Whatsapp Yeni Özellikler

WhatsApp, Facebook tarafından satın alınan bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp, metin mesajları, sesli mesajlar, görüntülü görüşmeler ve dosya paylaşımı gibi özellikler sunar ve dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Bu yazımızda WhatsApp yeni özellikler hakkında bilgilendirme yapacağız.

WhatsApp Yeni Özellikler

Computer
WhatsApp Web

Belge yazısı: Artık belgeleri paylaşırken bir açıklama ekleyebilirsiniz, böylece bunları açıklamanın yeni bir yolunu bulursunuz. Android 2.22.22.7 için WhatsApp beta güncellemesini yayınladıktan sonra , bu özelliği bazı beta test kullanıcıları için duyurduk ve sonunda herkes için kullanılabilir.
Daha uzun grup konuları ve açıklamaları: Grupları daha iyi tanımlamak için artık gruplarınız için daha uzun bir konu ve açıklama seçebilirsiniz. Bu özelliği Android için WhatsApp beta 2.23.3.9 güncellemesini yükledikten sonra keşfettik .
100 adede kadar ortam paylaşın: Artık sohbetlerinizde 100 adede kadar görüntü ve video paylaşabilirsiniz, bu da kullanıcıların tüm albümleri arkadaşları ve aileleriyle paylaşmasını kolaylaştırır. Bu özellik, Android için WhatsApp beta 2.23.4.3 güncellemesi sayesinde keşfedilmiştir .
Kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturun: Çıkartma ve profil fotoğrafı olarak kullanmak üzere bir avatar oluşturarak kendinizi daha iyi ifade etmeniz mümkündür. Gerçekte, bu özellik geçmişte Android için WhatsApp 2.22.24.73 güncellemesini yükledikten sonra herkesin kullanımına sunuldu, ancak WhatsApp, bu özelliğe hâlâ aşina olmayan kullanıcılar için resmi değişiklik günlüğünde tekrar vurguluyor.

WhatsApp Güncellemeleri
WhatsApp Güncellemeleri

Kişilerinizden gelen durum güncellemelerine yanıt vermenin hızlı ve kolay bir yolunu sağlamak için durum tepkileri ekliyoruz. Artık yukarı kaydırıp sekiz emojiden birine dokunarak herhangi bir duruma hızlı bir şekilde yanıt verebilirsiniz.

Metin, sesli mesaj, çıkartmalar ve daha fazlasıyla bir duruma yanıt vermeye devam edebilirsiniz.

Karekod Blog

Durum Profili Yeni Güncellemeler için Çalıyor

Yeni durum profili halkasıyla sevdiğiniz birinin durumunu asla kaçırmayacaksınız. Bu halka, bir durum güncellemesi paylaştıklarında kişinizin profil resminin etrafında bulunacaktır. Sohbet listelerinde, grup katılımcı listelerinde ve iletişim bilgilerinde görünür olacaktır.

Durumda Bağlantı Önizlemeleri

Artık durumunuzla ilgili bir bağlantı yayınladığınızda, tıpkı bir mesaj gönderirken olduğu gibi otomatik olarak içeriğinin görsel bir önizlemesini göreceksiniz. Görsel ön izlemeler, durumlarınızın daha iyi görünmesini sağlar ve ayrıca kişilerinize, bağlantının ne olduğu hakkında onlar tıklamadan önce daha iyi bir fikir verir.

Bu güncellemeler, dünya genelindeki kullanıcılara sunulmaya başlandı ve önümüzdeki haftalarda herkesin kullanımına sunulacak.

Kısa video formatları oldukça popüler olması ile beraber Instagram’da bu özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Instagram, Reels özelliğine yeni güncellemeler eklerken, bu formatın Meta’nın bir diğer platformunda da piyasaya sürüleceği iddia edildi.

WhatsApp’ta Oturumu Kapat Özelliği

Yine bir başka sızıntının kaynağı WABetaInfo. Bu iddiaya göre, WhatsApp’ın bir oturumu kapat özelliği üzerinde çalıştığı görüldü. Tıpkı Facebook ve Instagram’daki gibi oturumu kapatma seçeneği olacak.

Whatsapp Yeni Özellikler (2022)
Yeni Özellikler

Söz konusu özellik, bir cihazda oturumu kapatıp başka bir cihazda oturumunuzu açık tutabileceğiniz için çoklu cihaz güncellemesiyle uyumlu olacak. WABetaInfo bunu WhatsApp’ın beta sürümünde testte gördüğünü yazdı.

WhatsApp, herkes için silmeyi süresiz yapacak

WhatsApp, ‘herkes için silme’ özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Son sızıntılar, bu özelliğin süresinin sınırsız olacağı yönünde. Şu anda bir mesajı karşı taraftan da silebilmek için süre sınırı 68 dakika 16 saniye. Bu süre geçtikten sonra ne yazık ki mesajı sadece kendiniz için silme şansınız var.

WhatsApp mesaj silme süresi

WhatsApp 2023
WhatsApp 2023

Son haberlere göre bu süre sınırı gelecekte değişebilir. 91mobiles’e göre, platformun geliştiricileri bu özelliği sınırsız hale getirmek için çalışıyor. Çeşitli iddialar sürenin sınırsız olacağı yönünde. Ancak süre sınırsız olmak yerine uzatılabilir de.

Geçtiğimiz günlerde bu konuda bir gelişme gerçekleşti. 24 Kasım 2021 tarihinde platform, 2.2147.4 numaralı Beta sürümünü yayımladı. WABetaInfo, güncellemeden bir ayrıntıyı ekran görüntüsüyle kaydetti. Buna göre, mesaj silme süresinin 7 gün ve 8 dakikaya çıktığı görüldü.

WABetaInfo

WABetaInfo ortaya attı. Instagram Reels videolarının doğrudan WhatsApp’ta açılması sağlanacak. Yani kullanıcılar Instagram’a girmek zorunda kalmayacak.

7 Gizli WhatsApp Özelliği

Son görülmeyi belirli kişilerden gizleme özelliği

Şu anda WhatsApp’ta son görülmenizi gizleyebilirsiniz. Ancak ilerleyen zamanlarda çıkacak bir güncelleme ile bunu belirli kişilerden gizleme imkanınız olacak.

WhatsApp Yeni Özellikleri: Son görülme özelliği

WhatsApp, tıpkı durumlarda olduğu gibi belirli kişileri kara listeye alabileceğiniz bir “… kişilerim hariç” özelliği getirecek. Bu özelliği son görülme için yapacağı söyleniyor. Ayrıca profil fotoğrafı ve hakkında kısmı için de getireceği iddiaları var.

Bonus: WhatsApp Karekod Nasıl Okutulur?

Kaynak: shiftdelete – wabetainfo

Whatsapp Yeni Özellikler SSS

Whatsapp
Görüntülü Sohbet – Whatsapp
WhatsApp’ı nasıl indirebilirim?

WhatsApp’ı indirmek için öncelikle bir akıllı telefonunuzun olması gerekiyor. Ardından, Apple App Store veya Google Play Store’dan uygulamayı indirebilirsiniz. WhatsApp ayrıca, resmi web sitesinden de indirilebilir.

WhatsApp kullanmak ücretli mi?

WhatsApp kullanmak ücretsizdir. Ancak, internet bağlantınızın ücreti uygulanabilir.

WhatsApp’ta grup nasıl oluşturulur?

WhatsApp’ta bir grup oluşturmak için, öncelikle uygulamayı açın ve sohbetler ekranına gidin. Sohbetler ekranının üst kısmındaki “Yeni Grup” seçeneğine dokunun ve ardından yeni bir grup adı ve fotoğrafı seçin. Son olarak, istediğiniz kişileri seçin ve grubunuzu oluşturun.

WhatsApp’ta mesajlar nasıl şifrelenir?

WhatsApp, tüm mesajları uçtan uca şifreleme özelliği ile korur. Bu, gönderilen mesajların yalnızca alıcının okuyabileceği anlamına gelir. Bu özellik, mesajların üçüncü taraflar tarafından izlenmesini ve ele geçirilmesini önler.

WhatsApp’ın gizlilik politikası nedir?

WhatsApp, kullanıcı verilerini gizli tutmak için bir dizi güvenlik önlemi almaktadır. Ancak, WhatsApp’ın kullanıcı verileri Facebook ile paylaşma politikası, 2021 yılında güncellendi ve bu güncelleme birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. WhatsApp’ın yeni gizlilik politikaları hakkında daha fazla bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dipnot: Yeni iPhone 15 fiyatları için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

İlgili Bağlantılar

TJK Mobil

QR Kod Oluşturucu

QR Kod Okuyucu

Kent Kart

Instagram Hesap Silme

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: