Hurda Bakır Fiyatları 2024

Hurda bakır fiyatları Türkiye’de uluslararası bakır fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Son zamanlarda tüm dünyada bakır taleplerinde artış olması nedeniyle bakır fiyatlarında da artış olmuştur. Bu durum hurda bakır fiyatlarında da artış olmasına sebebiyet vermiştir.

Bakır, elektrik iletkenliği, dayanıklılığı ve dövülebilir bir malzeme olması nedeniyle geniş bir endüstri yelpazesinde kullanılır. Bu sebeple bakır hurda fiyatları da endüstriyle üretim maliyetlerinin etkilenmesine sebebiyet verebilir.

Hurda bakır fiyatlarında arz ve talebe bağlı olarak değişiklikler söz konusu olabilir. Sanayi üretimi, altyapı projeleri ve elektrik sektöründe taleplerin artması hurda bakır taleplerini de etkiler. Bunun yanında madencilik faaliyetleri ve geri dönüşüm miktarları da arzı etkileyen konulardır.

Jeopolitik faktörler, ekonomik büyüme, döviz kurları da fiyatlarda dalgalanmaların yaşanmasına sebebiyet verebilir.

Bilgilendirme
Hurda
Hurda

Son zamanlarda sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm önem kazanmaya başladıkça hurda bakır değerinde de artış meydana gelmiştir. Üretimden elde edilen yeni bakır yerine geri dönüştürülen hurda bakır kullanımı çevresel etkilerin de azalmasına yardımcı olur. Bu da hurda bakır fiyatlarının olumlu bir şekilde etkilenmesine sebebiyet verir.

Hurda bakırın geri dönüşümü yeni bakır ürünlerin üretiminde kullanılabileceği için ekonomiye de katkı sağlar. Bunun yanında geri dönüşüm işlemleri daha ucuz ve çevre dostu olması ile de dikkat çeker. Bu sayede maliyet tasarrufu sağlanması nedeniyle ekonomiye olumlu bir etkisi bulunur.

Güncel hurda bakır fiyatları;

  • Soyulmuş Bakır: 235,15 TL /Kg
  • Lama Bakır: 226,34 TL /Kg
  • Boru Bakır: 222,24 TL /Kg
  • Yanık Bakır: 215,84 TL /Kg
  • Soyma Bakır Fiyatı: 234,64 TL /Kg
  • Yanmış Bakır: 217,24 TL /Kg
  • Külçe Bakır Fiyatları: 234,15 TL
  • Bakır İzotop Külçe Fiyatı: 230,15 TL

Güncel hurda bakır kilo fiyatı 235 TL şeklindedir.

Soyma Bakır Fiyatları

Soyma bakır pek çok elektrik, inşaat, endüstri ve iletişim gibi sektörlerde yaygın bir şekilde kullanılan değerli bir metaldir. Elektrik iletkenliği, dayanıklılığı ve oksidasyon direnci nedeniyle tercih edilen bir üründür. Soyma bakır özellikle tel ve kablo üretimlerinde iletim verimliliğini artırması nedeniyle tercih edilir.

Soyma bakır fiyatları sanayi talebi ve arz durumuna bağlı olarak şekillenir. Elektrik altyapısı geliştirmeleri, inşat projeleri, endüstriyel üretim talebin artmasına sebebiyet verebilir. Bunun yanında bakır madenciliği, geri dönüşüm ve hammadde durumu da arzı ve fiyatları etkileyen konulardır.

Ayla Hurda

Yenilenebilir enerji sektöründe büyüme ve elektrifikasyon trendi soyma bakır talebinin artmasına neden olmuştur. Elektrikli araçlar, güneş enerjisi panelleri ve diğer yeşil teknolojiler de bu talebi desteklemektedir.

Geri dönüşüm konusu da soyma bakır fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alır. Geri dönüşüm, enerji tasarrufu sağla ve çevresel etkilerin azalmasına yardımcı olur. Bu durum fiyatları hem tedarik hem de talep bakımından etkileyebilir.

Soyma bakır fiyatları ulusal ve uluslararası piyasa koşullarına bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Ekonomik büyümeler gibi etkenler soyma bakıra olan ilginin artmasına neden olabilir. Soyma bakır sektörde en fazla tercih edilen malzemelerden biridir. İletken olması çok fazla tercih edilmesinin başlıca sebepleri arasında yer alır. Geri dönüşüm için kullanılan bu ürünün ekonomiye katkısı da oldukça fazladır. Soyma bakırın bu kadar fazla tercih edilmesi pek çok kişinin ellerindeki bakır hurdaları satmasına neden olur. Bu sebeple bakır hurdalara ulaşmak günümüzde son derece kolaydır.

SSS

1 Kilogram Kablodan Ortalama Ne Kadar Bakır Çıkar?

Kabloların neredeyse %70’lik bölümü bakırdan oluşur. %70’lik bakır da ortalama 600-700 gram bakıra eş değerdir. Bizler müşterilerimize fiyat verirken kablonun soyulup soyulmamasına bakıyoruz. Soyulmuş kablodan çıkan bakır fiyatı her zaman daha yüksektir. Net fiyat bilgisi ve doğru kilogram ölçümü için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hurda Bakır Satışı Nasıl Gerçekleşir?

Hurda bakır satışı için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yüklü miktarda hurda bakırınız varsa adresinizden gelip değerinde alım yapıyoruz. Bununla birlikte siz de adresimize satmak istediğiniz hurda bakırları getirebilirsiniz.

İlgili Bağlantılar

Demir Fiyatları

Boya Fiyatları

Hurda Alüminyum Fiyatları

Fayans Fiyatları

Kömür Fiyatları

Tüp Fiyatları

Hazır Beton Fiyatları

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: