları piyasadan toplamaya çalışmaktadır.  

iPhone 15 Sorunları için Apple Ne Diyor?

Bu kadar çok sorunun olduğu yerde elbette Apple firmasının da konuyu çözmesi beklenmektedir. Şöyle ki bazı sorunların sadece güncelleme yapılmasıyla ortadan kalkacağını düşünen Apple, yeni güncellemeyi yayınladı. Buna göre iOS 17 güncellemesiyle birlikte artan şikayetlerin çözülmesi gerekmektedir. Sorunların ortaya çıkışından sonra Apple tarafından açıklama dahi gelmemesi şikayetlerin daha da artmasına neden olmuştu. Fakat Apple, geçtiğimiz günlerde bu konuda açıklama yaptı.

iPhone
iPhone

iOS 17.0.3 güncellemesi sayesinde ekran ısınması sorunu, hoparlörde cızırtı probleminin ortadan kalkacağını söylemektedir. Ayrıca Apple, ısınma probleminin arka planda açık kalan uygulamaların sistemi kötü etkilediğini söylemektedir. Özellikle en çok kullanılan uygulamalarla beraber hareket ettikleri de ifade edilmiştir. Yani İnstagram üzerinde gezinirken bir anda ısınıp telefonun kapanması sorunu artık yaşanmayacaktır. 

Ayrıca Apple yaptığı açıklamada iddialardan birisi olan tasarım hatasını da reddetti. Buna göre titanyum çerçevesine sahip olmasının telefonun ısınmasıyla alakalı bir problem olmadığı söylenmektedir. Eğer böyle bir sorununuz varsa tek yapmanız gereken güncellemeyi telefonlarına yüklemektir. 

iPhone 15 Alanlar Pişman mı?

Çıktığı günden bu yana uzun zaman yok satan bir cep telefonudur. Dolayısıyla şu anda bile kullanan milyonlarca kişi olduğu düşünülürse alanların işlerini görebildiği çok açıktır. iPhone 15 alanlar daha önce alışık olmadığı sorunlarla karşılaşırsa da Apple tarafından bu durumun çözüleceğine karşı inancı yüksektir. O sebeple alanların pişman olması pek olası görünmüyor.

Telefonun çok ısınması gibi sorunlar elbette ciddi problemdir. Bu problemlerin çözülmemesi durumunda Apple ciddi zarara uğrayabilir. Ekim ayı içerisinde satın alanların son yorumlarına göre bu problemlerle hiç karşılaşmayan kullanıcılar da vardır. Yani her telefonda çıkan bir sorun değildir. iPhone 15 Pro Max telefonu tanıtıldığından beri sükse yarattı. Halen daha etkisi devam etmektedir. 

Dikkat Çeken Özellikleri ve Kullanımı Nasıl?

iPhone serisinin son çıkan telefonu ile bazı özellikleriyle kullanıcıları heyecanlandırdı. Bazı kullanıcılar bu zamana kadar ki gördüğü en iyi kameranın bu telefonda olduğunu söylemektedir. Bilindiği üzere diğer modellerde kamera 12 Megapiksel olarak gelmekteydi. Fakat iPhone 15 Pro Max 48 Megapiksel olarak geliyor. Ön kameradaki otomatik odaklamayla birlikte daha zahmetsiz bir kamera deneyimi sizi bekliyor.

Satın aldıktan sonra gerçekten çok iyi bir telefon kullandığınız hissiyatını Apple verebiliyor. Bunu son modelinde sağladığı ince tasarımıyla da anlayabilirsiniz. Telefonun daha şık durması ve sanki içinde hiç batarya yokmuş gibi bir inceliğe sahip olması daha konforlu bir kullanımı yanında getiriyor. Diğer iPhone modellerine göre iPhone 15 %10 daha az ağırdır.

iPhone15
iPhone15 Teknik Özellikleri

Teknik Özellikleri

  • Ekran Büyüklüğü: 6.1 inç
  • Arka Kamera: 48 + 12 Megapiksel
  • Ön Kamera: 12 Megapiksel
  • Batarya: 3.349 mAh
  • Ağırlık: 171 Gram
  • İşlemci: Apple A16 Bionic
  • Ekran Teknolojisi: Super Retina XDR OLE

iPhone 15 Plus Özellikleri:

  • Ekran Büyüklüğü: 6.7 inç
  • Arka Kamera: 48 Megapiksel + 12 Megapiksel
  • Ön Kamera: 12 Megapiksel
  • Batarya: 4383 mAh
  • Ağırlık: 201 Gram

iPhone15 Pro Özellikleri:

  • Ekran Büyüklüğü: 6.1 inç
  • Arka Kamera 48 Megapiksel + 12 Megapiksel + 12 Megapiksel
  • Ön Kamera 12 Megapiksel
  • Batarya: 3274 mAh
  • Ağırlık: 187 Gram
  • Ekran Teknolojisi: LTPO Retina XDR OLED
  • İşlemci: Apple A17 Pro
iPhone
iPhone

iPhone 15 Fiyatı

Türkiye’de satışa çıkmasıyla birlikte daha ilk günden onlarca kişi büyük ilgi gösterdi. Özellikle telefonun sahip olduğu özellikler birçok kişiyi etkileşim olacak ki halen yankıları devam etmektedir. Bazı telefon operatörlerinde kampanyalar başlamıştır. Fakat ülkemizdeki satış fiyatlarını da açıklayan Apple, kendi resmi internet sitesi üzerinden şu fiyatları sunmaktadır:

  • iPhone 15 128 GB 49.999 TL
  • iPhone 15 256 GB 53.999 TL
  • iPhone 15 512 GB 61.999 TL
  • iPhone 15 Plus 128 GB 56.999 TL
  • iPhone 15 Plus 256 GB 60.999 TL
  • iPhone 15 Plus 512 GB 68.999 TL
  • iPhone 15 Pro 128 GB 64.999 TL
  • iPhone 15 Pro 256 GB 68.999 TL
  • iPhone 15 Pro 512 GB 76.999 TL
  • iPhone 15 Pro 1 TB 84.999 TL
  • iPhone 15 Pro Max 256 GB 76.999 TL
  • iPhone 15 Pro Max 512 GB 84.999 TL
  • iPhone 15 Pro Max 1 TB 92.999 TL

Buna göre iPhone 15 serisinin en pahalı modeli iPhone 15 Pro Max 1 TB modeli olmuştur.

Dipnot: iPhone sıfırlama ve iPhone NFC özelliği açma gibi konular ilginizi çekebilir.

SSS

Yazılım güncellemeleri cihazımı yavaşlatıyor mu?

Yazılım güncellemeleri genellikle cihazın güvenliği ve performansını artırır. Ancak eski bir iPhone kullanıyorsanız, yeni yazılım güncellemelerinin cihazınızı yavaşlatabileceğini fark edebilirsiniz. Bu nedenle, güncellemeleri yapmadan önce cihazınızın uyumluluğunu kontrol etmek önemlidir.

iPhone fiyatları neden yüksek?

iPhone fiyatları, yüksek kalite malzeme ve teknolojik yeniliklerin bir sonucu olarak genellikle diğer telefonlara göre daha yüksektir. Ayrıca Apple’ın marka değeri de fiyatları etkileyebilir.

iPhone kullanıcıları en sık ne tür sorunlarla karşılaşır?

iPhone kullanıcıları en sık pil ömrü, yavaşlama, depolama sorunları, ekran sorunları, kamera kalitesi, ses sorunları, yazılım güncellemeleri, fiyat ve bağlantı sorunları gibi sorunlarla karşılaşabilirler.

İlgili Bağlantılar

Gürcistan Telefon Fiyatları

iPhone Fiyatları

Yurt Dışı Telefon Fiyatları

Vergisiz iPhone Fiyatları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: