Alkolden ÖTV Kalkıyor Mu?

Son günlerde sahte içki yüzünden ölen vatandaş sayısı hızla artması “Alkolden ÖTV kalkıyor mu?” sorusunu gündeme taşıdı.

ÖTV Kalkıyor Mu?

ÖTV Kaldırılıyor mu?
ÖTV Kaldırılıyor mu?

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye’de sahte içki yüzünden ölenlerin sayısı 50’i aşması üzerine alkollü içeceklerde alkollü içeceklerden alınan ÖTV’nin kaldırılabileceğini iddia etti. Alkollü içeceklerden alınan yüksek ÖTV’nin kaldırılması ya da azalması iddiası ile gündeme gelen Aybaş, “Alkollü içecek satışı yapan firmalarla yaptığımız görüşmeden anladığım kadarıyla alkollü içeceklerden ÖTV kaldırılıyor. Bunun iki sebebi olabilir, birincisi yükselen fiyatlar vatandaşı kaçağa itiyor, ikincisi ise döviz kurundaki düşüş” dedi.

Sahte içki ölümlerinin artması ve döviz kurundaki düşüşün ardından alkollü içeceklerden özel tüketim vergisinin kaldırılma ihtimaline karşı duyum aldığını da ekledi.

Öte yandan CHP’li Yavuzyılmaz ise alkolden alınan özel tüketim vergisinin düşürülmesi ya da kaldırılmasının sahte içki üretimini ve can kayıplarını azaltacağını düşündüğünü, kayıp dışı sahte alkolün devleti 1,56 milyar TL zarar uğrattığını dile getirdi.

Yeni ÖTV Zammı 2022

Saki Rakı
Saki Rakı

Tüm bunlar yaşanırken Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise, alkollü içeceklerden ÖTV’nin kaldırılma gibi bir durum olmadığını belirtti.

Dündar, “Resmi Gazete’de bugün ‘Özel Tüketim Vergisi’ne dair artış yayımlandı. Böyle bir şey yok. Yeni ÖTV zammı 1 Ocak 2022‘den itibaren geçerli olacak” diye konuştu. 

ÖTV Nedir?

Özel Tüketim Vergisi, belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir.

Son Gelen Alkol Zammı:

Alkol ürünlerine yapılan zammın ardından bir zam daha geldi. Zamlı alkol fiyatları 01.12.2021 tarihinde geçerli olmuştur. Alkol fiyatları %43 oranında zamlanmıştır. 50lik bira fiyatı 13,50 TL’den 21,50 TL’ye yükselmiştir. Yüksek alkollü 70 cl içkilere şişe başı ortalama 58 TL zam gelmiştir.

Yeni zamlı alkol fiyatları: rakı fiyatları – sigara fiyatları – votka fiyatları – rom fiyatları – migros şarap fiyatları – tekila fiyatları – bira fiyatları – cin fiyatları – viski fiyatları

Alkolden ÖTV Kalkıyor Mu? konusundaki düşünlerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: