Evde Profiterol Tarifi (Kendi Profiterolünüzü Yapın)

Profiterol yapmak, tatlı tutkunlarının gönlünü çelen harika bir lezzet deneyimidir. Hafifçe çıtır dış kabukları ve muhallebi dolgusuyla profiteroller, her özel günü tatlandıran bir Fransız tatlısıdır. Kendi mutfağınızda bu lezzeti hazırlamak, şık ve lezzetli sunumlar yapmanızı sağlar. Bu makalede, adım adım evde profiterol tarifi hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Evde Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi
Evde Profiterol Tarifi

Malzemeler:

Choux Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram margarin
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 büyük yumurta

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 büyük yumurta sarısı
  • 1 vanilya tozu

Çikolata Sos için (isteğe bağlı):

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket krema

Yapılışı:

  • Önce choux hamurunu hazırlamaya başlayın. Tereyağı, suyu, şekeri ve tuzu bir tencerede orta sıcaklıkta karıştırın. Kaynamaya başlayınca, onu tamamlayın ve sürekli karıştırın hamuru 2-3 dakika dayanmaz. Hamurun biraz soğumasına izin verin.
  • Soğuyan hamura yumurtaları birer birer birleştirerek iyice karıştırır. Hamur pürüzsüz ve kıvamlı bir hal alana kadar devam edin.
  • Hamuru bir  sıkma torbasına dökün. Yağlı bir tepsiye veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye, yaklaşık cevizden parçalar halinde sıkın. Hamurlar arasında yeterli miktarda bırakın çünkü şişecekler.
  • 180 derecelik fırında  25-30 dakika pişirin. Profiteroller altın rengini alana kadar fırını açmayın, aksi takdirde profiteroller çökebilir.
  • Profiteroller piştikten sonra fırını kapatın ve fırın kapağını aralıklı olarak sallayıp biraz soğumalarını sağlayın.
  • Krema için ayrı bir kapta un ve şekeri karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın.. Krema koyulaşıp kaynamaya başladığında vanilya özünü koyun ve ateşi kapatın. Kremayı soğumaya bırakın.
  • Profiteroller soğuduktan sonra içlerini krema ile doldurun.
  • Çikolata sosu için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı da ekleyerek karıştırın. Sosu Profiterollerin üzerine dökün.

Afiyet olsun!

Profiterol Tarifi – 2

Profiterol Yapılışı
Fransız Tatlısı – Profiterol

Profiterol, tatlı severler için adeta bir ziyafet olan Fransız mutfağına ait özel bir lezzettir. Ancak, bu nefis tatlıyı evinizin konforunda hazırlamak oldukça basittir. Aşağıda adım adım profesyonel bir profiterol tarifi bulunmaktadır.

Profiterol yapımına, hamur hazırlığı ile başlıyoruz. Bir tencerede su, tereyağı veya margarin, tuz ve toz şeker karışımını kaynatana kadar ısıtın. Karışım kaynamaya başladığında, hızla unu ekleyin ve topaklanana kadar iyice karıştırın. Bu karışım, profiterolün temelini oluşturacaktır.

Hamurun birkaç dakika soğumasını bekleyin, ardından büyük yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklediğinizde iyice karıştırın. Hamurun pürüzsüz bir kıvam alması gerekiyor.

Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine sıkma torbası veya bir kaşıkla küçük yuvarlaklar şeklinde yerleştirin. Fırını önceden 190°C (375°F) derecede ısıtın ve hamurları altın sarısı renk alana kadar 20-25 dakika pişirin.

Profiterol hamurlarını fırından çıkardıktan sonra içlerini biraz açarak soğumaları için bir kenara alın.

Krema için, sütü ısıtın ve içine vanilya özütü veya vanilya çubuğunu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın, ardından sıcak sütü yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.

Profiterollerin içlerine vanilyalı kremayı sıkın ve üzerlerine bitter çikolata ve krema karışımından yapılan çikolata sosunu gezdirin.

Son olarak, servis etmeden önce profiterollerin üzerini çikolata sosuyla süsleyin. Bu lezzetli tatlıyı sıcak veya soğuk olarak sunabilirsiniz.

Ev yapımı profiterol, misafirlerinizi ve ailenizi büyüleyecek bir tatlıdır. Lezzeti ve görsel şıklığı, restoranlardan alışık olduğunuz mükemmel tatlıları aratmayacak. Profiterol yapımı oldukça kolaydır ve sonuçlar sizi mutlu edecektir.

Profiterol Tarifi

Profiterol Hakkında SSS

Profiterolün içi neyle doldurulur?

Profiterollerin içi genellikle vanilya veya çikolata aromalı krema ile doldurulur. Krema, süt, un, şeker ve yumurta sarıları ile hazırlanır.

Profiterolün kökeni nedir?

Profiterol, Fransız mutfağına dayanan bir tatlıdır. Kökeni, 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanan ve o zamandan beri dünya çapında popülerlik kazanmıştır.

Profiterol ne kadar saklanabilir?

Profiteroller taze olduklarında en lezzetli haldedir. Ancak fazla miktarda üye yemeyecekseniz, elinizdeki kapalı bir kap içinde 2-3 gün saklayabilirsiniz.

Profiterol nedir?

Profiterol, hafif ve hacimli bir hamur olan choux hamuru ile yapılan ve içi genellikle vanilya veya çikolata kreması ile doldurulan bir tatlıdır.

Profiterolün yanında hangi içecekler tercih edilir?

Profiterolün yanında genellikle kahve veya çay tercih edilir. Ayrıca soğuk süt veya tatlı şaraplar da tatlıyla güzel bir uyum sağlar.

Profiterol yaparken dikkat edilmesi gereken nokta nedir?

Her adımı dikkatli yapılması gereken profiterol tatlısında hamurun yumurta kokmaması için karışım sırasında yumurtaların iyice hamura yedirilmesi gerekir. Diğer dikkat edilmesi önemli nokta ise profiteroller pişine kadar fırın kapağını açmamaktır.

Diğer Tarifler

Sex On The Beach

McDonald’s Patates Kızartması Tarifi

Sangria Tarifi

Evde Likör Yapımı

Melike Eminoğlu
Melike Eminoğlu

Şef / Blog Yazarı



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: