Ahbap (Anadolu Halk ve Barış Platformu)

Anadolu Halk ve Barış Platformu (Ahbap) olağanüstü durumlarla mücadele etmek için faaliyet göstermektedir. Yardım faaliyetleri, deprem, yangın, sel, heyelan, kuraklık ve salgın hastalıklar gibi alanlarda acil yardım hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler arasında arama-kurtarma çalışmaları, temel ihtiyaç malzemelerinin sağlanması, güvenli barınakların kurulması, sağlık hizmetlerinin sağlanması ve benzeri yardımlar yer almaktadır. Önemli bir sosyal görev üstlenen Ahbap, olağanüstü durumlar için gereken yardımları sağlamak için çalışmaktadır.

Dernek, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Ahbap

Ahbap Derneği

Ahbap Türkiye
Ahbap Türkiye

Misyonu ihtiyacı olan insanları desteklemek olan oldukça aktif bir gönüllü ağdır. Türk rock yıldızı Haluk Levent tarafından kurulan örgütün, ülke çapında ve özellikle etkilenen bölgelerde onbinlerce gönüllüden oluşan güçlü bir ağı var. Ahbap’ın internet sitesinde yer alan “Deprem Güvenli Noktalar Haritası”nda, spor salonları, barınma sağlayan yurtlar, stadyumlar ve depremzedelere kapılarını açan restoranlar gibi 150’den fazla farklı mekan listeleniyor. Ahbap, resmi interent adresinden de online bağış kabul ediyor. Ayrıca giyim, gündelik, gıda ve özel gün ürünlerinin sergilendiği https://market.ahbap.org/ adresinden alışveriş yapıp derneğin faaliyetlerine katkıda bulunabilirsiniz.

Çalışma Alanları

  • Arama-kurtarma çalışmaları
  • Çalışmalar için teknik malzeme yardımı
  • Temel ihtiyaç malzemelerinin temini ve bu alanda lojistik
  • Kadın, çocuk, yaşlı ve kimsesizler için güvenli ortamlar sağlanması
  • Çadır, prefabrik barınak, seyyar mutfak gibi ihtiyaç ünitelerinin kurulması
  • Eğitim alanında burs
  • Gezici sağlık tırı, ilaç ve tıbbi malzeme temini, ameliyat ve benzeri sağlık yardımları

Çalışma Grupları

  • Sanat Kurulu
  • İnsanlık Kurulu
  • Eğitim Kurulu
  • Medya Kurulu
  • Yardımlaşma Kurulu
  • Çevre Kurulu
  • Ağ ve Organizasyon Kurulu
  • Bilim-Teknoloji Kurulu

kaynak

Nasıl Ahbap Olunur?

Ahbap Ekibi
Ahbap Ekibi
  1. Ahbap.org’a üye olmak,
  2. Ahbap.org üzerinde belirlenen adresten Ahbap Ortak Zemin Anlaşması’nı okuyarak kabul etmek,
  3. Ahbap Ol Formunu doldurmak, (Bu formu uygun şekilde doldurmayanlar, çalışma/mesaj gruplarına katılamaz.)
  4. 47 gün süreli Ahbap Oryantasyon Programını başarıyla tamamlamak gereklidir.

Ahbap Hakkında

ahbap
ahbap
Ahbap açılımı nedir?

Yardım kuruluşu olan Ahbap’ın açılımı Anadolu Halk ve Barış Platformu‘dur.

Ahbap Market nedir?

Online alışveriş yapıp, derneğin faaliyetlerine katkıda bulanabileceğiniz alışveriş platformu. Adresi: https://market.ahbap.org’dur. Ahbap Derneği İktisadi İşletmesi’ne bağlıdır.

Deprem yardımını nereye yapmalıyım?

Türkiye’ye deprem yardımı yapmak istiyorsanız, bağışta bulunabileceğiniz en güvenilir vakıf olan Ahbap’ı kullanabilirsiniz.

Haluk Levent alevi midir?

Haluk Levent insandır. Etnik kökenlere göre insanları ayırmak, insanlar arasında ayrımcılık yapmak anlamına gelir ve yanlış bir tutumdur. Herkesin eşit olduğunu, farklı kökenlere sahip olmalarının insanlar arasında zenginlik ve çeşitlilik yaratması gerektiğini kabul etmeliyiz. Herkesin kendilerine uygun bir yaşam tarzı seçmeleri ve kültürel değerlerini koruyabilmeleri önemlidir. Ayrıca, insanların farklı etnik kökenlere sahip olmaları, dünya genelindeki farklı kültürlerin ve dillerin keşfedilmesi için önemlidir. Etnik kökenlere dayalı ayrımcılık insanlar arasındaki düşmanlığı ve kutuplaşmayı arttırır, bu da insanlar arasındaki ilişkileri zedeleyebilir. Böyle bir tutum, insanlar arasındaki hoşgörü ve sevgiye zarar verir, toplumsal barışı bozar.

Afet Platformu ve Oy ve Ötesi hakkında detaylı bilgi almak için ilgili bağlantıya gidebilirsiniz.

Bonus: İnsani Yardım Dernekleri Neyi Amaçlar?

Yardım derneklerinin amaçları insanların ihtiyaçlarını karşılamaya ve hayat kalitesini iyileştirmeye odaklanır. Bu amaçlar genellikle sosyal, ekonomik, sağlık veya çevre gibi alanlarda farklılaşabilir. Örneğin, yoksulların ekonomik ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanabilir veya çocukların eğitim haklarını koruyabilir. Başka bir yardım derneği de sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini artırmak için çalışabilir veya doğal afetlere maruz kalan insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışabilir.

Önemli olan, yardım derneklerinin sosyal adalet ve eşitliği desteklemeleri ve insanların hayat kalitesini iyileştirmeyi hedeflemeleridir. Bu amaçlar genellikle hayırseverlik, sevgi ve insanlık merkezli bir anlayışla hareket ederek gerçekleştirilir.

İlgili Bağlantılar

Wise Nedir?

Deprem Işığı

Muharrem Eminoğlu
Muharrem Eminoğlu

Veri analizi ve raporlama süreçlerinde yenilikçi, sürdürülebilir iş hayatını benimsiyorum. Bilişim sektörü ve sektörde uygulanan pazarlama stratejilerini yakından takip ediyorum. Blog yazmayı seviyorum.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: